mám koupit nebo ne (basa,set)
Pravidla fóra
mám koupit nebo ne (basa,set)
cau , jeden kamos si chce kupovat basovku tak sem mu do toho zacal trochu kecat a nasel sem na kytarach http://kytary.cz/axl-warwick-baskytarov ... 86:0:0:1:0 a nezda se mi to jako nejhorsi volba , co vy na to , poradte , dik
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Jako pokaždé - chtělo by to znát několik základních věcí, bez kterých se jen těžko radí. Jaké jsou finanční možnosti? Má už nějaké předchozí zkušenosti? Pro co to hodlá využít - hraní na doma, do zkušebny, do malých klubů..? Jaký styl chce hrát - jazz, rock, punk, folk, metal..? Co od toho čeká - chce něco levného na začátek, aby případně neriskoval vyhození peněz za něco, co ho může omrzet nebo chce zainvestovat do něčeho kvalitnějšího?
Co se týče onoho setu - to kombo je vhodné na doma. Mám silnější 30W variantu, na doma je to možná i moc, 15W je rozumnější volba. Do zkušebny to už ovšem nestačí, výkon by musel být několikrát vyšší [v porovnání s kytarovým kombem jsou basová tišejší. Např. ke kytarovému 15W kombu by se hodilo alespoň 30W kombo, ale zároveň ani jedno se výkonem vedle bicích neprosadí - výkon musí být vyšší].
S tou basou osobní zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že se jedná o aktivku, budu trochu skeptický. I některé basy kolem 10-ti tisíc hrály lépe bez aktivu než s ním. Tady bych spíš sáhl po pasivní alternativě. Jaké, to záleží na oněch otázkách položených o pár řádků výš.
Co se týče onoho setu - to kombo je vhodné na doma. Mám silnější 30W variantu, na doma je to možná i moc, 15W je rozumnější volba. Do zkušebny to už ovšem nestačí, výkon by musel být několikrát vyšší [v porovnání s kytarovým kombem jsou basová tišejší. Např. ke kytarovému 15W kombu by se hodilo alespoň 30W kombo, ale zároveň ani jedno se výkonem vedle bicích neprosadí - výkon musí být vyšší].
S tou basou osobní zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že se jedná o aktivku, budu trochu skeptický. I některé basy kolem 10-ti tisíc hrály lépe bez aktivu než s ním. Tady bych spíš sáhl po pasivní alternativě. Jaké, to záleží na oněch otázkách položených o pár řádků výš.

Kombo je NA DOMA dobré, sám ho mám, ale jelikož kombo samotné mají tady na kytarách za 3650, tak aktivce za 2500 bych těžko věřil...za cenu tohohle "setu" možná tak samotnou basu (pro začátečníka) - nejlépe pasivku.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
než něco napíšeš, tak si to ověř, ta basa stojí přes pět litrů, kombo je vlastně grátis, asi toho mají moc, nebo něco.... je to prostě akce... http://www.kytary.cz/axl-elektricka-bas ... 38:0:0:1:0KIWI píše:Kombo je NA DOMA dobré, sám ho mám, ale jelikož kombo samotné mají tady na kytarách za 3650, tak aktivce za 2500 bych těžko věřil...za cenu tohohle "setu" možná tak samotnou basu (pro začátečníka) - nejlépe pasivku.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Máš asi pravdu, ale nevím jestli máš zkušenosti s nějakou levnou pětistrunkou navíc aktivkou - to teda fakt moc nedoporučuju. Jedině vyzkoušet jestli to není světlá výjimka.Nomak píše:než něco napíšeš, tak si to ověř, ta basa stojí přes pět litrů, kombo je vlastně grátis, asi toho mají moc, nebo něco.... je to prostě akce... http://www.kytary.cz/axl-elektricka-bas ... 38:0:0:1:0KIWI píše:Kombo je NA DOMA dobré, sám ho mám, ale jelikož kombo samotné mají tady na kytarách za 3650, tak aktivce za 2500 bych těžko věřil...za cenu tohohle "setu" možná tak samotnou basu (pro začátečníka) - nejlépe pasivku.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
mně je naprosto jasné, že je to sh*t, jen mě pobavily ty tvoje počtyKIWI píše:Máš asi pravdu, ale nevím jestli máš zkušenosti s nějakou levnou pětistrunkou navíc aktivkou - to teda fakt moc nedoporučuju. Jedině vyzkoušet jestli to není světlá výjimka.Nomak píše:než něco napíšeš, tak si to ověř, ta basa stojí přes pět litrů, kombo je vlastně grátis, asi toho mají moc, nebo něco.... je to prostě akce... http://www.kytary.cz/axl-elektricka-bas ... 38:0:0:1:0KIWI píše:Kombo je NA DOMA dobré, sám ho mám, ale jelikož kombo samotné mají tady na kytarách za 3650, tak aktivce za 2500 bych těžko věřil...za cenu tohohle "setu" možná tak samotnou basu (pro začátečníka) - nejlépe pasivku.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
To kombo Ti bude stejně na nic, protože na basu nepotřebuješ cvičit přes apec, já třeba doma hraju jen, tak na sucho, ale to je každého věc, ta basa bude pěkný sh*t, jak tady všichni píšou a nejlepší bude, jak psal kiwi koupit nějakou pasivku, já bych doporučil čtyřstrunku...aspoň na ty základy. osobně bych volil asi tohle: http://www.fokuskytary.cz/144-kytara-ba ... =Precision
No bral jsem to tak, že kytara je vážně něco jako z těch setů klasických (znáš to, popruhy trsátka, obaly, ladičkaNomak píše: mně je naprosto jasné, že je to sh*t, jen mě pobavily ty tvoje počty
A opět se dostáváme co az tu cenu za basu - takže jak říká Nomak, nějakej Squier, popř. Cort atd...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
tak to je kravina jak prase...Nomak píše:To kombo Ti bude stejně na nic, protože na basu nepotřebuješ cvičit přes apec
na cvičení bysměl mít nějaký zesilovač, abys slyšel celkový tón a cvičit tak aby všechny tóny byly vyvážené...atd.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Jestli je ti kombo na začátku herní kariéry k něčemu nebo není bych asi nerozhodoval za tebe. Z úplného začátku se bez komba dá vyžít. I já doma dost cvičím na sucho. Je to všechno věc názoru a vlastního uvážení.
K té base. S levnými aktivkami a ještě v pětistrunné verzi mám bohaté zkušenosti. (Fokus V 950). A za sebe říkám, aktivku nebrat. Je to věc, která může dobře fungovat, ale pouze v drahém a opravdu kvalitním provedení. Nejlépe ještě ve spojení s kvalitníma rukama a dobrým názorem na zvuk a na to co hledám. Ono to není zase tak jednoduché namíchat tam ten správnej sound.
V tomhle případě, jestli ji začátečník tak bych se přikláněl k názoru, že je lepší začít na 4 strunách. Ale nemusí to tak být. Pokud víš, že H strunu využiješ tak není důvod na ni čekat. A můžeš se to s ní začit učit hned. V této cenové relaci bych se asi taky díval po nástrojích Fokus a Squier. Možná ještě Bach, ale ten toho podle mě zase tolik nemá.
Kombo ti na doma stačit bude. Do zkušebny a na koncerty určitě ne. Jak už tu bylo psáno. Kvalita toho domba bude už na vyšší úrovni. Takže si myslím, že tam chybu neuděláš.
K té base. S levnými aktivkami a ještě v pětistrunné verzi mám bohaté zkušenosti. (Fokus V 950). A za sebe říkám, aktivku nebrat. Je to věc, která může dobře fungovat, ale pouze v drahém a opravdu kvalitním provedení. Nejlépe ještě ve spojení s kvalitníma rukama a dobrým názorem na zvuk a na to co hledám. Ono to není zase tak jednoduché namíchat tam ten správnej sound.
V tomhle případě, jestli ji začátečník tak bych se přikláněl k názoru, že je lepší začít na 4 strunách. Ale nemusí to tak být. Pokud víš, že H strunu využiješ tak není důvod na ni čekat. A můžeš se to s ní začit učit hned. V této cenové relaci bych se asi taky díval po nástrojích Fokus a Squier. Možná ještě Bach, ale ten toho podle mě zase tolik nemá.
Kombo ti na doma stačit bude. Do zkušebny a na koncerty určitě ne. Jak už tu bylo psáno. Kvalita toho domba bude už na vyšší úrovni. Takže si myslím, že tam chybu neuděláš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ale jo... já taky tak cvičim... a je to na pohodu... jediný proč hrát s aparátem vidim v tom že chci slyšet naplno basu... a nebo si seštelovat zvuk... a nebo že si k tomu pouštim automat... a k těm chybám... já je teda slyšim když špatně zmáčknu nebo se netrefimCliff píše:Jak můžete hrát na sucho ? to ani nepoznáte jestli někde neděláte chybu.
Souhlasím, že na doma by se mělo cvičit určitě aspoň d sluchátek, at si kdo chce co chce říká, když je zvuk nějak zesílený, chyby i nepřesnosti v dynamice a tempu uslyšíte líp.
ja si tiez niekedy zahram bez apecu lebo sa mi to nechce zapajat
:P,ale ludia on sem hodil apec aj s gitarou za 5 a vy mu sem hodite iba gitaru za 5,a podla mna mu bude do zaciatku jedno ze nema 250W kombo a ze ma ta gitara 5 strun a este ze je aktivka ak vobec vie co to je.tak ci tak ta zlava konci 14.8.08 tak abi sa rozhybal 
Thinking ...
Jo jemu to možná bude jedno "protože neví co to je". Ale když to víme my, není snad lepší ho upozornit že to nebude stát za moc? Od toho tohle forum snad je...rehlo3 píše:ja podla mna mu bude do zaciatku jedno ze nema 250W kombo a ze ma ta gitara 5 strun a este ze je aktivka ak vobec vie co to je.tak ci tak ta zlava konci 14.8.08 tak abi sa rozhybal
hmm zeby to hralo az tak o ...KIWI píše:Jo jemu to možná bude jedno "protože neví co to je". Ale když to víme my, není snad lepší ho upozornit že to nebude stát za moc? Od toho tohle forum snad je...rehlo3 píše:ja podla mna mu bude do zaciatku jedno ze nema 250W kombo a ze ma ta gitara 5 strun a este ze je aktivka ak vobec vie co to je.tak ci tak ta zlava konci 14.8.08 tak abi sa rozhybal
Thinking ...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
...no my joCliff píše:Jak můžete hrát na sucho ? to ani nepoznáte jestli někde neděláte chybu.