Jak Cistit ???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Smrťokvítek píše:Moc plechový jak z kastrólu.
To se mi právě líbí. Ale kupovat je kvůli tomu každé dva týdny? Vůbec....
Ten Dunlop je dobrej, ale musí se s ním pochopitelně čistit struny i zespodu (od hmatníku).
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten kdo to tak nemá se může považovat za štastného
Povazuji se za stastneho - ztvrdla briska prstu se zpravidla prilis nepoti i kdyz se hraje dve hodiny denne.
Kdysi, v nouzi nejvyssi, jsem struny cistil ale ciste z duvodu ekonomickych - nemel jsem na nove a chtel jsem "zvonivejsi" zvuk. Jinak struny necistim a necistily je tuny muzikantu v drevnich dobach nastroje.
A troufam si rici, ze spousta soucasnych kytaristu, nejake cisteni strun neresi, jednoduse pri vymene sady vycistim hmatnik a nalestim korpus, tot cele.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Saul píše:Co takhle zkusit struny s vyšším obsahem niklu a méně oceli? Jasně, nové Daddaria mají krásný zvuk, ale za dva týdny jsou z nich šňůry na prádlo. Rotosoundy, nebo ernie ball vydrží mnohem déle.
Nikl nevydrží už absolutně nic (v některých případech dokonce ani natažení :-D), naopak výbornou zkušenost mám s phosphorbronzy, vydržej dlouho a maj skvělej zvuk...
Die Hard or Die Home
Drobák

Příspěvek od Drobák »

mě se ruce nepotí a to hraju několik hodin děně,vždy když sem u pc tak mam kejtru na klíně atd...používám ernie ball a vydrží mi bez ujmy půl roku,i když mi občas praskne struna třeba už po 14dnech...já bych to bral lihem a za těch 150,co si koupim malou lahvičku,která vydrží tak 3 měsíce?bych si koupil jedny struny do zásoby a 3 měsíce mi vydrží taky,ale pouze říkám jak to mám já...
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Demilich píše:Co? Hraju, a potí se mi u toho pracky a prsty taky asi + semtam si trochu rozdrbu prst nebo něco, puchýřek malý a už je bordelu všude plno.. Jako kdybych hrál každý den hodinu týden, tak pod těma strunama by to už viselo ten bordel... Ten kdo to tak nemá se může považovat za štastného :?
Pokud je to pro tebe takové neštěstí, můžeš jít na injekci botulotoxinu [za takových 10 tisíc?], která to tak na rok [?] omezí, případně jít na chirurgii, kde se toho můžeš zbavit na pořád.
Obrázek
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Ebu píše:
Demilich píše:Co? Hraju, a potí se mi u toho pracky a prsty taky asi + semtam si trochu rozdrbu prst nebo něco, puchýřek malý a už je bordelu všude plno.. Jako kdybych hrál každý den hodinu týden, tak pod těma strunama by to už viselo ten bordel... Ten kdo to tak nemá se může považovat za štastného :?
Pokud je to pro tebe takové neštěstí, můžeš jít na injekci botulotoxinu [za takových 10 tisíc?], která to tak na rok [?] omezí, případně jít na chirurgii, kde se toho můžeš zbavit na pořád.
Nebo skoč do lékárny, kup si homeopatikum Kalium Bromatum a ber 5 kuliček denně (já teda homeopatika neuznávám, ale chvíli jsem je musel brát z donucení rodičů)
Die Hard or Die Home
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Coto? :shock:
Jako já to považuju za normální, koho znám tady z okolí tak se mu minimálně potí pracky a má ty struny pak takové trochu ulepené. O tom, že ostatní mají o hodně víc odrbané pracky ani nemluvím raději, protože moje IT prstíky jsou proti jejich špalkům jiná kategorie :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Tak tady jde o to nakolik se potíš...
Když je to normální, tak prosim, ale když si pak s někym prohazuješ akustiku za elektriku a pokaždý slyšíš: "Bože, ty máš nehorázně spocený ruce!", tak to skoro stojí za to řešit...
Die Hard or Die Home
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

