Lehčí kombo na koncerty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Osios

Lehčí kombo na koncerty

Příspěvek od Osios »

Ahoj

Dlouho hledám nějakou ideální kombinaci komba. Bohužel moje požadavky jsou docela...mimo směr.Protože hraji v kapele, kde je koncertů možná až moc (výchovňáky ve školách, fesťáky, otevíračky, slavnosti atp.) potřebuji poradit s nákupem. Teď mám Hartke Piggyback a upřímně byl to krok vedle. Hraje dobře ale prostě pro mě je dlouhodobě nepoužitelný. 60 W výkonu je až moc a rozměrově...no prostě na častý hraní to je na nic.
Potřeboval bych kombo tak aby dostačovalo pro hraní na veřejnosti, s tím že větší akce (festivaly) by byly zvučené externě (hodilo by se i line-out). Ale zárověň potřebuji aby kombo bylo lehké a ne moc rozměrné (ne jako hartke), jak kvůli bolavým zádům tak kvůli samotné pohodě stěhování. 20 kilo lampy je fakt hodně. Takže každopádně tranzistor, i proto že lampa by špatně snesla časté cestování. Zvukově by bylo výhodnější něco jednoduchého, bez integrovaných efektů, protože ty budu řešit pomocí externích efektů. Hodilo by se i 12" repro, i když to se asi těžko najde. Peněz moc není no takže cenově bych byl rád aby se kombo vešlo max. do 6-7 tisíc.

Upřímně...jsem docela už jsem zmatený...
Hodně lidí doporučuje 30Watového Marshalla MG, ale...ale..samozřejmě si nemůžu moc vybírat.

Budu rád za typy a osobní zkušenosti

Díky
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
Drobák

Příspěvek od Drobák »

tak to je opravdu celkem nereálný...bazar možná...jestli hraješ s bubnama tak 60w je akorát..ale takovejch 40 "stačí"
jestli chceš něco s 12" reprama tak doporučuju už 2x12 a to pod 20kg mít nebude...obvyklá váha takovejhle kombíček je +-25kg....
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

http://www.fender.com/products/search.p ... 2331100000

10kg, uzasny zvuk, snadno mobilni - soucasny ideal, jen jsou na nej poradniky:(

http://shop.guitarpark.cz/Aparatury-a-C ... mp-XD.html

Marshall MG a podobne hracky bych ihned zavrhl, nemaji s kytarovym zvukem nic spolecneho..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Drobák

Příspěvek od Drobák »

:lol:

Proč mu sem hazíš 15wattový bassový kombo?
Když chce na koncerty a to 30w a vejš...navíc 30 je dost málo,sotva do zkušebny to chce aspoň 50w
stimhle fakt bubny neutáhneš a navíc na bassovym a 10" repro :roll:

to chce tak 2x12 ...protože i 30w na jednom 12" se nechytá pro koncertování
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Protoze je kytarovy a lampovy:-*
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 12.08.2008 21:33, celkem upraveno 1 x.
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
termyx

Příspěvek od termyx »

jonas1 píše:http://www.fender.com/products/search.p ... 2331100000

10kg, uzasny zvuk, snadno mobilni - soucasny ideal, jen jsou na nej poradniky:(

http://shop.guitarpark.cz/Aparatury-a-C ... mp-XD.html

Marshall MG a podobne hracky bych ihned zavrhl, nemaji s kytarovym zvukem nic spolecneho..
dávam hlas :arrow:
to a to a za chvíli zas tohle
Drobák

Příspěvek od Drobák »

a proč je v kategorii basskytarový?

15w s tak malym reprem nemůže na koncert stačit...ani u lampy...rovná se to sice většímu výkonu jako 15w u trandu,ale stak malym reprem se to ve vyšší poloze pořádně nerozezní....
Taky záleží na stylu hudby...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Festak neuhrajes ani s 50W lampou v AB tride, nevim, co tu vsichni s vykonem porad resite..dneska uz je na kazdy akci PAcko, pokud nehrajete nekde po squattech..
a taky netusim, proc je v kategorii basskytarová - kdyby bylo v kategorii baskytarová anebo bassguitar - jsou to zkratka v Guitarparku jouzini neochotni - jestlis tam byl, tak chapes;)
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 12.08.2008 21:42, celkem upraveno 1 x.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no fesťák ale mluví se tu o koncertu...asi nehraje na woodstocku ale třeba v baru pro 30 lidí...

hele tak je to bassový nebo ne?mě nějak mateš...dyť je to kombo pro basy
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Drobák píše:no fesťák ale mluví se tu o koncertu...asi nehraje na woodstocku ale třeba v baru pro 30 lidí...

hele tak je to bassový nebo ne?mě nějak mateš...dyť je to kombo pro basy
I kdyby hrál v baru pro 30 lidí tak 30W trandu a 15W lampy by postačilo..
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Sami píše:
Drobák píše: 30W trandu
To by musel hrat leda unplugged:))
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 12.08.2008 21:49, celkem upraveno 1 x.
Osios

...

Příspěvek od Osios »

Děkuju zatím za odpovědi

Fesťáky, které myslím já, jsou většinou zvučeny od zvukaře-mikrofony nebo kábly do line-out.
A takhle, na zkoušky máme pučenou místnost v ZUŠce. Jsou tam 15W prdítka a zkoušeli jsme to, s bícíma to utáhne asi tak na 7/10 volume. Sice extrém, ale jen že tak nahlas prostě nehrajeme...
A styl hudby, který hrajeme je něco mezi funky-groove. Takový redhoti...nebo jak to popsat. Jen jestli to pomůže...
Ten fender vypadá zajímavě. Ale je to lampa, mám z toho strach abych to nevyřachtal po pár cestách...ale co se dá dělat no...
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; VOX AC30 CCH, EHX Deluxe Memory Man, EHX Holy Stain, EHX Worm, Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, Beta Aivin DD100...a to je asi tak všechno -_-
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to jo,ale jestli budou hrát knoty a a budou tam bicí,tak těch 30w napálíš do nejvyších výšin abys tomu stačil a v takovýhle poloze tn zvuk většinou je nečitelnej a zahuhlanej...

Tak ty knoty beru zpět... :lol:
jonas1

Re: ...

Příspěvek od jonas1 »

Osios píše: Ten fender vypadá zajímavě. Ale je to lampa, mám z toho strach abych to nevyřachtal po pár cestách...ale co se dá dělat no...
To by urcite nemel - zase tak lacine to za ty penize postaveny neni..
Kazdopadne je lehounky, vykonny (ale to hlavni, v cem spociva kouzlo lamp je, ze se dokazi prosadit o mnoho lepe v kapele!!), zvukove zdarily, cenove prijatelny, nic lepsiho asi nenajdes..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

a co tohle?
http://crateamps.com/products/pindex.php?prodID=12

65 wattů trand, 16 kilo a 6100 :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

myslim že tohle by vyhovovalo...ale je to spíš na metal...což oni ani nehrajou....ale krabky že jo...
Osios

...

Příspěvek od Osios »

O Crate jsem přemýšlel...
Momentálně mě docela láká i něco od Orange, hlavně toto:
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Oran ... 7&action=s

Co na něj říkáte?
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Na tyhle Orange jsem hrál a zvuk se mi vůbec nelíbil ... zahuhlaný podle mě ... :?

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

do toho XD od fednera jsem nacpal desitku eminence s citlivosti 100db a muzu vam rict, ze vetsinu dvanactek, co se davaji do levnejsich aparatu, si ten reprak da k snidani jak hlasitosti tak i prostorem zvuku...

to kombo taky docela pozde kresli, at tak kolem 7 nebo 8 a to uz je docela brutalne nahlas... takze je tam dostatecna rezerva pro cisty zvuk. do nejakych baru naprosto pouzitelne a pokud se to zvuci do PA, tak no problem samozrejme.. navic to ma i ten line out.

na cisty zvuk je to to nejlepsi co se tedko dela, za ty prachy jsem si z toho sedl na p***l. zkresleny ala fender z toho taky leze pekne kdyz se vybere schopna modulace, modulace marshallu a dalsich aparatu jsou uz horsi, ale stale daleko lepsi nez nez to, co leze z naproste vetsiny trandu.

s vymenou lamp a super repro to kombo vyjde na desitku, coz je fantasticke.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Nevim no, ale asi si ho někdy koupím :), moc pěkné, aj s modulacema :D :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“