Peavey Valveking vs. Crate V100H
Pravidla fóra
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Peavey Valveking vs. Crate V100H
Zdravíčko, uvažuji o koupi lampy, zkušenost mám pouze s tranzistorem. Bohužel mě ale hodně svírá cena. tak co jsem koukal jsem narazil na tyto dva:
http://kytary.cz/peavey-valveking-head/ ... 69:0:0:1:0
http://kytary.cz/crate-celolampovy-zesi ... 69:0:0:1:0
Který je vhodný na jaký styl hudby? Je zvuk postačující? Jakou bednu k nim? Děkuji...
http://kytary.cz/peavey-valveking-head/ ... 69:0:0:1:0
http://kytary.cz/crate-celolampovy-zesi ... 69:0:0:1:0
Který je vhodný na jaký styl hudby? Je zvuk postačující? Jakou bednu k nim? Děkuji...
V100H jsem nazivo jen videl (vypada fakt pekne
), neslysel, nicmene Valvekinga jsem mel. Ma dostatecny zasoby gainu i na metal/HC, ale hrat se s tim da i mekci veci. Na druhou stranu cisty kanal neni uplne echt, takze pokud ho hojne pouzivas, doporucuju predem alespon dobre vyzkouset.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
No čistý používám taky, ale stejně ho většinou proženu přez krabky, aby to chytlo ten správný nádech, jaký chci... jinak stojím především o zvuk podobný alt-metalovým kapelám jako creed, alter bridge. hodně gainu, ale přitom co nejvíce průzračnosti pro vyhrávky, hlavně aby se neztrácely v tom zkreslení. Nemá někdo ukázku toho Crate?
Ukazky jsou zavadejici, udelej si vylet na nakej kseft, kde ho maji, a uvidis, resp. uslysis.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mimochodem dobrej vkus, tohle mám taky rádPhoenixcqcq píše:No čistý používám taky, ale stejně ho většinou proženu přez krabky, aby to chytlo ten správný nádech, jaký chci... jinak stojím především o zvuk podobný alt-metalovým kapelám jako creed, alter bridge. hodně gainu, ale přitom co nejvíce průzračnosti pro vyhrávky, hlavně aby se neztrácely v tom zkreslení. Nemá někdo ukázku toho Crate?
Mno, ten Crate ti udělá o něco lepší čistej, ale zkreslenej není na toto hraní dost zkreslenej, to by byla lepší volba VK. Samozřejmě lze taky Crate trochu dokrmit a pak z toho můžeš mít skoro cokoli.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Jejda jejda, nějak jsem se do toho zamotal... Ten Peavey mi podle toho co jsem slyšel příjde hodně řezavý. A takový zvuk já moc nehledám. Hledám sice hodně silné zkreslení, ale kulatější pnější zvuk... Clean je pro mě taky hodně důležitý. Napadá mě koupit lampu s kvalitním čistým zvukem a zkreslení jet přez krabky. Mám Weapon od Digitech a DS-1 od Bosse. Ale nevím... Bude to v kapele pak průrazné? Zatím hraju na 60W Behringera tranzistor a dokonce i sola se majinko ztrácí. Druhý kytarista má Crate asi 50W hybrida... Co takový Fender Hot Rod De Luxe? Kdo s ním má zkušenosti?
Asi 50W hybrida? Asi zNAMENÁ h***o VĚDĚTPhoenixcqcq píše:Jejda jejda, nějak jsem se do toho zamotal... Ten Peavey mi podle toho co jsem slyšel příjde hodně řezavý. A takový zvuk já moc nehledám. Hledám sice hodně silné zkreslení, ale kulatější pnější zvuk... Clean je pro mě taky hodně důležitý. Napadá mě koupit lampu s kvalitním čistým zvukem a zkreslení jet přez krabky. Mám Weapon od Digitech a DS-1 od Bosse. Ale nevím... Bude to v kapele pak průrazné? Zatím hraju na 60W Behringera tranzistor a dokonce i sola se majinko ztrácí. Druhý kytarista má Crate asi 50W hybrida... Co takový Fender Hot Rod De Luxe? Kdo s ním má zkušenosti?
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
na Hot Roda a jemu podobné Fender aparáty jsem přeborník:D také jsem na něj odehrál vůbec své první koncerty na podiu:)co o něm chceš slyšet?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Chci hlavně slyšet, zda není blbost hnát u lampy zkreslení srz digitální krabky. Zda to ten zvuk nepose**... Nemám s lampama žádné zkušenosti. Nebo zda je to blbost a mám radši hledat aparát, který mi udělá hezké zkreslení sám? Ten Valveking mi příjde spíš na tvrdší muziku.
Zvuk z těch krabiček co mám se mi líbí. Ale jak jsem již uvedl. Je málo průrazný, což myslím, že by mohlo být tranzistorovým kombem. To je hlavní důvod, proč chci přejít na lampu. Druhý je ten, že ten Behringer už se dost kazí. A bylo by fajn mít jeden apec ve zkušebně a jeden doma. Ten behringer by byl na doma fajn.
Zvuk z těch krabiček co mám se mi líbí. Ale jak jsem již uvedl. Je málo průrazný, což myslím, že by mohlo být tranzistorovým kombem. To je hlavní důvod, proč chci přejít na lampu. Druhý je ten, že ten Behringer už se dost kazí. A bylo by fajn mít jeden apec ve zkušebně a jeden doma. Ten behringer by byl na doma fajn.
-
dlouhovlasac
ten randall je nehorší celolampa, jakou jsem kdy viděl (pochopitelně hrál)
Určitě není problém ani chyba hrát s lampou na digitální efekty, poněvadž jakejkoliv zvuk, kytaru, krabičku lampa vyzvedne nahoru a 100% to bude znít líp, jak na tranzistoru, ale samozřejmě bys ještě lepšího výsledku dosáhl pořádnou OD analogovou krabičkou...jiný řešení, než čapnout svou kytaru, efekty a jet si to někam vyzkoušet, Fendery Deluxe jsou k mání téměř všude.)
Určitě není problém ani chyba hrát s lampou na digitální efekty, poněvadž jakejkoliv zvuk, kytaru, krabičku lampa vyzvedne nahoru a 100% to bude znít líp, jak na tranzistoru, ale samozřejmě bys ještě lepšího výsledku dosáhl pořádnou OD analogovou krabičkou...jiný řešení, než čapnout svou kytaru, efekty a jet si to někam vyzkoušet, Fendery Deluxe jsou k mání téměř všude.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10