Elektroakustika co nejvíce podobná elektrické kytaře
Pravidla fóra
Elektroakustika co nejvíce podobná elektrické kytaře
Rád bych si koupil na hraní bez elektřiny nějakou akustickou kytaru se snímačem(to se hodí vždy). Problém je, že jsem se začínal učit hrát na elektrickou kytaru a když jsem zkoušel klasickou španělku, prostě mi to nevyhovovalo. Rád bych získal tedy kytaru, která bude hrát jako španělka a nebude o tolik větší než LP elektrika, s tím, že i krk by měl mít šířku jako elektrika. Existuje něco takového? Co mi doporučíte? Strop bych viděl na 15tis kč. Díky.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono já vím co chci, ale nevím zda něco takového existuje
Ten ibanez Talman nevypadá zle,jen co tak pročítám názory tak ten zvuk má asi do španělky asi pořád daleko. Ono zas co se dá za těch 6tis čekat že.. a něco dražšího s lepším zvukem?
Ještě trochu offtopic - náhodou nějaký dobrý kytarový efekt simulace španělky?
bre to nasimulovat nejde a kdyz tak to bude stat za koko*, jsou nějaké acoustic simulatory nogeorge58 píše:Ono já vím co chci, ale nevím zda něco takového existujeTen ibanez Talman nevypadá zle,jen co tak pročítám názory tak ten zvuk má asi do španělky asi pořád daleko. Ono zas co se dá za těch 6tis čekat že.. a něco dražšího s lepším zvukem?
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Na sucho je trochu tišší no co se dá dělat, ale jako jinak výborná jak tvarem, tak i zvukem co se týče koma i bez komba se mi celkem líbíMarko007 píše:No já bych ji nepřechvaloval.....při zapojení ok ale na sucho..Mjkl píše:souhlasimNero píše:Talman, Stratocoustic, Telecoustic...kámoš má talmana a úplně mega nejvíc kytara...
http://www.music-city.cz/eshop/godin-a6 ... ess=108ec0
tohle je poměrně třída ve své kategorii...hraje na ni Richard Krajčo, Petr Fiala a prostě spousta kapel používající zvuk akustické kytary...
tohle je poměrně třída ve své kategorii...hraje na ni Richard Krajčo, Petr Fiala a prostě spousta kapel používající zvuk akustické kytary...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jo má jí jeden ze sousední kapely a při zapojení taky paráda ale jinak....... by to prý mohlo být lepší ale je to třída to joMaples píše:http://www.music-city.cz/eshop/godin-a6 ... ess=108ec0
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
*1.5.1975
+1.8.2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud chceš zvuk španělky a tělo elektriky, tak je mi líto, ale to se ti nepodaří najít. Menší, tenčí tělo automaticky znamená snížení kvality zvuku načisto...george58 píše:Ono já vím co chci, ale nevím zda něco takového existujeTen ibanez Talman nevypadá zle,jen co tak pročítám názory tak ten zvuk má asi do španělky asi pořád daleko. Ono zas co se dá za těch 6tis čekat že.. a něco dražšího s lepším zvukem?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj proto jem psal, že asi neví co chce.Nero píše:Pokud chceš zvuk španělky a tělo elektriky, tak je mi líto, ale to se ti nepodaří najít. Menší, tenčí tělo automaticky znamená snížení kvality zvuku načisto...george58 píše:Ono já vím co chci, ale nevím zda něco takového existujeTen ibanez Talman nevypadá zle,jen co tak pročítám názory tak ten zvuk má asi do španělky asi pořád daleko. Ono zas co se dá za těch 6tis čekat že.. a něco dražšího s lepším zvukem?
Každopádně ten Godin je zajímavá varianta a pak ještě Crafter dělá takový jakýsi hybrid.
http://www.muzikmanie.cz/Crafter/Crafte ... g5209.html
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jako pokud chceš pro akustické hrání (bez použití snímačů) tak to bude fakt problém. možností je teda akustika s malým tělem, ale časem zjistíš že ty velký kytary hrají fakt mnohem líp.
tak spíš koupit nějaký jumbo s odpovídajícím krkem a na tělo si zvykneš, za ten zvuk to stojí a za 15T se dá celkem vybrat...
tak spíš koupit nějaký jumbo s odpovídajícím krkem a na tělo si zvykneš, za ten zvuk to stojí a za 15T se dá celkem vybrat...
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7