Jakou učebnici?
Pravidla fóra
Jakou učebnici?
Dobrý podvečer všem diskutujícím!
Rád bych se naučil hrát na elektrickou kytaru. Již jsem si ji koupil. Hraju 11 let na housle, takže obecná hudební teorie mi nedělá problém.
Rád bych hrál hlavně soudobou hudbu, rock, a jinou populární hudbu. Rád bych se samožejmě naučil akordy, ale i něco víc.
Nevadí mi učit se podle učebnice na klasiku, ale rád bych skrz ní dospěl k soudobé hudbě.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda zvolit učebnici na klasiku, či raději učebnici na soudobou hudbu (rock..), případně jakou.
Kamarád mi doporučoval "Škola hry na kytaru" od Jiřího Jirsala, ale to je jen na klasiku a navíc se neprodává, chtěl bych se zeptat tedy na nějakou alternativu, či jinou učebnici - na ten rock a podbné žánry.
Díky za pomoc!
Rád bych se naučil hrát na elektrickou kytaru. Již jsem si ji koupil. Hraju 11 let na housle, takže obecná hudební teorie mi nedělá problém.
Rád bych hrál hlavně soudobou hudbu, rock, a jinou populární hudbu. Rád bych se samožejmě naučil akordy, ale i něco víc.
Nevadí mi učit se podle učebnice na klasiku, ale rád bych skrz ní dospěl k soudobé hudbě.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda zvolit učebnici na klasiku, či raději učebnici na soudobou hudbu (rock..), případně jakou.
Kamarád mi doporučoval "Škola hry na kytaru" od Jiřího Jirsala, ale to je jen na klasiku a navíc se neprodává, chtěl bych se zeptat tedy na nějakou alternativu, či jinou učebnici - na ten rock a podbné žánry.
Díky za pomoc!
Tomik
Jmenuje se Jiri Jirmal a prodava seKamarád mi doporučoval "Škola hry na kytaru" od Jiřího Jirsala, ale to je jen na klasiku a navíc se neprodává, chtěl bych se zeptat tedy na nějakou alternativu, či jinou učebnici - na ten rock a podbné žánry.
Pokd hrajes na el. kytaru tak asi jak rikal kolega nahore...
Stop dreaming, start playing!
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
Když už to tady je já bych zase potřeboval něco o hudební teorii, ale zaměřené spíše na kytaru, jestli něco takového je....hle nejde o to jestli hrajes na harfu nebo na kejtru.teorie se nemeni....jinak jestli ti jde o to jak hrat ruzny styly na tto sou jiny knizky nez hudebni teorieMjkl píše:Když už to tady je já bych zase potřeboval něco o hudební teorii, ale zaměřené spíše na kytaru, jestli něco takového je....
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Smrťokvítek píše:vsak ja ti to nevyvracimMartin656 píše:Proto sem psal 2a 3 ze?Smrťokvítek píše:No já bych si toho Štefla ale rozhodně dopředu prolistoval protože mě se ta jednička zdála taková dost obecná a zas tolik "speciálních" věcí tam nebylo.
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
tak to si precti teorii na http://dusan.pc-slany.cz/hudba/ je to tam dobre vysvetlenyMjkl píše:Když už to tady je já bych zase potřeboval něco o hudební teorii, ale zaměřené spíše na kytaru, jestli něco takového je....
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
a tak díky tý jedničce když jsem měl kytaru elektriku v ruce zhruba měsíc jsem se naučil pentatoniku a pochopil posouvání boxů, a základy improvizace. takže pro mě paráda. Ta kniha defacto o ničem jiném nebyla měl by to být první krok k přechodu na sólovou hru. Nebýt té knihy tak dopadnu jako spousty kytaristů tady kde se pořád rozebírají otázky typu "co je to vlastně ta pentatonika"Kamahl píše:Máte recht. Jedničku Štefla mám a je to docela o ničem. Ale zas pro naprostýho začátečníka jsou tam ukázaný ty "finty" a může si svoji hru kontrolovat díky přiloženému CD.
ostatně Mr. Štefl žije taky v Ústí jako já a koncerty jejich Staré školy si nenechám ujít protože na vlastní oči jsem ještě lepšího kytaristu neviděl
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge