Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Tak mě k base dostal pan Magnus Rosén, strašně jsem si ho oblíbil nejen jako muzikanta ale i jako člověka a tak jsem snil o své baskytaře. Bohužel, rodiče mě podporovat nechtěli. Hudba jde totiž úplně mimo ně a přáli si abych se naučil takový ty táborákový písničky, to mě ale vůbec netáhlo a netáhne. Jako první mi tedy koupili akustickou kytaru. Samozřejmě jsem začal na tu španělu hrát vybrnkávačky:) Jak se naskytla šance, koupil jsem v plusu kytarový set. Na to už to šlo líp a bavilo mě to, ale jenom chvíli, tak jsem konečně objednal na bazaru starou jolanu vikomt bass a to bylo to co mě chytlo u srdce! Basu zbožňuju a rodiče nadávají na jaký hrozný nástroj to hraju, sláva! :D
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Kamarád. . A jinak první písnička co sem se kdy naučil podle tabů je Nothing Else Matters. . :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

film Škola Ro(c)ku :lol:
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Mahoney píše:film Škola Ro(c)ku :lol:
Njn mužem si podat ruce :lol:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Táta zpívá v divadle a mamka učí hudebku, ségra hrála 10 let na klavír.Tak hudbu jsem v sobě měl odjakživa, ale víceméně mě na elektru obrátil pámátný okamžik, kdy jsem ve švýcarsku v autobuse poslouchal do sluchátek Lordi - Now It Snows In Hell a to jsem se definitivně rozhodl.Bude elektrika.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Eric Melvin
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

blink van ejty tů
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
SoaD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SoaD »

Daron Vartan Malakian a celi SoaD, uz od mala sem poslouchal Manowar, helloween a gama ray. Rozhodujici okamzik ale nastal ve chvili kdy si muj kamos koupil bici.
Obrázek
Eldanar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eldanar »

Stairway to Heaven, Kurt Cobain :)
elektroakustika Tenson Dreadnought D10-CE, elektrika Ibanez SA260FM, Fender Frontman 15G, ladička Marshall MT-1, kupa trsátek ale především Jim Dunlop USA-Big Stubby
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Je to zvláštní, ale já takhle nikoho vzora neměl. Já si je udělal až po tom, co jsem začal na elektriku hrát a zkoumat ji. Svojí první elektriku jsem si koupil, protože jsem prostě věděl, že na to chcu hrát
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

RJ píše:Je to zvláštní, ale já takhle nikoho vzora neměl. Já si je udělal až po tom, co jsem začal na elektriku hrát a zkoumat ji. Svojí první elektriku jsem si koupil, protože jsem prostě věděl, že na to chcu hrát
Napodobne, akorat ja elektriku dostal, i kdyz to bylo pote, co jsem o tom dlouho mluvil, ze bych si rad nakou poridil. Ale urcite v tomhle meli prsty i Led Zeppelin a Mike Oldfield
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
seblble
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seblble »

Abxch pravdu řek tak bratránek s kterým teď máme kapelu a neměli kytaristu,ale jinak IRON MAIDEN
pehve

Příspěvek od pehve »

Wohma píše:
RJ píše:Je to zvláštní, ale já takhle nikoho vzora neměl. Já si je udělal až po tom, co jsem začal na elektriku hrát a zkoumat ji. Svojí první elektriku jsem si koupil, protože jsem prostě věděl, že na to chcu hrát
Napodobne, akorat ja elektriku dostal, i kdyz to bylo pote, co jsem o tom dlouho mluvil, ze bych si rad nakou poridil. Ale urcite v tomhle meli prsty i Led Zeppelin a Mike Oldfield
taky tak....vzpomínám když vyšel Island jak jsem to drhnul pořád dokola a ty jeho kytary se mi tenkrát nadobro zaryly pod kůži....
já jsem sice začínal na akustiku ale rychle jsem utekl k daleko zajímavějším bicím, kytaru jsem měl tak na úrovni taboraku, ale stála vždycky opodál
ted jsem se k ni vrátil a koupil si elektriku a zjistil že vubec nic neumím. To byl ten největší kopanec :shock:
rozhodl jsem se jít do toho naplno a naliskal bych si že jsem nikdy nic neokoukal od kytaristů z kapel co jsem hrál
až ted jezdim na pokec, prolízám jejich sbírky kytar a tahám rozumy...
kdybych mohl začít znovu, už bych dělal bicí i kejtry společně
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nejvíc mě ovlivnil otec, od narození jsem doma poslouchal Iron Maiden, taky bratr ten do mě od mých 6 let pral Panteru, Sepulturu a Metallicu :) a za dalších 16 let on hraje úplně jiný styl a já hraju mix kapel nahoře uvedených + můj vlastní výraz okořeněný hudebním neumětelstvím se špetkou stylových úletů :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Clemenza

Příspěvek od Clemenza »

Ted teprve zacinam, ale ovlivnil me hlavne Led Zeppelin, do kteryho jsem zamilovan od svych asi 8 let...
"I don't think the critics could understand what we were doing." -Jimmy Page

Zajímavost: http://www.youtube.com/watch?v=BO5thW2M2tk
____
El.: Cort M600 (nová, měl jsem KX5)
Laney LX20
Ak.: Cort 100 OV NAT
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Od malička jsme se ségrou sedávali u kytary a zpívali (teda ségra zpívala, já do toho vyl :D ). No a hrozně se mi líbilo, jak ségra hraje tak jsem asi do 15 snil o tom, že se naučím atky hrát. A pak jsem se šíleně zamiloval do jedné holky a když nám to nevyšlo tak jsem se začal učit hrát na španělu. A v té době jsme se lehounce opili s kamošem a domluvili se, že se naučím na basu, do které jsem se zamiloval, když jsem ji viděl v rukou mýho veoucího z oddílu. A tak jsem začal hrát na basu...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

ovlivnilo mě, že brácha i tatka jsou dobří kytaristi, pak uměl i muj kamoš a bratránek, tak jsem se taky naučil (a poté přešel na basu) a společně založili mou první kapelu...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

vzdy jsme poslouchal nejakou hudbu drive to co poslouchaly rodice ale pak jsem se dal vlastni cestou a poslouchal to co jsem videl u kamosu.za zacatku iron maiden potom sem presel k punku a pozdeji na stredni muj spoluzak valil do metalu tak jsem opustil punk a sel k metalu. ale cely zivot jsem hral na housle a ty k metalu az na nektere vyhranene druhy moc nejdou tak sem si rikal ze by nebylo spatny mit skupinu.rekl sem par kamosum a zacaly jsme hrat. po pul roce hrani na akustiku sem si koupil svou prvni elektriku a chytlo me to a uz mame s kamosema skupina. jsem rad ze existuje elektricka kytara.je to jedna z nejlepsich veci ktery znam :)
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Debustrol! Nejsou to sice žádný virtuozové ale mě se to líbí jak to šlape a hlavně to není složitý zahrát. nejsem moc technik a na nějaký vyhrávky kde je moc tonů si nepotrpím
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

na akustiku karel plíhal a na el. jimmy page! je to borec
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“