Studiové reproduktory.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Milda

Studiové reproduktory.

Příspěvek od Milda »

Ctěl bych tímto požádat o pomoc při koupi reproduktorů.
Mám ZOOM MRS-8 http://www.muziker.cz/default.aspx?Zoom ... od_id;7299 , který používám hlavně jen ke cvičení s basou a bicíma a doposud jsem takto mohl hrát jen přes sluchátka (a používat jen kytarový zvuk tohoto přístroje což mi vůbec nesedí), nebo přes bedničky u PC což není taky žádná výhra.
Reprobedny bych chtěl multifunkční tzn., že by přes ně byl stabilně zapojenej ZOOM a PC (abych mohl poslouchat kvalitně i hudbu z PC)
Doma mám VOX 30VT, ale za 2 roky budu mít vlastní domácí zkušebnu kde bude MB Road King, takže by ty bedničky měli být schopný kvalitně hrát i z tímto aparátem.
Dostal jsem typ na http://kytary.cz/yamaha-msp3-aktivni-st ... 87:0:0:1:0, ale chtěl bych znát i názory ostatních.
Dále mě napadla možnost jestli neexistuje nějaká krabička do které se dají "nastrkat různé káblíky" a tu pak spojit třeba i bezdrátově s reproduktory.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Re: Studiové reproduktory.

Příspěvek od cerfotoc »

Milda píše:Dále mě napadla možnost jestli neexistuje nějaká krabička do které se dají "nastrkat různé káblíky" a tu pak spojit třeba i bezdrátově s reproduktory.
S reprákama ti bohužel nepomůžu :( , ale ta "krabička do ktere se daji nastrkat ruzny kabliky" tomu se říká mixážní pult pokud je to to co potřebuješ, potom z mixáku by musela bejt vysílačka a pak přijimač a do těch repráků. Doufám že sem tě dobře pochopil :lol:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Milda

Příspěvek od Milda »

Pochopil jsi mě dobře, akorát když jsem si prohlídl ceny těch přístrojů co přenášejí zvuk bezdrátově, dopspěl jsem k názoru že drátky budou lepší :lol:
Jinak jsem si prohlídl i ty mixážní pulty, ale jelikož jsem v tomhle směru absolutně technická lama tak stejně nevím jakej si pořídit.
Z hlediska životnosti bych upřednostnil asi tenhle :lol: : http://www.youtube.com/watch?v=e4lb-usP ... 88:0:0:1:0, ale kdo ví jak to opravdu funguje.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mas na mysli to, aby ty bedny prervali MB Road Kinga? To budes muset pritlacit, ty Yamahy maji 20W... Tady budes muset delat kompromis, nejlepe koupit dvoje bedny, protoze bedny s velkym vykonem potichu moc dobre nehraji a je to i neprakticke. Takze k pocitaci treba ty Yamahy (ale to uz radeji doporucuju KRK RP5, ty mam ja a to uz bych s primhourenim oci nazval referencni poslech) a na prervani apecu nejakej aktivni reprobox (hledej v prislusne sekci).

Ale nevim, jestli jsem te pochopil spravne :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Milda

Příspěvek od Milda »

Pochopil jsi mě celkem dobře. S Kingem hraju už teď a jeho ohromnou výhodou je že hraje dost dobře i když ho člověk drží na uzdě, je fakt že když tu uzdu povolíš tak asi přeřve i tryskáč.
Ale já potřebuju ty bedýnky jen na cvičení s doprovodem když jsem sám a to si žádnej apec nikdy nepustím naplno.
Jinak ty KRK RP5 mají lepší referenci než ty Yamahy ( technický data nedokážu posoudit, proto se musím ještě poradit s chytřejšíma), takže díky za tip.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

K tem KRKum jsou jeste zajimavi konkurenti Behringer B2030A (nebo 2031A, ted nevim), Yamaha HS50M, Tapco S5 nebo podobny monitory od znacek Event, Alesis...
Pokud to chces vic resit, urcite procti electrozone.cz, tam se to rozebiralo milionkrat. Ale priprav se na to, ze cim vic o tom prectes, tim hur se ti bude vybirat :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“