poznali by ste zvuk různých lamp?
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
poznali by ste zvuk různých lamp?
Kdyby někdo před vás postavil na chlup stejný celolampový komba, ale jedno s 6l6 v koncáku a druhý s el84 v koncáku...poznali by ste, který je který? řekli byste pak: "tohle je el84 a tohle 6l6"?
zaměnitelný jsou EL34 a 6L6 nebo EL84 a 6V6...
určitě bych to poznal, hrál jsem na dvě komba, který mají stejnej předzesilovač, ale jinej koncák a je to naprosto něco jinýho...
určitě bych to poznal, hrál jsem na dvě komba, který mají stejnej předzesilovač, ale jinej koncák a je to naprosto něco jinýho...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
přesně.... jako je možný, že se některý věcy přehání... Ale prostě jiný to je... na youtube je video JCM800 s EL34 a s 6L6. poslecni i to, pak přidej, že to nejspíš nahrávl sh*t mikrákem a že na oyutube je strašně nekvalitní zvuk
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
kdesi jsem slyšl na netu kvalitní nahrávky zesilovače mesa solo recto s čistým zvukem, od1 a od2. Pokaždý stejný korekce, jen různý lampy - el34 a 6l6. Bylo to dost poznat na čistým, ale na zkreslenejch vubec.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
Toz taky zalezi na tom, jak moc je ten koncak vytavenej. Pri bezne domaci hlasitosti nestaci kreslit ani ty EL34ky...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, v těch ukázkách je to trochu poznat, ty 6l6 maji asi trochu širší spektrum- víc výšek a basů, ty el34 jsou prostě víc zaměřený do středů, ale bohužel ten chlápek tam psal, že má eq na ampu do V a ve smyčce má ještě ekvalizér taky do V, takže středy žádný...eugeene píše:kdesi jsem slyšl na netu kvalitní nahrávky zesilovače mesa solo recto s čistým zvukem, od1 a od2. Pokaždý stejný korekce, jen různý lampy - el34 a 6l6. Bylo to dost poznat na čistým, ale na zkreslenejch vubec.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
jo, no vidíš, toho jsem si nevšiml, ale u tech uberzkreslenejch to poznat fakt není... ale na čistým a crunchi dost
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Ty el34 se mi líbí víc.eugeene píše:tak jsem to našel