Chrčení komba při boosteru poradte

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
PHrala
Kontaktovat uživatele:

Chrčení komba při boosteru poradte

Příspěvek od PHrala »

Sem si koupil novou kytaru les paula a 30 w kombo Mega. Když to zapojim a dam tam normalni zvuk tak to je v pohodě ale když si dam booster, otočim tema koleckama na kytare a nesaham na struny tak to kombo chrčí
nevíte čím to je pls poradte :( :(
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a co si čekal?
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

To je prosím normální :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: Chrčení komba při boosteru poradte

Příspěvek od Mjkl »

PHrala píše:Sem si koupil novou kytaru les paula a 30 w kombo Mega. Když to zapojim a dam tam normalni zvuk tak to je v pohodě ale když si dam booster, otočim tema koleckama na kytare a nesaham na struny tak to kombo chrčí
tady někdo neví že ty kolečka na kytaře jsou potenciometry :D
Martin656

Re: Chrčení komba při boosteru poradte

Příspěvek od Martin656 »

Mjkl píše:
PHrala píše:Sem si koupil novou kytaru les paula a 30 w kombo Mega. Když to zapojim a dam tam normalni zvuk tak to je v pohodě ale když si dam booster, otočim tema koleckama na kytare a nesaham na struny tak to kombo chrčí
tady někdo neví že ty kolečka na kytaře jsou potenciometry :D
a co stim jako?tim si zmeni upa zvuk..
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

v tomhle pripade odst pomuze odstineni kytary, ale nikdy se toho uplne nezbavis... to odstineni kejtry ten binec ale docela brutalne zredukuje..
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

Nešaháš na kajtru - neuzemníš - brumí to víc. Tohle je normální. Méně kvalitní snímače, kabel, kombo - víc brumu. Moje lampa to dělá taky, ale tam je to spíš vrnění, páč čeká až otočim volume doprava a nechám ji pořádně zahrát. Ale brumí i tranďaky. To je prostě vlastnost bůstrů a zkreslení. Někdo to bere jako součást zvuku, někomu to vadí, tam pak může pomoci Noisgate. 8)
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
PHrala
Kontaktovat uživatele:

Dík

Příspěvek od PHrala »

Tak dík lidi je to moje první elektricka kytara na akustickou hraju uz asi 5 let ale s elektrickou moc skusenost nemam ale dik :D :D :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

normál.... mě šum neva.... zapnu amp - šumění, rozepnu na singl - šumění sílí, zapnu booster - šumění roste, zanu muffa - prolet stíhačky/start raketoplánu 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

turbo_MaCk píše:normál.... mě šum neva.... zapnu amp - šumění, rozepnu na singl - šumění sílí, zapnu booster - šumění roste, zanu muffa - prolet stíhačky/start raketoplánu 8)
koukam, že zapneš aparát a můžeš si představovat, že ležíš na pláži u moře :D

já měl zas kdysi "kombo" kde bylo chlazení tak silný, že sem se mohl tím vánkem v létě chladit :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Crowley píše:
turbo_MaCk píše:normál.... mě šum neva.... zapnu amp - šumění, rozepnu na singl - šumění sílí, zapnu booster - šumění roste, zanu muffa - prolet stíhačky/start raketoplánu 8)
koukam, že zapneš aparát a můžeš si představovat, že ležíš na pláži u moře :D

já měl zas kdysi "kombo" kde bylo chlazení tak silný, že sem se mohl tím vánkem v létě chladit :D
Tak to abych nakoupil aparaty a nahazel na balkon neakej pisek at to mam i s plazi:D
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

I ja se setkavam se sumem na svem kombu, ale to je dane spise tim, ze kombo u volume od 5 z 10 sumi samo o sobe, protoze v teto fazi kresli. Dost ale ma vliv na sum i fakt (krom horsich snimacu, komba, kabelu, spatneho stineni, podprumernych efektovych krabicek atd.), ze zalezi, kde kombo je umistene. Pokud je pobliz pocitac, hi-fi vez, v elektricke siti se nachazi i vstup pro antenu atd. Mam vyzkouseno, ze minima rusivych veci lze dosahnout ve sklepe naseho domu. Pokud bylo v podkrovi pod antenou, tak muze poslouzit jako vyborny prijimac radia ci televize. Skoda, ze stanice se nedaji "naladit" dle potreby...

Extremni reseni omezeni sumu zvenci: ohradit kombo deskami obalene alobalem! :D
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

jo to se mi stává u repráčků u počítače, že mi chytaj jakýsi ruský rádio... ale doma anténu nemáme
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“