Elektrické kytary s piezo snímači

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
trip
Kontaktovat uživatele:

Elektrické kytary s piezo snímači

Příspěvek od trip »

Custe, narazil jsem na kytaristu Wese Borlanda (o kterym jsem doted neslysel, at se ti u Mansona dari, chlape) na youtube, jak tam hraje na Ibanez RG 7CST. Ten zvuk toho piezza me totalne dostal (mozna ze to bude tim ze za nim sedi Mesa :). Chtel bych se zeptat, kolik to stoji, da se to nekde poridit presne jak to ma on - zabudovany ve Floyd Rose a ma to naky minusy ? A kdyby to clovek chtel, tak se musi asi upravit cela kytara co ? :roll: dik
Naposledy upravil(a) Wohma dne 3.09.2009 17:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Uprava nazvu
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Existuje to - da se to v Cechach koupit - musi se to zesilit - neni to lacine - kdyz Ti kytara hraje na sucho dobre, tak zvuk z piezo je velmi dobry a zajimavy.

Moc lidi to tady nezna, rekl bych, ze takrka nikdo - byl to muj uplne prvni dotaz na tomto foru - zcela bez reakce.
Tady si to projdi:
http://www.guitarparts.cz/eshop/
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
felixx

Příspěvek od felixx »

tady to používá třeba Vašíček (KDJ) a taky to má jeden můj kámoš v Brně... kdybys to myslel vážně můžu tě nakontaktovat pro realizaci SZ
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

No taky jsem se na to dival, ale je to hooodne drahe. Mam zalusk na ten Fishman Power Bridge. Ma ho mimo jine i Slash treba. Akorat ta instalace je jakasi slozitejsi a pokud se nemylim, tak je potreba jeste pridat prepinac a potak k tomu snimaci... jsme premyslel, ze by se to dalo dat v jednom a hodilo by se to trebas misto jedne clony... No nevite jak se to dela? :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Existuji ruzna zapojeni - dokonce se to da i s tema pasivama michat - je to relativne mala desticka s jednim nebo vice poty - do ni privedes signal s Tvych snimacu, napajeni a signal z pieza - pokud je nastroj dobry, zni to vyborne.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to pěkný vychytávka, používá třeba i Petrucci - na jeho MusicManu jde dokonce míchat signál z piezza a ze snímačů normálních.

Zvukově to nabízí mnoho zajímavých možností, ale podmínkou pro instalaci je, dá se říct, aby kytara hrála pěkně na sucho, protože jinak ti piezzo snímání moc pěknej zvuk nedá...

Nevýhodama je poměrně složitá instalace a nutnost vrtání do kytary kvůli elektronice - pokud to nechceš všechno tahat venkem, což by asi moc estetické nebylo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

Ja prave premyslel, ze kdybych si nechal stavet nakou tu kytaru, tak bych si to tam mozna nechal dat, ale to je ve hvezdach.. Nevim kolik to presne stoji, takova vychytavka..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vzdyt jsem Ti poslal odkaz - tak si to spocitej. :!:
Ja fakt nevim :cry:
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

aha - sorry. dal jsem hledat "piezzo" a byla tam jen jedna pevna kobyla, coz jsem nechtel, ja chtel FR... pak jsem se dival poradne a nasel jsem :!:

To bude asi celkove dost drahy ze ? FR + predzesilovac tzn. 10 000...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To bohuzel ano ale pokud mas kvalitni nastroj - vysledek je velmi presvedcivy.
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

Tak na to kaslu, penize by byly, ale nevim jestli jsem tak pokrocily v hrani, aby se to vyplatilo a na 100% bych to vyuzil, prece jenom je to dost drahe..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ten systém piezy a míchání k signálu klasických snímačů mají kytary Parker - Fly. Divili byste se, ale i při zkreslení na Rock až trochu Metal to zní fakt dobře, taková hradba zvuku úplně, plnější... Hraje na to borec třeba z CKY a jejich zvuk je dost zajímavý, ale ještě používají octavery.... :-)
Je to super věc...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
tallicaman

Tak deset se mi zda premrstena cena. Ten powerchip stoji 1800(a ten byt nemusi) a kobyla se snimacem 4500... Vrtat moc taky nemusis, leda do ramecku snimace a to neni zany problem. Spis bych tam normalne vypiloval drazku na drat pilnikem... No neni to uplne z rise snu...
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

takze ten predzesilovac tam byt nemusi ? staci kdyz tam bude jen to tremolo s piezama ?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemusi ale hraje to mizerne.
tallicaman

No, tak pokud nepotrebujes mixovat zvuk pieza a snimacu magnetickych, tak ano. Ale potrebujes k tomu stereo jack a stereo nastrojovy kabel. No podrobnosti najdes tady: http://www.fishman.com/products/electri ... oducts.asp

EDIT:
Jak to bez toho hraje, netusim, ale jde to i bez toho a pozdeji neni problem to dokoupit, ze...
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

chci i ten cisty zvuk piezza.. takze predzesilovac potrebuju...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten nezesileny signal je hodne slabounky, ve srovnani s elektrmagnetickym snimacem. A souhlas - bud stereo kabel nebo dva vystupni konektory na nastroji. Nemuzes uz ale za to zapojit pot - protoze ten zesere i to malo, co z toho pieza leze.
tallicaman

trip píše:chci i ten cisty zvuk piezza.. takze predzesilovac potrebuju...
Asi jsi to spatne pochopil. Kdyz nebudes mit ten predzesilovac, tak dostanes zvuk pieza NEBO mag. snimacu, ale nemuzes mit piezo+magnet.
trip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trip »

Ja to pochopil, ale blbe napsal..

to "chci i ten cisty zvuk piezza" bylo na tallicamana, to "takze predzesilovac potrebuju" bylo jako reakce na Atkinsovo "nemusi, ale hraje to mizerne"

To bych se na tom musel domluvit s kytararem, koupit novou kytaru a hned do ni vrtat, to ne, to by se mi fakt nechtelo.. A kytarar by tomu rozumet mel.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“