LP Standard 2008 - nový a lepší
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
nepoznal, třeba to bude ještě lepší zvuk 
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ok tím bych debatu o elektronice považoval z uzavřenou... asi e vichni shodneme, že to je krok v před. něco jako digitální snímače na novýám stratocasterovi 
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- citizen.one
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo o... simulace humbruckeru a plno dalších srand...ani nevím, jestlit y simulace sou digitál, možná analogové, ale prostě je o tká kytara, co si na něco hraje přitom není nicDemilich píše:Urcite myslel ten na VG Stratu, tam je jeden pridany na poznavani ktera hraje struna... To je myslim vse co se tam digitalne snima
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Martin má pravdu, ty kytary nemají společného vůbec nic, snad jen to, že jsou obě z "dnešní" doby....v tomhle případě stojím více za Gibsonem, protože VG Strat je hrozná prasárna...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Je to z tohodle bazaru..Plastyk - Proč má zvuk komba tak nepříjemné výšky- nabídka
Proč má zvuk mého komba tak nepříjemné výšky a zahlcuje se ? Tuto otázku si zřejmě položí mnozí z mladších, začínajících hudebníků, když si koupí nové kombo. Proč tomu tak je? Postavím vedle sebe dvě komba, ve kterých jsou použity stejné komponenty. Jedno má průběh signálu přes tištěné spoje, kduhé přes dráty. Které bude hrát lépe? Nezajímají mě až tak naměřené hodnoty, nýbrž výsledný zvuk, lahodící mému uchu. Staré, lety osvědčené receptury, kde jsou spoje pájené dráty na očka, prostě platí. Vlastnil jsem hodně výrobků od firmy Fender ('59 Bassman , Blues deluxe, Blues Junior...) a všechny šly pryč. Nechal jsem si pouze stařičké kombo Fender Twin Reverb a nejen já, nýbrž i posluchači mých vystoupení jsou se zvukem nadmíru spokoljeni. Proč? Zvuk je čitelný, tučný a má oproti zesilovačům s použitím tišťáků příjemné výšky a barvu. Souhlasím, že výsledný zvuk se tvoří velkou měrou v prstech. Já však hraji slidem a tak mohu rozdíly ve zvuku bez vlivu prstů vnímat intenzivněji. Jsem provokatér a doufám, že se mi podařilo podnítit některé začínající muzikanty k tomu, aby přemýšleli, než si zakoupí vysněné kombo a pak, zklamáni, museli vytloukat klín klínem tím, že ho se ztrátou prodají, aby si pořídili kombo odpovídající kvality. Nechme fyziky - nezajímají mě až tak naměřené parametry, nýbrž zvuk, lahodící mému uchu. Byly učiněny výzkumy, kde se poměřovaly nástrojové kabely, oba vykazovaly stejné parametry ale výsledný zvuk byl jiný. Proč? Zastánci tištěných spojů byli "mou "teorií šíření zvuku" tak, že basy jdou středem a výšky se linou u kulatého profilu drátu rovnoměrněji, než u plochých spojů, pobouřeni. Některé to až zvedlo ze židlí. Aspoň se trochu protáhli. Ona to není ale moje teorie, nýbrž velice uznávaného, renomovaného výrobce kytar, který o zvuku "opravdu hodně ví". Po konzultaci na danou situaci jsme se shodli na doporučení, aby ti, kteří vlastní výuční listy z dob bolševické Tesly, je pěkně oprášili a porozhlédli se po jiných, novodobých výzkumech šíření zvuku, ne však podle měřidel, nýbrž podle ucha, což je pro muzikanty rozhodující. No a těm, kteří chtějí k nabídce nových komb vyzkoušet jiný, kvalitní produkt, mohu touto cestou nabídnout kombo, osazené jedním z nejlepších vintage reproduktorů pro kytaru - legendárním JBL D120F. Tyto reproduktory byly firmou fender osazovány do nejkvalitnějších výrobků. Obrovský AlNiCo magnet, velká citlivost, nádherné výšky a senzační při zkresleném zvuku. Již se leta nevyrábí. Mají k tomuto hodnocení námitky pánové z fyzikálních laboratoří ? Hledal jsem v ČR výrobce zesilovačů, který mi zajistí výše zmíněnou požadovanou kvalitu a obrátil jsem se na renomovaného stavěče lampových zesilovačů Dušana Zemana. Preamp jsem nechal zapojit jako Fender Twin, Vol, Treb, Mid, Bass, Master, použito Fender Trafo, 2xEl84, 2xEc83, výkon 15W, 8Ohm, ručně pájené spoje (bez plošných spojů), velice kvalitní práce a zvuk, pan Zeman je v tomto směru všeobecně uznávaným mistrem. Nějaká další námitka z laboratoří ? Moje nabídka je za cenu 9900,-kč. PS: Nikoho nenutím číst můj inzerát, komu se nelíbí, ať ho nečte. Jsou zde totiž tací, kteří mě vyzývají "k poslušnosti" a zřejmě by rádi zavedli zenzuru. Oproti nim dodržuji pravidla hry a musím jim připomenout, že již žijeme v jiné době.
