Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Právě jsem natáhl červený WW 35 a řeknu vám, už nikdy tlustší struny, hraje se mi na to úžasně a zvuk se mi taky líbí.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Alcarmo píše:Právě jsem natáhl červený WW 35 a řeknu vám, už nikdy tlustší struny, hraje se mi na to úžasně a zvuk se mi taky líbí.
To bych měl strach že při těch svých slapových divočinách utrhnu - zvlášt když jsem při slapu vyrval .45 Elixiry :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
garde

Příspěvek od garde »

..........mne sa urvalo Ečko zo sady yamaha 45........bolo to na druhej skúške po natiahnutí, v klasickom ladení.........gitara bola odložená v stojane a struna sa len tak pretrhla........mimo kobylky a nulťáku.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

KIWI píše:
Alcarmo píše:Právě jsem natáhl červený WW 35 a řeknu vám, už nikdy tlustší struny, hraje se mi na to úžasně a zvuk se mi taky líbí.
To bych měl strach že při těch svých slapových divočinách utrhnu - zvlášt když jsem při slapu vyrval .45 Elixiry :D
ja som mal tiez 35ky a bol to luxus teraz idem prave natiahnut zlte WW 45ky ... no uvidime co to bude info az po 19tom .... a taky maly postreh ladiace mechaniky ta cast o ktore omotas struny bi sa nemaly asi vyklat co?:D
Thinking ...
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

ked sa kymacaju trocha tie mechaniky kde si omotas strunu a aj to dotiahnes vadi to?
Thinking ...
cenda

Příspěvek od cenda »

rehlo3 píše:
KIWI píše:
ja som mal tiez 35ky a bol to luxus teraz idem prave natiahnut zlte WW 45ky ... no uvidime co to bude info az po 19tom .... a taky maly postreh ladiace mechaniky ta cast o ktore omotas struny bi sa nemaly asi vyklat co?:D
někdy se vyklaj... měl sem to na třech basách a pokaždý se to vyklalo a ladění drželo perfekt... řek bych, že to nevadí stejně až natáhneš struny tak to nepoznáš...
garde

Příspěvek od garde »

.........najprv sa to vymyká a potom bude držať ladenie stále kratší čas.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

garde píše:.........najprv sa to vymyká a potom bude držať ladenie stále kratší čas.......
uz viem asi musim doniest kluce :D
Thinking ...
pooseek

Galli

Příspěvek od pooseek »

V Plzni u Houdka maj skoro dycky na pultě struny Galli různých druhů. Zrovna mám natažený ocelky40 za 630,- . Týden dva se usazovaly, potom hrály skoro tři měsíce tak jak měly a potom to šlo postupně do šitu. že sem neměl koncík, tak jsem je neměnil a mám je tam už asi půl roku :D To jsou už za zenitem....

Teď sem koupil niklový, tak jsem zvědav. hodim pak někdy recenzi.
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
__LennY__
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od __LennY__ »

hej zrovna sem koupil dunlop 50 a sem s nima taky spokojenej maximalne krasnej zvuk mate s nima taky nekteri zkusenosti ???
pooseek

Příspěvek od pooseek »

hej zrovna sem koupil dunlop 50 a sem s nima taky spokojenej maximalne krasnej zvuk mate s nima taky nekteri zkusenosti ???
čeče, vony maj ze začátku dobrej zvuk snad všechny, ale různě rychle odcházej a různě se jim mění časem zvuk. O strunách je dobrý vědět, jak hrajou ještě za dva měsíce, páč nechcem kupovat každej tejden nový, nee?

resp. krásnej zvuk má taky každej jinačí... dyžtak přibliž
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
__LennY__
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od __LennY__ »

pooseek píše:
čeče, vony maj ze začátku dobrej zvuk snad všechny, ale různě rychle odcházej a různě se jim mění časem zvuk. O strunách je dobrý vědět, jak hrajou ještě za dva měsíce, páč nechcem kupovat každej tejden nový, nee?

