Přepražcování
Pravidla fóra
Přepražcování
Nazdar lidi...
Přijde mi že sem fakt prokletej protože z mýho kytarovýho gearu se krom Rata pokazilo snad všechno co mohlo:D
No k věci...
Mám už nějakej ten pátek Lite Ash Tele... výborná kytara ale pořád sem s nim nebyl 100% spokojenej hlavně co se týče seřízení. Odnes sem ho teda postupně ke dvěma kytarářum a abych pravdu řek vrátil se mi ve stejnym možná i horšim stavu než předtim (dohmat/drnčení).
Tak sem se vrhnul trochu na experimentování s výztuhou/kobylou a asi po třech dnech sem dosáhnul takovýho prohnutí krku že mám a) skvělej nízkej dohmat b)nedrnčí to ani když na sucho řežu powery c) struny se bendujou naprosto dokonale... Prostě se z toho stala nejlepší kejtra na kterou sem kdy hrál.
Jenže...
Zřejmě mi povylez vejš 10tej pražec, nebo nevim. G struna když ji chytnu na 9tym pražci drnčí jak čert. Žádná jiná struna to na 9tym ani jinym pražci nedělá. Né že by to bylo nějak extra slyšet když ohulim kombo ale prostě mě to štve. Tak se chci zeptat... Co se s tim dá dělat? Když to dám kytaráři, bude schopnej zatlouct ten pražec níž nebo bude muset vyměnit všechny? Bude při tom muset dělat něco s prohnutím? Protože jestli jo tak se na to radši vykašlu protože tak kytara teď až na to stupidní e na G struně hraje famózně.
Jasně, mohl bych to reklamovat... jenže to nechci - trvalo by to měsíc(e) a ještě by se ta kytara vrátila zase v jinym stavu než je teď.
Takže... máte nějakou radu?
EDIT: prosim o přesunutí ... chybička se vloudila...
Přijde mi že sem fakt prokletej protože z mýho kytarovýho gearu se krom Rata pokazilo snad všechno co mohlo:D
No k věci...
Mám už nějakej ten pátek Lite Ash Tele... výborná kytara ale pořád sem s nim nebyl 100% spokojenej hlavně co se týče seřízení. Odnes sem ho teda postupně ke dvěma kytarářum a abych pravdu řek vrátil se mi ve stejnym možná i horšim stavu než předtim (dohmat/drnčení).
Tak sem se vrhnul trochu na experimentování s výztuhou/kobylou a asi po třech dnech sem dosáhnul takovýho prohnutí krku že mám a) skvělej nízkej dohmat b)nedrnčí to ani když na sucho řežu powery c) struny se bendujou naprosto dokonale... Prostě se z toho stala nejlepší kejtra na kterou sem kdy hrál.
Jenže...
Zřejmě mi povylez vejš 10tej pražec, nebo nevim. G struna když ji chytnu na 9tym pražci drnčí jak čert. Žádná jiná struna to na 9tym ani jinym pražci nedělá. Né že by to bylo nějak extra slyšet když ohulim kombo ale prostě mě to štve. Tak se chci zeptat... Co se s tim dá dělat? Když to dám kytaráři, bude schopnej zatlouct ten pražec níž nebo bude muset vyměnit všechny? Bude při tom muset dělat něco s prohnutím? Protože jestli jo tak se na to radši vykašlu protože tak kytara teď až na to stupidní e na G struně hraje famózně.
Jasně, mohl bych to reklamovat... jenže to nechci - trvalo by to měsíc(e) a ještě by se ta kytara vrátila zase v jinym stavu než je teď.
Takže... máte nějakou radu?
EDIT: prosim o přesunutí ... chybička se vloudila...
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Mam Behringer takže nejsem spokojenej ani 10%
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
jako když to dělá jeden pražec tak bych na to kašlal. az ti toho bude brucet víc tak si stezuj, dokud to hraje tak dobre tak rikas a ma to jednu vadu která se dá prezelet tak bych do toho fakt nevrtal
jinak ja jsem po seřízení a menší úpravě a odřízunutí kusu těla od pana Váchy tak mám nejlepší dohmat jaký můžu mít. a i když na svou kytaru nadavam takřka pravidelně tak je to proste super kytara a mazaně se na ni hraje
jinak ja jsem po seřízení a menší úpravě a odřízunutí kusu těla od pana Váchy tak mám nejlepší dohmat jaký můžu mít. a i když na svou kytaru nadavam takřka pravidelně tak je to proste super kytara a mazaně se na ni hraje
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ten prazec muzes zabrousit sam, kdyz uz se Ti povedlo:
. Pokud prazce brousi [zarovnava] kytarar, nedela nic s krkem.skvělej nízkej dohmat b)nedrnčí to ani když na sucho řežu powery c) struny se bendujou naprosto dokonale... Prostě se z toho stala nejlepší kejtra
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
posílit ruku a nehrát jako prase ale zlehkaMjkl píše:Mám podobný problém u mého SGečka od Fokuse struny mi na pražcích drnčí, aby nedrnčeli musel bych na ně tlačit jak čert, ale takhle hrát bych nevydržel moc dlouho. Nevím co stim, jestli seřídit dohmat....?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Mě drnčí struny E a hlavně A a D na devátém pražci asi ho trochu seříznu ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- tallicaman
Re: Přepražcování
Z toho si nic nedelej, mam kamosa, co se mu takhle pravidelne s**e komp...Ragnar píše:Nazdar lidi...
Taky k veci:) Ja si teda zacal vsechno serizovat sam a jsem naprosto spokojeny. Nic nedrnci, vsude to ladi... Nikdo se vam s tim tak drbat nebude jak vy sami no... a to plati se vsim (navic je to zadarmo
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Re: Přepražcování
Ale komp se nemůže s**t sám od sebe.... za to si může nejspíš tvůj kámoš sám 
Jaj lidi, mi drnčí nejtustší struna na prvních cca 5ti pražcích trochu
ta pod ní možná taky...
A řeším to? NE
Protože vadí mi to? NE
Není totiž nad nízký dohmátek.... mám ho na 12tém možná i pod dva milimetry
Ronnie: Komp se zcela sám pokakat může
úplně volně....
A řeším to? NE
Protože vadí mi to? NE
Není totiž nad nízký dohmátek.... mám ho na 12tém možná i pod dva milimetry
Ronnie: Komp se zcela sám pokakat může
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem