peavey VK 100 head výměna lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
demon.k
Kontaktovat uživatele:

peavey VK 100 head výměna lamp

Příspěvek od demon.k »

zdravym potřeboval bych radu koupil jsem si peaveyku asi před měsícem a po dvou dnech mi odešla jedna z 6l6gc lamp ale nevým proč bylo to zrovna když byla v režimu stendby a nikdo na ní nehrál najednou vylítli pojistky a bylo po lampě.tak sem řešil reklamaci ale protože to bylo dovezený z německa adocela kousek od domova tak se sem mnou domluvily že jim mam poslat lampy a že mi pošlou nový.Lampy přišli chtěl sem je tam dát ale kámoš mi říkal něco o nastavení těch lamp že prej se musí nastavit aby se nepřehřívali a hráli jak maj.To je sice hezký ale čim a jak se to má nastavit to netušim.Podle mě by to už mělo být vše nastavený od výrobce takže si myslim že je tam jednoduše dam a povalí to.Každopádně nemam s lampama zkušenosti takže se radši zeptam než abych to jnějak pokazil.Můžu je tam jen tak dát a nebo se to opravdu musí nějak poštelovat? Předem dík
termyx

Příspěvek od termyx »

sice se to tady dá všechno vyčíst, takže je to celkem dementní příspěvek, ale hlavně na něj nikdo neřvěte..má teprve 1. příspěvek :D

použij funkci "hledat" btw teď nevim jestli má VK bias pevnej nebo se dá nařídit...to je asi to podstatný.. pokud je pevnej tak akorát přehodíš lampy, pokud ne a nemáš páru o elektronice, tak to šoupni k nějakýmu amp doktorovi :)
to a to a za chvíli zas tohle
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

zajisté, stačí vycvakat a hrát. To nastavení je BIAS a je to potřeba, když měníš elektronky za jinej typ, kterej má třeba o chlup vyšší, nebo nižší výkon. Pokud tam budeš mít stejný, jako tam byly, je to v pohodě....
Rejpalové a teoretikové elektro-štouralové to seřizují, ale potřeba rozdělat zesilovač a mít nějáký znalosti, nedělá se to jen tak jedním točítkem.
pro kytaristu a konečnýho uživatele to vážně důležitý není a rozdíl v tom není, odchylky jsou velmi nepatrné a nic nezkazíš.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

BIAS je lepsi nastavit vzdycky, pokud nechces prijit o zes a nemas self biasing (fixed bias) amp..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

jonas1 píše:BIAS je lepsi nastavit vzdycky, pokud nechces prijit o zes a nemas self biasing (fixed bias) amp..
I kdyz menis za stejnej typ a znacku? Rozdily tam samozrejme budou, ale nemyslim si, ze by to mohlo mit jinej vliv nez nejaky zmenseni zivotnosti elektronek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

přesně tak...bavil jsem se o tom hlavně s učitelem a on na to, že pochopitelně mění na stejnej typ a značku a když za tím byl u kamaráda technika, říkal mu, že to dělat nemusí, odchylky jsou více než minimální a škoda se v tom furt vrtat...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Kdyz nenastavis BIAS na ampu, ktery to vyzaduje (i kdyz osadis stejnymi lampami), docela riskujes - lampy se muzou zbytecne prehrivat, cimz zkracujes jejich zivotnost, zvukove aparat omezujes (pak se nekteri borci divi - sakra, proc to hraje tak blbe, kdyz jsem za to dal 30k..) a v neposledni rade riskujes spaleni vystupniho trafa..takze hura na samodomo vymenu, ze?!;) Hlavne pokud tam strkas "parovany" lampy z GESu;)

Pracovni bod by se mel serizovat i u lamp jednotlive, protoze kdo vi, jak parovany byly predchozi lampy..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jak řikám, takle to funguje naprosto plnohodnotně a nevidím jediný důvod, proč bych zase měl dávat jak blbec 4x vyšší cenu za přelampování u ESH, i když výsledek je pro mě jako kytaristu naprosto stejnej, naopak, Faiereisl mi tam dal nejlevnější obyč Sovteky za pořádnou dávku peněz a já si ted koupil nejvyšší řadu od Sovteku za necelých 600 korun, kupoval jsem 3 páry, ještě pro kámoše..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“