- citizen.one
jako tezko rict, je fakt, ze z nejakeho duvodu to asi castecne pravda je, podle teoreticky pruzkumu by byly taky nejlepsi tranzistory a nejsou, je fakt, ze ja mam mesu jeste celou propajenou na dratky, takze defakto zdvojene spoje, jestli to hraje lip, tezko rict, hraje to tak, ze jsem spokojen, ale nevim jestli to predtim bylo hezci nebo ne...ja bych spis rekl, ze zalezi na kvalite spoje jako takoveho a pravdepodobne hlavne napajeni soucastek, ale nejak do hloubky tomu nerozumim, tak toho radsi necham 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si hlavně myslím, že záleží na kvalitě součástek. To, že je to na očkách ej už podle mě třešnička. Těžko posoudit, protože součástky mají tolerance a těžko postavíte vedle sebe 2 naprosto stejný zesilovače nehledě na to že největší podíl na tom bude mít repro.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- citizen.one
- citizen.one
jo to sice je, ale obecne se neco takoveho tvrdi, i kdyz nevi jiste, treba monster cable na tomhle zaklada svoje deleni kabelu a opravdu kabely jsou odlisne, aspon ty rock a acoustic, ktery jsem mel doma, i kdyz oba hraly vynikajicne...
no rikam, to je neco o cem se da debatovat ,kdyz uz neni o cem jinym
no rikam, to je neco o cem se da debatovat ,kdyz uz neni o cem jinym
- tallicaman
Tak usnandni nam to praci pri vymene, pokud se to stane standardem. No povazte, vime, jak jde prasacky pajet, mohou vznikat studenaky a ruzne ruchy pri spatnem stineni atd, to se tu nestane. Nehlede na celkovy poradek v kabelazi. Uz tu nebudou ti bezradni, co nevi, jak kam co zapajet. Proste strci kontakt tam, kde ma byt a hotovo. Na desce bude hned videt, jestli je preruseny spoj nebo neni a kdyz bude, opravime dratem, nema problema
Ja doufam, ze se to standardem stane a uz se tesim
Jako jedna vec me ale trosku zarazila a to vlozeni potaku. Jsou tam jakesi special, no uvidime... Je zas taky pravda, ze muzou vznika ztraty a ruchy na kontaktech no... Ale tak ceske rucicky si urcite poradi... aj na kontakty se da pajet 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Už jsi slyšel o skin-efektu?mrkendy píše:Me prijde dost usmevny, ze basy proudi uprostred kabelu a vysky na okrajichsignal je prece tok elektronu o urcitem napeti a proudu..
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Diky, rad sem se nechal poucit.. Pochopil jsem z toho spravne, ze ten skin efekt se tyka jenom vysokych frekvenci - vysek?Bummer píše:Už jsi slyšel o skin-efektu?mrkendy píše:Me prijde dost usmevny, ze basy proudi uprostred kabelu a vysky na okrajichsignal je prece tok elektronu o urcitem napeti a proudu..
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 23.08.2008 20:49, celkem upraveno 1 x.