Hej vy, co vám na tom vadí? Že to není vintage sexy cool oldschool rock'n'roll, nebo tak něco?
LP Standard 2008 - nový a lepší
Pravidla fóra
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
u tebe je zase poznat, že nevíš, o čem mluvíš.... elektronika je to i bez tišťáku, jn ten tišťák je setinu milimetru tenká vrstvička vodiče s několikanásobně vštším odporem a kapacitou než drát, tudíž ti to vořeže signál zvrchu až dolů a to málo co zůstane pak dorazí ty mechanický spoje. přecejn drát co se obalí kalafunou , čímž se zamezí přístup vzduchu a pak se horkým cínem natvrdo přiletuje na součástku má poněkud lepší vodivé vlastnosti naž vohlj plech do kterýho zajíždí jinej vohlej plech, tak se na to dívám já. Pokud si myslíš, že je to póza, mysli si...mrkendy píše:OMG! Vy ste pozeri... Vzdyt je to udelany pekne a prehledne... Jestli teda neni z druhy strany nejaky IO, ale to pochybuju, jenom tam neni hromada kabilku, ale je to na tistaku. Vidite plosnak a hned: Elektronika..fuj..humus..![]()
![]()
sem pro vrabčí hnízdo... i v aparátu... tišťák se zavedl jen protože se to dělá líp - může se to dělat na lince.... kytaru bych třeba i koupil, ale elektroniku bych vytrhal a udělal postaru
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- citizen.one
tezko rict jaky to bude zpracovani, treba to bude opravdu dobre, myslim, ze by to nedelali,kdyby to nemelo nejakej duvod, prece nepodelaj jmeno firmy, kde uz teda dnes taky nejsou takove kusy jako driv, ale tezko rict, ze jestli i tehdy to bylo tak 100%, jak se dneska tvrdi.
no treba budem prekvapeni, i kdyz proc menit neco co je proverene, oni ted vyjeli s nejakou tou kytaru, kde sou snimace jen naklapavaci a zezhora po sundani strun snimatelne.
no treba budem prekvapeni, i kdyz proc menit neco co je proverene, oni ted vyjeli s nejakou tou kytaru, kde sou snimace jen naklapavaci a zezhora po sundani strun snimatelne.
2 Turbo_Mack: Sice je to slaba vrstva, ale je siroka.. kdyz vemes dratek a placnes do nej kladivem, tak z nej udelas placku, ale porad to bude mit stejnej odpor.. Navic ty kable v kytare mas tak 2x,3x delsi, jak ty cesty na tom tistaku. U tak kratkejch vodicu je odpor skoro zanedbatelnej..
Zajimalo by me kdyby ti nekdo dal do ruky 5 kytar, ktery by meli vzadu kryt a nebylo nic videt, 4 zapojeny postaru a jedna takhle, jestli bys to poznal??
2 Roonie: Pajel si nekdy elektroniku v kytare? Myslim si, ze je jednodusi mimo kytru napajet ctyri kabliky a pak to tam jenom sepnout, nez se s tim srat tam a davat bacha, aby ses nedotk jinyho dratu a nespek mu buzirku atd.. Navic jestli se to chytne, tak to vyrobci budou davat standartne na snimace a pak to bude uplne bez pajeni..
Zajimalo by me kdyby ti nekdo dal do ruky 5 kytar, ktery by meli vzadu kryt a nebylo nic videt, 4 zapojeny postaru a jedna takhle, jestli bys to poznal??
2 Roonie: Pajel si nekdy elektroniku v kytare? Myslim si, ze je jednodusi mimo kytru napajet ctyri kabliky a pak to tam jenom sepnout, nez se s tim srat tam a davat bacha, aby ses nedotk jinyho dratu a nespek mu buzirku atd.. Navic jestli se to chytne, tak to vyrobci budou davat standartne na snimace a pak to bude uplne bez pajeni..
Pobavili jste
Normálně bych vám dal do ruky měřáky a nechal vás proměřit si dráty co napájel ožralej číňan a udělal tam stuďáky klidně a tohle. Když je tam napětí nula nula nic, tak to fakt toho hodně ořeže vy lolíci.
A určitě byste to i poznali uchem že?
Já vím, někteří z vás jsou na to fakt dobří, ale leda tak na hubě jak říká moje babina 
Normálně bych vám dal do ruky měřáky a nechal vás proměřit si dráty co napájel ožralej číňan a udělal tam stuďáky klidně a tohle. Když je tam napětí nula nula nic, tak to fakt toho hodně ořeže vy lolíci.
A určitě byste to i poznali uchem že?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tim plosnakem a konektory tam jednoduse pribude, minimalne jeden spoj navic
Navic dotykovy, nikoli letovany - to je proste fakt.
O sluchove diagnostice jsem nerekl ani slova
O problematicke vymene snimacu ci potaku ani nemluve.
Jedine co mne opravdu tesi, je fakt, ze pokud budu kupovat nastroj od Gibsona, pak jedine nastroj stary. [mineno starsi 20ti let].
O sluchove diagnostice jsem nerekl ani slova
O problematicke vymene snimacu ci potaku ani nemluve.
Jedine co mne opravdu tesi, je fakt, ze pokud budu kupovat nastroj od Gibsona, pak jedine nastroj stary. [mineno starsi 20ti let].
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
S= axb... pokud máš a 0.000000000001 a B 2 furt máš vísledek jak když si prdneš... drát mám jedno vlákno z toho svazku drátů má větší plochu průžezu, nž tady ten kovoj nátěr na plastu. Nehledě na to, kam se podělo stínění? páni v USA vivinuly stíněný tištěný spoj a konektory s ideálním kontaktním spojem... technologie byla vyvynuta v NASA a USA ji už 60let utajovalo....citizen.one píše:tezko rict jaky to bude zpracovani, treba to bude opravdu dobre, myslim, ze by to nedelali,kdyby to nemelo nejakej duvod, prece nepodelaj jmeno firmy, kde uz teda dnes taky nejsou takove kusy jako driv, ale tezko rict, ze jestli i tehdy to bylo tak 100%, jak se dneska tvrdi.
BTW: slyší tu někdo zvás moudrejch rozdíl, když se točí tónovou clonou? Když máte moc dlouhej kábl, nebo nemáte TB krabičky??? Vymejšlejte si cokoliv chcete, já vám říkám, že tišěnej poj není nikterak převratný nový vynález a že konktory se používali i dříve. Proč tedy páni z gibsonu nenasadili pološťákovou elektroniku už v 60tých letech? Nejspíš protože by to pan Les Paul vzal a omlátil jim to o hlavu
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hele neříkám, nehrál sem na to, al už z principu se mi to hnusí - takto s ktary neděljí. a věřím, že kdyby toot začal dělat nějakej stagg a ne gibson, tak s určitě nenajde tolik zstánců, co to budou hájit 
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
mě se to hodně líbí ...
... aspoň tam není bordel a je to precizně udělané ... a zvuk to taky ručitě neovlivní ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Ty mas v kytare zapojení se stinenejma kabilkama..?turbo_MaCk píše:...
Jinak k tomu odporu. V odporu taky hraje roli druh a kvalita kovu a jeho vodivost.. Navic jsou ty cesticky 2 x kratsi nez kdybys to mel propojeny dratkama. Ale pripoustim, ze to muze ubirat na kvalite zvuku, zalezi jak je to udelany. Tohle sou jenom dohady, ale urcite bych to predem neodsuzoval...