PROSÍM POMOC jak hrát mrtvou notu ???

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
EXE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXE »

weselow

Příspěvek od weselow »

Co takhle vtip... killswitchem? :)

Ne... Držet strunu, ale nedomáčknout k pražci a brnk...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
EXE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXE »

dik za odpoved, ale vzdyt to zadny zvuk nevyloudi, tak proc se hraje ( omluvte jsem tezky zacatecnik :D )
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

to stačí trocha cviku :wink: zkoušej :-) a taky hodně pomůže youtube 8)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

právě že to žádný zvuk nevyloudí :wink:

jde o ten perkusivní zvuk, o to cvaknutí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Hele nevím možná budu za blba ale nemyslí tou mrtvou notou náhodou palm muting tzn zatlumení na kobylce. protože co si budem povídat nedomáčknutí pražce když člověk hraje něco rychlého je celkem nepraktické
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To by napsal tlumení,asi tim myslí normálně zabití struny...
Apollo

Příspěvek od Apollo »

jn .... nwm, ale často mám problémy, že mi to hodí flažolet :lol: .... ale podle mě silným PM to vyjde na stejno ne? :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ne, nevyjde to nastejno, protože tam ten tón bude. hraje se to položením ruky na struny bez zmáčknutí, prostě tlumením levou rukou

a nepraktické to může být, když to člověk neumí :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Drobák

Příspěvek od Drobák »

asi tak...neumim si představit jak dělám ve smells like... pokaždý PM
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Smells já tlumim normálně rukou zní to nejvěrněji :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak tlumení PM nemůže ani omylem znít jako dead-note, Bulle, to mi netvrd :wink:

Tlumení PM totiž nechá zahrát tón (myšleno ted i z hlediska fyziky, tedy zvuk u něhož lze změřit periodické kmitání na určité frekvenci), jen nenechá vyznít celé frekvenční spektrum, utlumí většinu vyšších harmonických. Tlumení levou rukou umožní jen zahrátí hluku (zase z hlediska fyziky, tedy zvuku jenž nemíá žádný pravidelný kmit) s perkusivním nádechem. Musí to znít jinak.

Ad vyluzování flažoletů - chce to strunu zatlumit více prsty než jen jedním, pak to skutečně zatlumí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Nero píše:Tak tlumení PM nemůže ani omylem znít jako dead-note, Bulle, to mi netvrd :wink:

Tlumení PM totiž nechá zahrát tón (myšleno ted i z hlediska fyziky, tedy zvuk u něhož lze změřit periodické kmitání na určité frekvenci), jen nenechá vyznít celé frekvenční spektrum, utlumí většinu vyšších harmonických. Tlumení levou rukou umožní jen zahrátí hluku (zase z hlediska fyziky, tedy zvuku jenž nemíá žádný pravidelný kmit) s perkusivním nádechem. Musí to znít jinak.

Ad vyluzování flažoletů - chce to strunu zatlumit více prsty než jen jedním, pak to skutečně zatlumí...
jo ale ted kdyz to zkouším tak to musí mít i nějakou tonovou strukturu která se mění s délkou struny, nevím jestli je to jen pocit ale i to klepnutí o struny zní jinak na prvním pražci a na 8mem treba ne? ladicka to bohuzel nebere :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jako u hluk může pocitově znít výš či níž (prásknutí dvěří vs rozbití skleničky, například), ale u tonu lze změřit frekvenci, protože jde o periodicky opakující se (harmonické) kmitání. U hluku se nic neopakuje a proto u něj frekvence nejde určit - a tudíž ti to ladička ani nevezme. Tohle je učivo fyziky a fakt, dead-note není tón a PM má tonovou stukturu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

Apollo píše:jn .... nwm, ale často mám problémy, že mi to hodí flažolet :lol: .... ale podle mě silným PM to vyjde na stejno ne? :wink:
Hele přesně, s tim flažoletem mi to dělá to samí...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

matezz06 píše:
Apollo píše:jn .... nwm, ale často mám problémy, že mi to hodí flažolet :lol: .... ale podle mě silným PM to vyjde na stejno ne? :wink:
Hele přesně, s tim flažoletem mi to dělá to samí...
Jak už jsem psal výše, stačí tlumit více než jedním prstem. Pokud tlumíte jen jedním, nechtěně vytvoříte ne struně uzlový bod u kterýho začne hrát ten vyšší harmonickej tón a vyloudíte flažolet... Optimální je prostě připlácnout všechny 4 prsty na hmatník, pokud to rychlost skladby umožnuje, jinak aspon 2 prstíky....

PetrPeter 1975 - 2008
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Tak mám menší problém, ať nad tím dumám jak nad tím dumám tak nemůžu přijít na to jak hrát mrtvý noty na 5tým 7mým a 12tým pražci, aniž by mi to dělalo bordel. Samo o sobě by to nebyl problém, struny bych tlumil čtyřma prstama, ale když je potřeba rychle střídat mrtvý a normální tóny navíc hrát nějakej akord tak se snažím držet ruku pořád v tom akordu a akorát nadzvedávat a přitlačovat. Nicméně i když tlumím každou strunu dvouma prstama tak mi to na těchto místech kde se hrajou flažolety dělá nežádoucí zvuky..

Napadlo mě naučit se hodně rychle přecházet z akordu do toho tlumení čtyřma prstama a naopak ( ale tady si opravdu nejsem jistej jestli by mi to neubralo na rychlosti a nešlo to nějak jednodušej). Anebo ruku nechat v poloze toho akordu, zatlumit struny a posunout ji po hmatníku na nějaký míň bordeldělající místo a tam ty mrtvý tóny hrát a pak se zase vrátit. Nicméně ani u téhle varianty si nejsem jistej jestli je optimální a nešlo by to jednodušej.

Takže jak to děláte vy? Předem dík za všecky rady i nápady :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na dead notes stačí bohatě 2 prsty, prostě to chce zabránit vytvoření uzlového bodu, kde by se ti zvýraznily alikvóty a vznikl flažolet. Zkus ty 2 prsty třeba líp na strunu položit (položit, ne přitlačit), dát je blíž k sobě nebo naopak lehce dál od sebe. Hlavně to dělej, jak je ti to přirozené.

No a 4 prstama je to stejně nejrychlejší, je to jen o pohybliovosti rukou je tam dát všechny :P

PetrPeter 1975 - 2008
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Nero píše:Na dead notes stačí bohatě 2 prsty, prostě to chce zabránit vytvoření uzlového bodu, kde by se ti zvýraznily alikvóty a vznikl flažolet. Zkus ty 2 prsty třeba líp na strunu položit (položit, ne přitlačit), dát je blíž k sobě nebo naopak lehce dál od sebe. Hlavně to dělej, jak je ti to přirozené.

No a 4 prstama je to stejně nejrychlejší, je to jen o pohybliovosti rukou je tam dát všechny :P

Fajn, díky :) zkusím to.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

no, hele, lidi, zkuste na chvilku přestat fyzikovat, teoretizovat , důmat atd.... a použít uši, i když na strunu přiložíte 5 prstů(víc jich na to asi neseženete) v jakýkoliv vzdálenosti od sebe, tak tam prostě nějakej tón je, a mění se v závislosti na tom, kde ty prsty leveé ruky jsou(spíš "kde je ten nejpravější prst leve ruky") tón to je, i když nemá prakticky žádnou délku, zní jako k...vsly silnej PM ale je to prostě tón.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“