Kniha Cubase SX (Robert Guérin)-stojí za to?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Kniha Cubase SX (Robert Guérin)-stojí za to?

Příspěvek od aivn86 »

Stojí tahle knížka za koupení jako dobrý návod jak pracovat s Cubase? Myslím od nastavení až po mastering nahrávky kapely.
V popisu je sice napsaný, že by to mělo bejt přesně o tomhle, ale některý knížky jak vím z vlastní zkušenosti stojí za prd a když to člověk donese domů a začne v tom listovat tak zjistí, že jsou to skoro vyhozený peníze....

Máte někdo zkušenosti?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Je to hodne o tom - kolik tomu chces venovat casu a usili. Nejlepsi cestou, je osahat a naucit se vse sam, pripadne se poucit u zkusenejsiho kolegy.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins píše:Je to hodne o tom - kolik tomu chces venovat casu a usili. Nejlepsi cestou, je osahat a naucit se vse sam, pripadne se poucit u zkusenejsiho kolegy.
Pokud se bude ucit sam, nauci se toho polovinu a jeste za zbytecne dlouhou dobu. Rady kolegu jsou k nezaplaceni, ale knizku bych nezavrhoval. Bohuzel s ni nemam zkusenost. Chtel jsem si nejakou rpirucku na SX3 koupit, ale vzhledem k tomu, ze stejne asi brzo koupim Cubase 4, tak by mi mozna byla naprd, preci jen zmen tam neni malo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

U mě to vypadá zatím tak, že bych si koupil asi zvukovku Lexicon Alpha a u toho je Cubase LE. A v tom bych nahrával. Teď jde o to jak moc je ta verze LE očesaná a jak moc je použitelná. Jestli jsem to dobře pochopil tak LE je očesaný SX ne? Takže by mi ta knížka mochla vyhovovat.

Rady zkušenějších kolegů bych hrozně rád. Jenže nikdo v mém blízkém okolí do tohoto nedělá a na foru se někdterý věci popisují hrozně dlouho a pracně a přitom mezi čtyřma očima to člověk vyřeší za minutu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

mam jí a je celkem v pohodě - občas tam člověk narazí na něco zajmavýho - je ale pravdou, že jí moc nepoužívám...

problém je v tom, že ta knížka člověku ukáže, co všechno se dá použít, ale už ne jak - na to opravdu musí přijít každej sám...

ale je tam zase celkem hezky ukázaná práce s MIDI, automatizací a podobný srandy - rozhodně to neni věc k zahození
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“