HARTKE VX2510 nebo LANEY RB7

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Hate Crew

HARTKE VX2510 nebo LANEY RB7

Příspěvek od Hate Crew »

mám dilema... potřeboval bych vědět jestli je lepší koupit 250W Hartke s lampou v předzesilovači nebo 300W Laney tranzistor.
- Cena Laneyho je 12 680 Kč
- Cena Harteho je 14 990 Kč
S Laneym žádné zkušenosti nemám zato s Hartke jo, takže takhle bez názoru bych asi šel do toho Hartke, ale zas na druhou stranu je lepší znát názory na oba, tak prosím pište, kdo máte zkušenosti... dík
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

co sa tyka komb od Laney tak vecsinou davaju vykon na polovycu.z 300w na 150w , ale ked si pripojis externy box tak davaju zas na plno vykon.Tie Laneyka maju pekny zvuk ale hlavne zalezi co chces hrat lebo nie do kazdeho stylu sa hodia,skor tak do metalu sa viac hodia.S tym Hartke nemam skusenosti ale lepsie si je priplatit a kupit uz neco poriadne ako si kupit neco lacnejsie a mat to dva mesiace...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mám nějaké zkušenosti s kombem Laney. Ale je to 1x15 165W. Není to špatný a dá se na to v pohodě hrát. Zvuk toho aprátu se mi líbí. Máme to půjčený ve zkušebně tak tam na to občas hraju.

S Hartke taky neporadím. Ale teď mě trochu zaráží, že na muzikant.cz píšou, že je to celolampáč. Což je předpokládám blbost.
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/apar ... -30975.php
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

kdezeee :D ...RB seria nesu lampace , vcera som sa kzukal do utrob hlavy Laneyka RB9 a nenasel som lampy :D :D ale nieco ine...
pooseek

Příspěvek od pooseek »

Zahraj si na ně oba, pokud možno. Moje rada zní - Hartke. Předzes nabízí víc možností. Zvuk dobře projde kapelou, možná až moc dobře :) Jenom aby se ti líbily ty hliníkový repra, páč maj doost specifickej zvuk. Prostě hrnou.

250W je až až. Teda, záleží na zbytku kapely, ale pokud to jsou rozumní muzikanti, tak si vystačíš bohatě.
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

pooseek píše:Jenom aby se ti líbily ty hliníkový repra, páč maj doost specifickej zvuk. Prostě hrnou.
Jestli je řada VX s hliníkama tak já jsem asi plastovej
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Hate Crew

Příspěvek od Hate Crew »

S těma hliníkovýma reprákama už zkušenost mám a ten zvuk se mi celkem líbil. celkově mám s Hartkama dobré zkušenosti
pooseek

Příspěvek od pooseek »

No, já sem myslel ty nový HyDrive. VXka to ještě nemaj, ale nějak se mi automaticky s Hartkem asociujou hliníkový a jiný prapodivný repra.
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Hral jsem jak na komba od Laney, tak na komba od Hartke. Sám se chystám pořizovat toto:
http://www.musiccenter.cz/Hartke-VX3500 ... erie:17394
Ale záleží na tom, čí zvuk se ti víc bude líbit... já si zamiloval Hartke :)
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no to Hartke má papirové repráky-to je dobré, ale tu lampu to nemá, i když to tam píšou, ta hlava je HA 2500 a tyhle hlavy mají jen emulaci lampy, lampu mají až HA 3500, ale to nevadí.....rozhodně bych šel do Hartke!!! Zvuk je průrazný a docela plný.....pokud teda člověk nemá hliníkové repra a to tohle kombo nemá...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
garde

Příspěvek od garde »

........Hartke má 10 pásmový EQ čo môže byť + ale nemusí

........Laney má parametrické stredy čo dá dosť roboty nastaviť si dobrý zvuk ale ak sa nastavenie skombinuje s Enhance tak lezie zneho fakt dobrý zvuk

........Hartke dáva plný výkon samotné a navyše sa zosík dá vyberať

........k Laney potrebuješ ext. box k plnému výkonu 300W bez neho dáva len 150W......ale tým vzniká priestor na dofarbenie zvuku

.........Hartke má kompresor, ale jeho nástup robí výkyvy hlasitosti keď ide do záberu

.........Laney má tiež kompresor odporúča sa ho vyžívať perfektne nasýti zvuk a jeho nástup cítiť, ten zvuk jednoducho ožíva........kompresor sa vybúdza gainom

.........Laney kúpiš za 433 EUR čo je cca 10.200,- CZK..........

........ja by som bral Laney a nielen kôli cene.........vlastne som ho aj zobral.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“