Nožný spínač k Peavey VALVEKING

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ToRtiK

Nožný spínač k Peavey VALVEKING

Příspěvek od ToRtiK »

Idem si kúpiť gitarovú hlavičku Peavey VALVEKING. V balení od MUZIKER-u nie je obsiahnutý nožný spínač. Chcel by som sa teda opýtať ktorý by k tejto hlave bodol pretože čo som čítal pár diskusií tak som videl aj také vety ako ... noo prepájkuješ jednen spoj a podobne - rád by som sa zaobišiel bez toho Wink. V každom prípade by som bol rád ak by nožný spínač mal funkcie ako prepínanie medzi clean a drive zvukom (tak to je basic Very Happy) nakopnutie nejakého toho reverbu a poprípade aj trošku nakopnutie hlasitosti. Neviem ale na koľko je také niečo možné. Či taký nožný spínač existuje a či vlastne táto hlavička také funkciu podporuje. Vopred ďakujem za každý (rozumný) príspevok Smile
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neexistuje, k VK je mozne pripojit jen dvoutlacitkovy footswitch, ktery prepina kanaly a zapina volume/gain boost. Poslouzi v podstate jakykoli dvoutlacitkovy switch se stereo jackem, pokud chces i indikaci LED diodama, tak pak uz to je horsi, kazdopadne je tu o tom thread.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

Wohma píše:Neexistuje, k VK je mozne pripojit jen dvoutlacitkovy footswitch, ktery prepina kanaly a zapina volume/gain boost. Poslouzi v podstate jakykoli dvoutlacitkovy switch se stereo jackem, pokud chces i indikaci LED diodama, tak pak uz to je horsi, kazdopadne je tu o tom thread.
aha hmm díky za odpoveď ;)
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Re: Nožný spínač k Peavey VALVEKING

Příspěvek od Koxík »

ToRtiK píše:Idem si kúpiť gitarovú hlavičku Peavey VALVEKING. V balení od MUZIKER-u nie je obsiahnutý nožný spínač. Chcel by som sa teda opýtať ktorý by k tejto hlave bodol pretože čo som čítal pár diskusií tak som videl aj také vety ako ... noo prepájkuješ jednen spoj a podobne - rád by som sa zaobišiel bez toho Wink. V každom prípade by som bol rád ak by nožný spínač mal funkcie ako prepínanie medzi clean a drive zvukom (tak to je basic Very Happy) nakopnutie nejakého toho reverbu a poprípade aj trošku nakopnutie hlasitosti. Neviem ale na koľko je také niečo možné. Či taký nožný spínač existuje a či vlastne táto hlavička také funkciu podporuje. Vopred ďakujem za každý (rozumný) príspevok Smile
Já mám VK 112 (kombo) a mám tenhle foot: Ibanez FS2
Nemá bohužel LEDky jako originální foot určený k tomuhle apecu (Peavey VK foot.). Ten originální je ale dražší a asi si na něj pěkně počkáš. Pamatuju si, že mi ještě tenkrát radili na kytarách.cz tydyten:Laney FS2, tak snad taky funguje :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

tak ten laney FS2 vypadá dosť dobre díky za radu ;)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Mám 2 tlačítkovej Ibanez a slouží skvěle. S přídáním ledek dle schématu nemá chybu
http://www.labradortea.ic.cz/footswitch.jpg :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen nahodim zajimaveho konkurenta:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_ifs2x.htm
kupuju ted ctyrtlacitkovou verzi... Melo by to byt celokovove a za ty penize to je fajn.
Somnus Aeternus
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

hm hm hmmmm hehe asi kúpim ten ibanez pretože ako som vravel nemám rád sa šprtať vo veciach keď nemusím ;) Díky a toľký input :) ešte si idem pohľadať nejakú krabičku na nakopnutie hlasitosti
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

