hmotnost kytar

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Wardog

Příspěvek od Wardog »

No já mám LP Standard od Fokusu a váží 4.1 Kg -váženo na kuchyňský digitální váze. Je to už docela solidní tíha,ale se zádama zatím problém namám.

Co se týče těch plastových průhledných B.C. Richů tak pozor.Zdání klame.Byl jsem v krámě Kytary.cz kupovat aparát a jenom tak pro zajímavost jsem si tu červenou průhlednou vzal do ruky.Je to těžký jako kráva.Jestliže ten Fokus má 4 Kg a zdá se mě už docela těžkej,tak tohle je o hodně těžší,řekl bych tak 6 Kg ,možná víc.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

PRS SE Custom cca 3kg
ty stary LP sou z klasickejch kytar zarucene nejtezsi, nektery novy se delaj odlehceny, maj dutiny.
nejlehci kytara co sem mel v ruce byla Epiphone G-400 Goth .. skoncila na 3 kusy, kdyz kytarista se zpevakem na sebe spadli :-)

OT:
afektband píše:LP je hnusná (tím myslim jako fakt extra, giga, brutal hnusná), tlustá, neforemná mrcha, s málo přažcema, blbým dohmatem, hnusným designem, přepínačem na dementním místě a velkou hmotností.
dej si facku, LP je krasna a ma nejhezci zvuk - jde taky o to co vypada dobre kdyz to na nekom visi a co vypada dobre v kufru.. byl sem na From Autumn To Ashes a Brian Deneeve mel Dual na 1960 cab, hral pres LP a byl to ten nejkrasnejsi zvuk, co sem kdy slysel, zadna jina kytara takovy jatka neudela - ani prs a uz vubec ne naky ibanez, schecter ap.

Obrázek
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Peace :!:
Afekt je ještě mladej stromek,kterej z toho imho vyroste :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 3.01.2012 10:06, celkem upraveno 1 x.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ibanez, řada S patří určitě mezi nejlehčí, i když má mahagonové tělo.

To odlehčení je dáno podle mě jen jejím tvarem. Tělo má zbroušeno do tvaru "lentilky", po krajích není široké mírně přes 1cm.

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 8.08.2008 2:52, celkem upraveno 2 x.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No můj strat váží 7,4 liber (něco přes tři kila, nevim přesně), což je tak ideál "lehkýho stratu". Říká se, že u stratocasterů (tělo z olše) jsou ty lehčí kusy víc rezonantní a ty těžší kusy maj zas víc basovej zvuk. Straty jsou ty úplně nejlehčí kolem 6 liber a do těch 8 je to furt ještě považovaný za "lightweight", starší americký straty jsou často mnohem těžší, třeba okolo 10 a víc liber, myslim že cca tak ze 70. 80. let.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Jinak ta extrémě lehká těla (dutá) vyrábí http://www.warmoth.com/, pak ještě dělají krky s kratší menzurou.

Něco podobného má třeba Jirka Kučerovský z Animé:
Obrázek

Jinak, pokud nechcete odlehčovat samotnou kytaru, tak by vás mohlo zajímat vlákno na téma ergonomicé popruhy pro (těžší) kytary:
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nejlehčí kytaru na kterou jsem hrál byla "Haik" kytara, která byla komplet z limby... superlehká , ale přitom pevná a se skvělym zvukem, luxusnímy mechanikami a nabízel mi ji za 12-13tisíc!
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Podle mě co jsou teď kytary, tak jsou všechny celkem lehké, jestli chcete těžkou kytaru tak sáhněte do historie kámoš má Honerku 20 let starou super strata alá jackson a ta kytara je těžka jako prase to samé kámoš má epifona LP přes dvacet let starou a taky váží půl tuny... Já mám SG Fokuse měsíc starýho a je jak pírko :D
Pidin

Příspěvek od Pidin »

s**e mě nejvíc že bych hrozně chtěl pořádný LP se svym zvukem a mám 180cm 60 kilo a špatný držení těla.... Napadá mě jenom cvičit zádový svaly...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

ja mam bez par centaku skoro 200cm:D:D a vazim jenom 80kilo:( takze se musim ted zacit snazit cvicit:Dhlavne ty zada abych to drzeni tela neak spravil:D
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

dayslipper: ty jo tak ta ibaneza je krutá :-O ta barva hlavně :-O ale vypada ze je to 1cm kousiček dřeva :-O nevím takhle z ffotky mi to připadá jako jako něco co se hned rozflaka. ale krasna je....
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Caggan píše:dayslipper: ty jo tak ta ibaneza je krutá :-O ta barva hlavně :-O ale vypada ze je to 1cm kousiček dřeva :-O nevím takhle z ffotky mi to připadá jako jako něco co se hned rozflaka. ale krasna je....
Kdyz se dobre staras myslim ze nebude problem :wink:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nerozfláká moje S470 drží a vydrží pěkně rezonuje - dobrá rychlá kytara pro horší záda. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No,taky jsem drzel Danelectro kytary a ty jsou jak pirko.Co se tyce ty zvlastni super odlehceny Yamahy tak hraje prej dost hrozne.Znamy ji ma na krame a nemuze se ji vubec zbavit.Jinak mne nejak vaha u kytary netrapi.Pri mych 185cm a 90Kg nejaky rozdil 1kg nepocituju....
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ad Ibanez S:
Je tuhá jak všechny ostatní, jen je po krajích zkosená, veprostřed pod snímačema je tlustá celkem normálně. Bral bych ji hned, kdyby měla 24 pražců.

Mají ji snad v každých větších hudebninách, tak si ji vyzkoušej.
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

ja mam LP i strata a popravde na LP se miprave kvuli te vaze hraje lip(proste mam radsi kdyz kytara tolik neplanda kdyz zafouká vítr :lol: ) jo a ta pruhledna BC Rich ma 15 liber (myslim Warlocka co ma treba Robb Flynn z MH)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Můj showmaster má pěkných 4,5 kila což není ani moc ani málo prostě krásná masivní kytara s krásným zvukem... :twisted:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

aji cortky sou děsně lehký.... já mám mnohem rači těžký kytary... mám z nich lepší pocit v ruce... ta má Ibanez je nejtěžší Ibanez co sem držel zatím
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

turbo_MaCk píše:aji cortky sou děsně lehký.... já mám mnohem rači těžký kytary... mám z nich lepší pocit v ruce... ta má Ibanez je nejtěžší Ibanez co sem držel zatím
To sem jeste neslysel ze by kejtra z preklizky byla tezka :lol: :lol: :lol: ne sry jenom sranda..hle co tam mas za drevo ze je tak tezka..?me celkove pride ze ty IBZ sou dost tezky vsechny...?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“