Zkusenosti z nahravani

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Zkusenosti z nahravani

Příspěvek od Wohma »

Jelikoz ted jsem poprve v procesu vaznejsiho nahravani, tak me napadlo zalozit thread o vasich zkusenostech, tipech, radach a tak :-)
Takze: co delate (neobvykleho), kdyz nahravate? co naopak nedelate? Mate nejaky zajimavy tip?
Ja mam par postrehu:
- nikdy nenahravat ve spechu
- stridat trsatka, obcas se nahrava lip na jine trsatko, nez na ktere jste zvykli hrat
- nepit, anebo kdyz pit, tak s mirou (jedno pivo je OK, otestovano :))
- delat prestavky! Naprosto zasadni vec
- snazit se nemyslet na to, co mate hrat. Castokrat clovek pak udela chybu, ze tak usilovne premysli, co hraje dal, az mu to vypadne :-)
- kazdou chvili kontrolovat ladeni, minimalne pred nahravanim je dobry taky zkontrolovat ladeni oktav
- zkusit ruzne polohy pri nahravani - mne se treba lepe hraje/nahrava vsede
- pokud stridate hru power chordu a solovych vyhravek, pak je dobre pisnicku nasekat, napred nahrat brutalnejsi veci, potom si znovu nastavit hlasitost a zvuk a nahravat vyhravky. Pokud si s timhle date praci (neni to tak narocne), bude mnohem min prace pri mixazi a muzete ze sve sestavy vytahnout maximum
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasomaso

Re: Zkusenosti z nahravani

Příspěvek od rasomaso »

Wohma píše: - snazit se nemyslet na to, co mate hrat. Castokrat clovek pak udela chybu, ze tak usilovne premysli, co hraje dal, az mu to vypadne :-)
Je to tak! I když nejsem jeden z nejlepších tanečníků disko :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Wohma píše:Jelikoz ted jsem poprve v procesu vaznejsiho nahravani, tak me napadlo zalozit thread o vasich zkusenostech, tipech, radach a tak :-)
Takze: co delate (neobvykleho), kdyz nahravate? co naopak nedelate? Mate nejaky zajimavy tip?
Ja mam par postrehu:
- nikdy nenahravat ve spechu
- stridat trsatka, obcas se nahrava lip na jine trsatko, nez na ktere jste zvykli hrat
- nepit, anebo kdyz pit, tak s mirou (jedno pivo je OK, otestovano :))
- delat prestavky! Naprosto zasadni vec
- snazit se nemyslet na to, co mate hrat. Castokrat clovek pak udela chybu, ze tak usilovne premysli, co hraje dal, az mu to vypadne :-)
- kazdou chvili kontrolovat ladeni, minimalne pred nahravanim je dobry taky zkontrolovat ladeni oktav
- zkusit ruzne polohy pri nahravani - mne se treba lepe hraje/nahrava vsede
- pokud stridate hru power chordu a solovych vyhravek, pak je dobre pisnicku nasekat, napred nahrat brutalnejsi veci, potom si znovu nastavit hlasitost a zvuk a nahravat vyhravky. Pokud si s timhle date praci (neni to tak narocne), bude mnohem min prace pri mixazi a muzete ze sve sestavy vytahnout maximum
Zdravím, doporučuju tuhletu knížku: MUZIKUS - 220 užitečných rad - Václav Vlachý
EDIT: Mají jí i na musiccenteru skladem :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rasomaso píše: Je to tak! I když nejsem jeden z nejlepších tanečníků disko :lol:

ted si nejsu jistý jestli je to furt od tebe ale tenhle thread je tu snad nejvíc ze všech :-D a já na to klasicky odpovím :-D "Arnoštek, je prostě super"

jinak s nahráváním zas tak valné skušenosti nemám pokud nepočítáme nahrávání takových mojich sra*iček, ale jedine co muzu doporucit je skladbu rozkouskovat na co nejvíc kousků to jde, a spíš nahrávám od jednodušších věcí ke složitějším, pokud začínáš od složitějších a nedaří se tak si tak znechucený že nezahraješ ani to jednodušší.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Koxik: Diky, skvelej tip! Bal jsem se, ze to bude naka knizka za tri kila, na to bych se vykak, ale s touhle cenou si to klidne koupim :)
Somnus Aeternus
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Wohma píše:Koxik: Diky, skvelej tip! Bal jsem se, ze to bude naka knizka za tri kila, na to bych se vykak, ale s touhle cenou si to klidne koupim :)
JJ, já jí zrovna čtu a fakt super :)
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nedojit tam po trech dnech co chlastas v kuse
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jsem koupil tech 220 uzitecnych rad, nutno podotknout, ze rady jsou obcas trochu zastarale (pro zachazeni s paskacema) a casto hodne obecne, ja osobne jsem se toho uz moc novyho nenaucil. Takze knizka spis pro zacatecniky (aspon co se tyce nahravani a studiotechniky)
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Caggan píše:"Arnoštek, je prostě super"
Hej, hej, hej, do města přijel diskžokej ... jeden džus, druhý cola .... je to fajn
EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=5zqPtxHt2UI :-)

- Když hrajete třeba riff na dvě struny a ostatní se vám nedaří tlumit a jsou slyšet v nahrávce, tak stačí ty, na které nehrajeteč podložit třeba molitanem...

- Mikrofon nemusí být pořád ve stejné poloze před kombem (resp. repreákem), vždycky je lepší před každým songem vyzkoušet několik poloh mikrofonu a vybrat tu, které se nejvíc hodí. Ale tohle asi dělá každý...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

- na přebuzenej zvuk kytary se výborně hodí basove SansAmp... doporučuju vyzkoušet
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“