pozor pozor, nevím, zda s tím má Wohma zkušenost, ale nebyl bych si až tak jist, zda ten Ibanez s ledkama bude bez např. odpájení ledek makat...té modifikace podle mýho schématu bych se nebál, elektřinš rozumím prd, nejtežší bylo dostat se dovnitř toho fs :P
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Skiner píše:pozor pozor, nevím, zda s tím má Wohma zkušenost, ale nebyl bych si až tak jist, zda ten Ibanez s ledkama bude bez např. odpájení ledek makat...té modifikace podle mýho schématu bych se nebál, elektřinš rozumím prd, nejtežší bylo dostat se dovnitř toho fs :P
Co by na tom nemelo fungovat? Je to tlacitko, LEDka a pripadne nakej odpor. Vzdycky to jde velmi jednoduse predelat tak, aby to fungovalo.
Somnus Aeternus
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

:P jen reakce na "nemám rád sa šprtať vo veciach keď nemusím" :?
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

zase takto robím aj s hardwarom takže nemám problém s tým to poriešiť ;) len aby neboli nedorozumenia... ale nemám rád sa šprtať v "nových" veciach.. som rád keď všetko funguje tak ako má bez toho aby som do toho zasahoval ;)
hhoonnzzaa

marshall footswitch

Příspěvek od hhoonnzzaa »

chtěl jsem se jen zeptat, jestli by s valvekingem měl fungovat i obyčejnej dvoučudlovej marshall footswitch? ten muj nějak nechce, ale nevim, jestli není náhodou chyba v něm...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne fungoval, kalsickej "stereo" Marshall bez LEDek.
Somnus Aeternus
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

jasný, zřejmě tedy mám vykašenej přepínač...jen ještě takovej hloupej dotaz, není úplně jasný co přesně v tomhle případě znamená "stereo", ten můj pedál například přepínal na trace elliot mezi čistým a zkresleným a druhej čudl přidával další zkreslení, což je zřejmě to samý jako na tom peavym, tudíž předpokládám, že by fungovat měl...díky za zkušenost
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ze je to dvoukanal a ma stereo jack konektor.
Somnus Aeternus
danihol

Příspěvek od danihol »

Taky jsem hrdým
majtelem komba Peavey VK 112 a byl pro mě neuvěřitelnej problém přepínač sehnat.
Z mejch zdrojů vím, že výrobce teď footswitche nemá a žádnej jinej na něm nefunguje a zkoušel jsem snad úplně všechno a pokud fungujou kradou signal, Valve King je udělanej tak aby do něj nic jinýho nešlo až
na jeden model...Je to Boss FS-6 jedinej na VKáčku funguje protože má vlastní napájení baterkou
a nekrade signál z komba. Spínačem A přepínáš kanály a spínačem B se spíná Boost Gain
taky se na něm dá nastavit polarita a můžeš si vybrat jestli chceš aby spínače fungovaly na držení
nohou nebo na jedno sešlápnutí. Pak je tu možnost mezi propojením na stereo kabel nebo na duální mono
kabel např. pro kombo Crate FW 120.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

danihol píše:Taky jsem hrdým
majtelem komba Peavey VK 112 a byl pro mě neuvěřitelnej problém přepínač sehnat.
Z mejch zdrojů vím, že výrobce teď footswitche nemá a žádnej jinej na něm nefunguje a zkoušel jsem snad úplně všechno a pokud fungujou kradou signal, Valve King je udělanej tak aby do něj nic jinýho nešlo až
na jeden model...Je to Boss FS-6 jedinej na VKáčku funguje protože má vlastní napájení baterkou
a nekrade signál z komba. Spínačem A přepínáš kanály a spínačem B se spíná Boost Gain
taky se na něm dá nastavit polarita a můžeš si vybrat jestli chceš aby spínače fungovaly na držení
nohou nebo na jedno sešlápnutí. Pak je tu možnost mezi propojením na stereo kabel nebo na duální mono
kabel např. pro kombo Crate FW 120.
Na VK hlavu to bude fungovat asi stejně co?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemam to overene, ale toto:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_ifs2x.htm
by fungovat mohlo. V nejhorsim odpojis diody a pak uz to fungovat musi.
Somnus Aeternus
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

no toš to vypadá pěkně.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho