kombo nbo reprak a hlava?
Pravidla fóra
myslím to tím, že IMG je narozdíl od VK kvalitně zpracovaný, a vyhovuje požadavkům na bezpečnost použitých materiálů...
čína je holt čína, at to hraje sebelíp. s M/B nezačínám, ale hůř udělanou lampu než VK jsem prostě neviděl...
A Peavey rozhodně nežije ze slávy tohohle dnes snad fenomenálního aparátu, jejich hi-end ampy z USA jsou vynikající...
čína je holt čína, at to hraje sebelíp. s M/B nezačínám, ale hůř udělanou lampu než VK jsem prostě neviděl...
A Peavey rozhodně nežije ze slávy tohohle dnes snad fenomenálního aparátu, jejich hi-end ampy z USA jsou vynikající...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
1. nemusíš to dávat na židli, nebo na něco aby to hrálo dobřeJoey píše:Můžu se zeptat proč máš radši stack?cerfotoc píše:když sem si kupoval kytaru tak mi bylo jedno jestli kombo nebo stack a protože kobmo bylo levnější tak sem bral kombo...jinak teď mám taky radši hlavu + box, ale zatim mám pořád to smradlavý kombo
2. můžeš jednoduše vyměnit buď zesák nebo box, což je u komba problem
3. Líbí se mi to
4. Vypadá to líp když přídeš na podium se stackem, než s malým kombíčkem Stagg
a moře dalších důvodů, jasně, někdo zase řekne že kombo je líp přenositelný, lehčí, atd atd.
páni..tak pádný argumenty sem dlouho nečetlcerfotoc píše:1. nemusíš to dávat na židli, nebo na něco aby to hrálo dobřeJoey píše:Můžu se zeptat proč máš radši stack?cerfotoc píše:když sem si kupoval kytaru tak mi bylo jedno jestli kombo nebo stack a protože kobmo bylo levnější tak sem bral kombo...jinak teď mám taky radši hlavu + box, ale zatim mám pořád to smradlavý kombo
2. můžeš jednoduše vyměnit buď zesák nebo box, což je u komba problem![]()
3. Líbí se mi to
4. Vypadá to líp když přídeš na podium se stackem, než s malým kombíčkem Stagg![]()
a moře dalších důvodů, jasně, někdo zase řekne že kombo je líp přenositelný, lehčí, atd atd.
to a to a za chvíli zas tohle
ale největší blbost je hned první. s tím naprosto nesouhlasím a je to přesně opačně - kombo hraje pořádně jen, když je na zemi a basy se mnou dobře šířit, zvuk je mnohem plnnější a neřeže...taky by se nemělo kombo mířit přímo reprákem na vás, zkuste ho dát šikmo a poznáte rozdíl...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
to mas pravdu, ale pak je problem s tim, ze se clovek na koncerte neslysi a kdyz prida volume, aby ze zeme neco pochytil, zvukar zacne prskat - i proto ho mnozi (na podiu temer vsichni) hraci "vyvysuji";)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
já tak hraju a mám s tím mnohem lepší zkušenosti, než když jsem zpočátku někam to kombo dával výš. se zvukem jsem byl extrémně nespokojenej, ted je to ok, co leze ven ví bůh, ale hlavně, že mě se hraje pohodlně, dyž mi to pěkně zní.)
Co ti tak vadilo na Valvekingu? Ja na tom svym nepozoroval zadnou konstrukcni vadu, ani se to neprehrivalo, prislo mi to v klidu. Ale je fakt, ze nevim, co to udela po 5 a vice letech provozu - na druhou stranu tak dlouho to asi nikomu nevydrziMaples píše:myslím to tím, že IMG je narozdíl od VK kvalitně zpracovaný, a vyhovuje požadavkům na bezpečnost použitých materiálů...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
co se tyce VK kombicek lampovejch tak se mi absolutne nelibi zvuk... zkousel sem ho v praze v guitarparku a vubec se mi nelibil narozdil od img... hlavu VK sem nezkousel ale jestli je zvuk na podobny urovni nechce se mi o tom ani uvazovat
jinak bych to rad na nakej heavy metal a to vsechno okolo (hard rock, nu metal... a mozna i punk)
Gibson Les Paul Standard 2002
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
už je to dýl, ale krátce po uvedení na trh byl v celé EU stažen s prodeje, kvůli nevyhovujícím požadavkům na bezpečnost materiálů. V praxi to znamená, že laky, barvy, či něco na tom aparátu, když se to zahřeje vypouští do ovzduší, tj pokoje kytaristy jedovaté, nebo jinak pro lidský organismus nebezpečné látky. Stejně, jako kdyby nějáký nábytek do kanceláří býval napuštěn silně karcinogenním lakem. Tak asi tak...do takovýho aparátu bych prostě nikdy nešel:D
-
hhoonnzzaa
nevím proč stále tak poťouchle haníš VK, jako kdyby to byl jedinej aparát s takovouhle chybou, každopádně teď už je to stejně odstraněný, tak o co jde?Maples píše:už je to dýl, ale krátce po uvedení na trh byl v celé EU stažen s prodeje, kvůli nevyhovujícím požadavkům na bezpečnost materiálů. V praxi to znamená, že laky, barvy, či něco na tom aparátu, když se to zahřeje vypouští do ovzduší, tj pokoje kytaristy jedovaté, nebo jinak pro lidský organismus nebezpečné látky. Stejně, jako kdyby nějáký nábytek do kanceláří býval napuštěn silně karcinogenním lakem. Tak asi tak...do takovýho aparátu bych prostě nikdy nešel:D
a narážku na to, že to je čína dost dobře nechápu, co dneska není čína? to jako nutně musí znamenat, že to je šunt?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
a čína je minimum celolampovejch komb, to mi věř...taky většina stojí podstatně víc, ale dá se to pokládat jako jejich jediná nevýhoda. A u obyč trandáků je to docela jedno, ale u aparátu lampovýho, kterej musí splnovat daleko přísnější požadavky kvůli velkému přehřívání a je celkově velice náročnej na kvalitu materiálů to vadí docela dost...nedej bože, aby do číny přesunulo výrobu víc značek
V porovnani se zesilovacema ve stejne cenove kategorii to sunt neni. A to s tim stazenim prodeje se IMHO netykalo primo tech klasickych 112 a 212 modelu...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
"Ve Tvém Upřímném Názoru"? Zdá se mi, že jsem nepochytil význam jedné z těch dnes velmi populárních zkratek z novodobé angličtiny v tom kontextu... ano, zvukově je to lepší, než drahé tranzistory, ale těm neupřeš poctivější práci, poněvadž všechno něco stojí. Někdo dává hlavně na zvuk, někdo hlavně na kvalitu. A za tuhle cenu člověk nemůže mít obojí, to dává rozum. Ale dost už tohodle, už to tu bylo hodněkrát.)