fokus kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Angorass

fokus kytary

Příspěvek od Angorass »

dostal sem od kámoše doporučení na fokus kytary typu STRAT.. chtěl bych se konkrétně zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s těmahle : http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat
http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat
vybírám si svoji první kytaru takže ještě tomu moc nerozumim :) tak prosím o pomoc
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Takže za prvé nejdříve se porozhlídni po fóru než něco napíšeš....

Nejdříve si musíme ujasnit pár věcí:
- Co chceš hrát - jaký styl - Metal, Punk, Jazz, Blues, ...
- Kolik peněz do toho chceš vrazit

Nevím jak to bude u těchto stratů, ale tremolo tam asi bude. Já bych spíš doporučil na začátek kataru s pevnou kobylkou. Osobně mám taky fokuse a konkrétně tohoto:
http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... =11&typ=SG

Sem s ním moc spokojený hraje pěkně jak i do metalu, tak i do akustických věcí.
Angorass

Příspěvek od Angorass »

rád bych hrál Punk-Rock, Rock, ale určitě bych si někdy zahrál rád třeba Mettalicu nebo Nirvanu... mno a vrazit do Kytary bych chtěl max asi +-6000... taky bych nejradši Straty, líbí se mi nejvíc a prej sou nejlepší a nejlehčí
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak si kup superstrat... Nějakou ibanezku najdeš určitě... Ty nejlevnější stojí kolem 5000. A něco mi říká, že to bude lepší než Fokus, já s touto firmou ale zkušenost nemám, tak hodnotit nemá zas takový smysl
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Ja bych ti doporučil Cortku nebo Washburn , jestli teda u nás ještě seženeš , jsou za dobry prachy a IMHO sqele hrajou ;)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

ty focus sou prej dobry...nevim proc mjkl rika ze ne tremolo na zacatek(urcite mluvi ze svych skusenosti-nebo pise to co nekde slysel..?)

myslim ze kdyz tam zajedes osobne a vyberes dukladne neakou kejtru levnou neakyho toho strata co tam maj a za bytek koupis Rmka snimace..nebo neaky jiny... ze ti to bude stsaciiit hodne dlouho..ale musis ty kejtry vybyrat poradne..jeden kus muze byt za ty prachy exelentni a druhej des a hruza...ja mel v ruce akorat to sg od focuse a ten kus co to byl byl katastrofa..ale jiny sou prej good..proste kus od kusu
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Martin656 píše:ty focus sou prej dobry...nevim proc mjkl rika ze ne tremolo na zacatek(urcite mluvi ze svych skusenosti-nebo pise to co nekde slysel..?)
Takhle - pokud člověk to tremolo využije, proč ne, ale musí se počítat s tím, že v téhle cenové relaci to mít slušné tremolo nebude. Měl jsem možnost držet několik takových kytar [do 5-ti tisíc] a rozlaďuje se to pekelně.
Obrázek
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

pokud chceš klasický strat, tak vem Squier by Fender - Standard ... možná i s Humbuckerem u kobylky ...

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ebu píše:
Martin656 píše:ty focus sou prej dobry...nevim proc mjkl rika ze ne tremolo na zacatek(urcite mluvi ze svych skusenosti-nebo pise to co nekde slysel..?)
Takhle - pokud člověk to tremolo využije, proč ne, ale musí se počítat s tím, že v téhle cenové relaci to mít slušné tremolo nebude. Měl jsem možnost držet několik takových kytar [do 5-ti tisíc] a rozlaďuje se to pekelně.
to se ale nerozladuje tremolem to bylo mozna tim ze nemela ta kytara usazeny struny...vintage tremolo se vraci z5 do puvodni polohy..to neni tremolem...a nezapomen ze struny na tech kytarach co se prodavaj ruzne po obchodech nejsu natazeny neak svetoborne..stylem...jedna dve votacky to preci staci staci ..naladit a sup za vitrinu :roll:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Angorass

Příspěvek od Angorass »

tak sem koukal na toho Fendra a nevypadá špatně, navíc je to slavná a známá firma... akorát se chci zeptat jestli nevadí že má jen 22 pražců??
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Angorass píše:tak sem koukal na toho Fendra a nevypadá špatně, navíc je to slavná a známá firma... akorát se chci zeptat jestli nevadí že má jen 22 pražců??
V cem to vadi..?stary fendry meli 21prazcu
Angorass

Příspěvek od Angorass »

Martin656 píše:
Angorass píše:tak sem koukal na toho Fendra a nevypadá špatně, navíc je to slavná a známá firma... akorát se chci zeptat jestli nevadí že má jen 22 pražců??
V cem to vadi..?stary fendry meli 21prazcu
aha dobře, díky
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

A není před tím Fender napsané Squier :) ? Ale jo, sám Squiera mám a jsem velmi spokojen, akorát mě štve, že si mi povedlo urazit závit na vibrapáce mno :(
bjjz

Příspěvek od bjjz »

"taky bych nejradši Straty, líbí se mi nejvíc a prej sou nejlepší a nejlehčí"

zajimavy tvrzeni, jak muzes o nejakem tvaru rict, ze je nejlepsi, ne kazdy preferuje straty a naopak by mohl rikat, ze nej je treba LP .. kdo ti tenhle blabol rekl prosimte
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

bjjz píše:"taky bych nejradši Straty, líbí se mi nejvíc a prej sou nejlepší a nejlehčí"

zajimavy tvrzeni, jak muzes o nejakem tvaru rict, ze je nejlepsi, ne kazdy preferuje straty a naopak by mohl rikat, ze nej je treba LP .. kdo ti tenhle blabol rekl prosimte
Teda nejlehci urcite nejsou....
felixx

Příspěvek od felixx »

jednoho dobrýho fokuse strata prodávám v inzerci s velkou slevou. v této cenové relaci myslím dost výhodná nabídka. do začátku výborná kytara za málo peněz.
podle mého názoru mají fokusky nevyrovnanou kvalitu. jeden kus je hluchej jak poleno, druhej hraje, chce to vybírat obezřetně!
ale to platí všude :wink:
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Přesně tak, chce to vyzkoušet. Já osobně tý značce moc nevěřim. Sice to asi nejni 100% objektivní, protože sem nikdy neměl možnost Fokuse vyzkoušet, ale mam dva kámoše, co hrajou na Fokuse.

1) Fokus Les Paul, nevim přesně kterej, jenom vim, že to je GoldTop. Vůbec tomu nedrží ladění na Gčku, ale jakože vopravdu vůbec, je to na výměnu. Taky tomu vypad šroub vzadu na těle na popruh, nevyšrouboval se, prostě se vytrh a to s tim kámoš maximálně stojí, neskáče, nedělá s tim žádný kraviny. Já vim, šroub a ladicí mechanika sou prkotiny, ale už to na mě působí nedůvěryhodně...

2) Basa Fokus Jazz Bass, krk je do vrtule, bohužel se neví, esli je to z výroby, nebo esli se začal kroutit až po nějaký době...
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

ja mam jednoho kamose co hraje na Vcko od fokuse a melo by to bejt cely mahagonovy , neni to spatna kytara , zpracovani dobry , ale ma to strasne , ale opravdu strasne moc chciply snimace, strasnce moooooc ....
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
seblble
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seblble »

Prejdák píše: akorát mě štve, že si mi povedlo urazit závit na vibrapáce mno :(
tak to nejseš sám já měl taky na začátek strata a ta vibrapáka mi tam taky moc dlouho nevydržela :evil:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“