RG 321 vs JS30RR

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

RG 321 vs JS30RR

Příspěvek od Pejsvidek »

http://kytary.cz/jackson-js30rr-rhoads/ ... 49:0:0:1:0
http://kytary.cz/ibanez-rg-321mh/82607/?SE650:0:0:1:0

Zdravim, o těhle kytarách sem tady něco našel, ale zajímalo by mě jejich porovnání. Mam strata ze setu a chci si koupit jednu z tehle kytar do 8 tisíc. Hrozně se mi líbí Včka. De o to, že na tu ibanezku je všude samá chvála, ale nelíbí se mi tolik jak ten jackson. Taky nevim jak se mi bude přecházet ze strata na Včko. Do prahy to mam daleko, takže budu muset spis teoreticky a pak jí vyzkoušet až při koupi. Krky maj skoro stejný (2mm rozdíl), nevim jak je to s váhou. Jakpa je to se snímačema ?
Vim, že porovnávat Včko a strat je divný, ale volim mezi tim co se mi líbí a mezi tim na co už sem teoreticky zvyklej. Takže prosim o nějaký zkušenosti hlavně s tim jacksonem a taky případně o přechodu ze strata na Včko.
Snad to má hlavu a patu. Díky za odpovědi :)
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Véčka jsou krásný, ale já bych to asi nechtěl, už kvuli tomu že při hraní v sedě je mi strašně nepříjemná :lol: . Jinak ta ibanezka má myslim snímače INFy jestli se nepletu, ty jsou podle mně docela dobrý, bohužel snímače na tý Jacksonce neznám :oops: ale taky nemusej bejt špatný. Jinak myslim že přechod ze strata na véčko nebude žádnej problém, ona ta ibanezka taky neni strat ale superstrat :D . Prostě véčka se mi zdaj nepraktický, ale pěkný. Já bych asi bral ibanezku ale volba je stejně natobě :wink:

EDIT: teď jsem si všiml že ta jacksonka má jinou kobylku, takže přechod ze strata na ibanezku vpohodě a na jacksonku bys mohl mít problém s kobylkou, ale většina lidí si nato stejně zachvilu zvykne takže toho bych se nebál :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

S tim výběrem mi mluvíš z duše.. mezi těmahle to do budoucna taky vidim... ale hodně do budoucna.
Porovnávat je nebudu, pže sem ani jednu nedržel v ruce, ale čistě z hlediska vzhledu bych řek, že Ibina je univerzálnější. S RR Véčkem už musíš mít image, ve který tě ta kytara podpoří. Viz Matt Tuck z Bullet for my valentine:
Obrázek
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hrál jsem na to nezkosené véčko stejné od Jackosnou, myslím, že stálo cca stejně a byla to pěkná hrůza. Za ty prachy děs......
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Vcko prinasi par problemu, zaprve skladnost (polstrovany obal je sice peknej, ale co prevazeni ve velkym na zivy hrani ?) dale pak nasledujou docela ostry hrany, o cemz se nedobrovolne presvedcili moji spoluhraci pri zivaku :p a zatreti je docela problem hrani v sede (musis drzet klasickym zpusobem jako akustiku mezi kolena a krk hodne nahoru)

Nicmene pokud ti tohle nevadi, myslim ze na vzhled se nemusis dal zamerovat a muzes uz jen hodnotit kytary podle parametru... (z ceho vychazi paradoxne lepe ta ibanezka)

Btw mam tohle v cervenym provedeni.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Moleek píše:S RR Véčkem už musíš mít image, ve který tě ta kytara podpoří.
:) no tak to bych zase tolik neřešil... Hlavně aby hrála dobře. Ale chtěl sem slyšet jak je lepší než ta Ibanezka :( Bohužel :) Ale vidim to tak, že buď koupim nějaký Včko z bazaru aby bylo lepsí, nebo ibanezku a zajedu se podívat do prahy a vyzkoušim.

Pokerovanej nejsem, ale myslim že by to nemuselo bejt tak hrozný :)
http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Kytara/#2463efd.jpg
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Špatný to není,ale bude to vypadat líp až se trochu rozkročíš a krk dáš do úhlu víc nahoru - jako zkoušel jsem kde co ale takovejhle ějakej postoj je na hraní snad nejlepší.Teda u superstrata.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Red Bull píše:Špatný to není,ale bude to vypadat líp až se trochu rozkročíš a krk dáš do úhlu víc nahoru - jako zkoušel jsem kde co ale takovejhle ějakej postoj je na hraní snad nejlepší.Teda u superstrata.
Jo díky za radu :) A nemáte ještě někdo zkušenosti s tou jacksonkou ?
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

tak mam kytarku, ale uplne jinou nez sem puvodne chtel :)
Obrázek
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já bych si strašně přál, kdybych si objednával kytaru, a přišel by mi místo ní třeba Gibson Les Paul Standard nebo ESP :D*** sorry za OT

Doufám, že se ti na ni hraje dobře, já hrál na corta jen jednou- v Opavě, model Z44 a nářez :)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Prejdák píše:Doufám, že se ti na ni hraje dobře, já hrál na corta jen jednou- v Opavě, model Z44 a nářez :)
No hraje se mi na ní výborně :) zkoušel sem v obchodě X4 a pak k4 ale tahle kraska ma otevřený snímače, zvuk super i na mym kombu a efektu jak tank :)
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“