zajimavy tu resit poceni rukou, je to normalni jev nebo se pletu? i me se potej ruce ale ne prsty! spis dlane.Potom zkuste nebejt vspoceni na koncerte nebo ve zkusebne to vas chci videt.
Zpatky k strunam jednou petrpetr me natahl Rotosoundy 10ky a zvuk rekl bych lepsi nez vsechny d'darka, ghs, a podobny... vymenil sem je po pul roce hrani :!: a to jsem se o ne nestaral nejak extreme obcas sem je protrel kapesnickem a bylo to.Doporucuju si je vyzkouset.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Jsou dobrý,trvanlivý, já vím. Taky je tam hodně niklu...
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Ja tam rvu GHS 10ky a nestaram se o ne a mam to tam v klidu aj pul roku.. zvuk nejak neresim .. pripadne mi docela furt stejny .. ale je fakt ze kdyz sou novy tak ten zvuk je ze zacatku takej kovove zvonivej ale to tak za tejden 2 prestane a uz to ma zase ten spravnej zvuk :) ale prece jen to po tom pul roce s cerna tak se to vymeni ... a s pocenim nejak problem nemam .. jenom maximalne trochec na dlani a prsty vubec .... sem to asik stastny clovek 8)
Fokus Les Paul+nalepky+R.m.AlNico,BOSS DS-1,behringer chorus, Dunlop 0,73-0,88mm, ,Marshall MG10cd(doma) Crate GLX 212 (zkusebna)
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ja nevim proc bych mel menit struny tak casto kdyz stejne nehrtaju neak profesionalne(vystoupeni atd)takze ja se o ne nestaram..obcas teda vezmu WDckem
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak jsem dneska byl v muzikantu :lol: (vtip dne, ale je to pravda...)
A krysák mi teda vnutil GHS Fast Fret.. Po rozbalení jsem docela civěl co to jako je?! :shock: Klacek s nějakou malou hubkou, wtf.. No natřel jsem to před hraním, hrál hoďku a dobře to klouzalo vcelku a po hraní jsem to taky přejel a očistil. Takže je to v testovním provozu..
Máte s tím nějaké zkušenosti? Jak dlouho to hlavně vydrží?????
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

mám to 3 měsíce a taky mi to krysák vnutil a ubyla tak 1/5 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Saul píše:Jsou dobrý,trvanlivý, já vím. Taky je tam hodně niklu...
Znáte tu reklamu: LAMA hraje na Rotosound? :lol:
Asi ne co?
Rotosound můžu jedině doporučit, jsou to super struny :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ja rotosoundy mel ale docela mi se mi praskaly..
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Adamz Asah píše:mám to 3 měsíce a taky mi to krysák vnutil a ubyla tak 1/5 8)
Lol :lol: Měl dobrou náladu a dokonce se ani blbě netvářil, takže si mě asi nepamatuje, to je dobře :D

Jo jako, ono se to tím natíráním o struny jako sjede ?!! Já právě nevěděl, jestli na to mám tlačit, nebo to jen tak lehtat...
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Já na to raději přitlačím trochu a pak to tím hadříkem, který už jsem vyhodil, protože byl moc špinavý, setřu tak, že obalím celou strunu a jedu ze spoda navrch ...

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Tak nejlepsi je to delat takhle(podle me:)): Po kazdem hrani vydrhnout od potu, az jsou struny suche a ciste. Pak aplikovat cistic, ale nesmi se to prehanet, jen tak, at jsou proste potrene a ne mokre, hlavne at to nekape na hmatnik, bo to strasne vysusuje. Pak to jen decentne jeste prejedu hadrou(bez tlaceni, proste jen to s ni jakoby oprasim jednim tahem po cele delce), aby nasala prebytecnou kapalinu a necham pusobit. Pak jsou struny skvele pripravene na dalsi narez:) Je na pytel to delat pred hranim. To si clovek akorat zaprasi ruce a na strunach nic nezustane... Takhle mne vydrzi cca tri mesice v dobre kondici, pak menim. Od te doby, co to takhle delam mi nepraskla struna a je mnohem komfortnejsi hrani(klouze to prijemne a struny jsou porad pruzne). Pouzivam teda toho Dunlopa 65. Mam ho uz asi tri roky a je ho tam jeste tak pulka.
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 13.08.2008 20:06, celkem upraveno 1 x.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

To zní zkušeně, zkusím to takhle taky 8)

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“