resp. krásnej zvuk má taky každej jinačí... dyžtak přibliž
no jako ze sem mel dunlop 5 mesicu asi a pak uz staly za h***o docela a tak sem si chtel koupit novy tak sem koupil daddario a jeste horsi tak rikam ze se vratim k tem dunlopum tak proste dunlop me uspokojil ale nevim jestli nevyzkouset warvick bo jak to je da se na ne hrat i na trastko v poho ?? jako jestli nejsou spis na jiny styly hudby nez punk rock diky:)
Cliff

Příspěvek od Cliff »

no kuva koupil jsem si nové Warwicky naladil, třetí den mi prasklo Gčko 6kil v háji :evil:

ale nevim jestli nevyzkouset warvick bo jak to je da se na ne hrat i na trastko v poho ??
hraju převážne trsatkem (metal) a používám Warwicky většinou
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Prosim,mohl by mi někdo pomoct zjistit značku strun?Koupil sem synovi starší basku 5str.Zvukově moc dobrá na to že to byl levný nástroj. Nedávno jsem na ni obul daddaria niklovky 45 a basa přestala hrát :cry: Ty původní struny mají jemnější vinutí než daddario, u kobylky konce fialový textilní omot a bronzové konce nelakované.U ladících mechanik na krku konce kovové.Mělo by se jednat asi o nějakou levnější záležitost.Chtěl bych je obout a vyzkoušet i na musicmana,prosim jestli jste je měli nebo máte, napište značku.mooooc dík.
Cliff

Příspěvek od Cliff »

nebyly to náhodou staggy ? :D
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Tak nevim,ale jestli dávají stejné struny na basy stagg co prodávají tak to asi nejsou ony protože mají ten textilní omot i u ladících mechanik a ty moje staré tam žádný neměli ale ta barva by seděla.Nemohly by to být třeba Yamahy? ale myslim že ty mají ty struny u kobylky zase v červené.Každopádně dík.Kdyby to šlo se do těch krabiček v obchodě podívat :).Vykašlal bych se na to,ale ony fakt hrají moc dobře jsou zvukově vyvážené a ta barva to je parádička.Nevim zda se zdařila taková sada náhodně ale jestli se mi je podaří s něčí pomocí tady na foru najít du do nich.
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

garde píše:.........najprv sa to vymyká a potom bude držať ladenie stále kratší čas.......
som sa bol na to opytat do jedneho kamenneho obchodu a je to tak spravne oni maju trochu volu ntsm preco :shock: ,neze spravite to co ja ze sa budete chciet pozret dovnutra kde je problem :D
cenda

Příspěvek od cenda »

rehlo3 píše:
som sa bol na to opytat do jedneho kamenneho obchodu a je to tak spravne oni maju trochu volu ntsm preco :shock: ,neze spravite to co ja ze sa budete chciet pozret dovnutra kde je problem :D
vidiš sem to řika....l ale mě tu nikdo neposlouchá:(
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

cenda píše:
rehlo3 píše:
vidiš sem to řika....l ale mě tu nikdo neposlouchá:(
ale ano,len ludia vzdy myslia skor na to horsie nie na to lepsi,to je psychika :P
Janec

Příspěvek od Janec »

Struny to je alchymie jako cyp. Na Fokusce origo struny jsem drtil asi půl roku bez problému, pak začaly vadnout. Červené Warwy mi po třech-čtyřech měsicích hodně uvadaly - skoro přestávaly hrát. Ale nikdy se mi nepodařilo žádnou roztrhnout. D´Addaria sice vadly pomaleji, ale konec své životnosti oznámily roztržením - můj rekord byl měsíc hraní tak cca hodinu denně a šlus - Ečko šlo pá. Na Fendru origo struny po měsíci nashle - prasklé Ečko, navíc rychle vadly - asi tim, jak tam byly od výroby bůhvíjak dlouho. Pak D´Addario a zase rup po měsíci. Teď mám GHS .45 (nějaká černá krabička) zatim měsíc držej, nevadnou, tak doufám že se neroztrhnou. Zatim jsem nenašel struny, u kterých by se hodilo zůstat. Asi zkusim nějaký Staggy :?
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“