Power chords

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
griper

Příspěvek od griper »

me by zajimalo dkyz se hraje treba

Kód: Vybrat vše

I---I
I---I
I-5-I
I-5-I
I-3-I
I---I
jestli se horni E tlumi nebo nehraje nebo nevim...
zumBeispiel

Příspěvek od zumBeispiel »

To griper: No, abychom tomu mohli rikat silovej akord, tak by se melo tlumit/nehrat - tlumit nejlepe asi prostrednickem leve ruky, aspon tak to delam ja, coz vlastne neznamena, ze je to dobre.. :)
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
"Oh, my god! He's an idiot!"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jen tak mimochodem - ta první stránka diskuze je dost nechtuná :-D Hlavně to vysvětlování teorie apod. :-) Vzpomínám na zušku...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Snake

Příspěvek od Snake »

Kdyz uz je tu tenhle topic, tak se Vas rovnou zeptam...Jak hrajete powery?Bereckem,ukazovackem a prstenickem, ukazovackem a malickem?Proste jak Vam to vyhovuje a proc :) Osobne tedy hraju bareckem, ale na rychlejsi veci pouzivam jen ukazovacek a malicek, protoze me barecko celkem brzdi.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

vetsinou bareckem. to ze bych nekdy potreboval jinak se mi jeste nestalo
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ukazovacek, prstenicek a malicek, pripadne jen ukazovacek a prstenickem... Mackat malickem dve struny mi moc nejde, tak jsem se to naucil takhle a nemam s tim problem :)
Naposledy upravil(a) Wohma dne 28.08.2007 21:48, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Standartní powery ukazováčkem a prsteníčkem. A baréčka už poslední dobou skoro nepoužívám, teda myslim držení toho akordu ukazovákem celý a 3 prsty do E. Teď používám právě hodně takový to držení ala Hendrix (a určitě spoustu dalších - tušim i SRV), prostě palec nahoře na E a od spoda malý E a H ukazováček, G prostředníček, D prsteníček a malík na A nebo někde rajtuje dole a současně palec tlumí A. Nejdřív je to divný, ale už sem si na to zvyk a mnohem snáž a hlavně rychleji se tak dá měnit z F na B a zpět + ten uvolněnej malík se hodí. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Jedna struna ukazovák, druhá malíček.. tak jak to má u rifů být :) ale záleží na vkusu (třetí strunu nehraju, jak už jsem říkal při hi-gainu zahuhlává) kámoš třeba hraje ukazovákem a prsteníčkem, ale mě to přijde hrozně pomalý... ale hrával jsem tak taky, jen můžu říct, že s tím malíčkem se rychleji dostávám z akordu (z toho dvouhmatu) do vyhrávek a bez přehmatu pak dosáhnu obkročkmo až o 5 pražců výše než ukazovákem aniž bych ukazovák musel přesouvat a pískalo mi to... považuju to u stylu co hraji za velkou výhodu
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

podle toho, jak s kytarou mávam, při barré jí třeba nemůžu pohazovat ze strany na stranu ... :twisted: :twisted: :twisted:
Die Hard or Die Home
zumBeispiel

Příspěvek od zumBeispiel »

Zakladni ton drzim ukazovackem tak, jako bych hral normalni ton (cili ne barrecko). Kvintu pak prstenickem a oktavu malickem, ma to tu vyhodu, ze hraju-li kilo na vyssich strunach (A, D), mohu vcelku pohodle tlumit nizsi strunu/y prostrednickem.. A kila od struny G hraju takovym minibarreckem a malickem polozenym pres E a H.
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
"Oh, my god! He's an idiot!"
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

zumBeispiel píše:Zakladni ton drzim ukazovackem tak, jako bych hral normalni ton (cili ne barrecko). Kvintu pak prstenickem a oktavu malickem, ma to tu vyhodu, ze hraju-li kilo na vyssich strunach (A, D), mohu vcelku pohodle tlumit nizsi strunu/y prostrednickem.. A kila od struny G hraju takovym minibarreckem a malickem polozenym pres E a H.
Jo, já to dělám úplně stejně...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ragnar píše:
zumBeispiel píše:Zakladni ton drzim ukazovackem tak, jako bych hral normalni ton (cili ne barrecko). Kvintu pak prstenickem a oktavu malickem, ma to tu vyhodu, ze hraju-li kilo na vyssich strunach (A, D), mohu vcelku pohodle tlumit nizsi strunu/y prostrednickem.. A kila od struny G hraju takovym minibarreckem a malickem polozenym pres E a H.
Jo, já to dělám úplně stejně...
jo, taky :-) akorát pokud tlumím (což není často, naučil jsem se je hrát dost přesně) tak většinou palcem
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pepa

Příspěvek od pepa »

Nevíte nekdo neco o obracenem akordu jak se hraje atd?Jeho vynalezce je udajne Ace Frehley ale nikde sem o tom nic nenasel.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

nemyslíš třeba místo C takhle

-
5
5
5
3
-

to hrát takhle:

-
5
5
5
7
-

:?:

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Obrácený akord? Není to prostě jenom lomený akord? Viz v podstatě co napsal raso...
O lomených akordech je toho tady tuna - zkrátka měníš akorát bas od kterého vedeš akord - viz Angusovské D/Fis :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nebo myslíš obraty akordů? Jakože sextakord, kvartsextakord? Na ně nemá nikdo patent... :wink:

Jde jen o to, že nejhlubší tón akordu se zvyčuje o oktávu. Doporučuju hledat daný výraz a najdeš toho hodně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Boocha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boocha »

Tady ten topic uz je celkem mrtvy, tak mi snad nekdo odepise. Chtel bych se zeptat, jak presne se maji ty power akordy hrat pravou rukou? Na netu jsem cetl, ze by se to melo hrat porad jenom dolu - down down down down, ale at se snazim, jak se snazim porad mi to nechce znit tak, jak by to znit melo. Na kytaru se ucim asi jen dva tydny a ted sem zkousel Scotty doesnt know, protoze tam ty power akordy jsou a je to easy pisnicka, ale moje down down zni uplne jinak nez original :) resp. zvuk je stejny, ale prijde mi, ze ten strumming pattern je neco uplne jinyho ... diky za odpoved ;-)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

co je strumming patern? :shock: :lol: no lepší by bylo kdybys to nahrál a taky k tomu hodil vzorek jak to má znít

Boocha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boocha »

Strumming pattern ti udava, jak to mas hrat pravou rukou. Byva to obcas napsany u tabulatur - napr. down - down up - up down up. Proste jestli to mas brnat nahoru nebo dolu a v jakym poradi. No pokusim se neco nahrat, v podstate by mi mozna stacilo vysvetlit, jak do toho mam tou pravou busit - opravdu porad jenom dolu?
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

nn pořád jen dolu je možná někde, ale určitě ne všude... třeba takový smells like teen spirit jsou taky powery a jen dolů to tam teda nešvihá. určitě hraj obouma směrama a jen když se ti to hodí (tzn když chceš nebo když to potřebuješ tak hrát - protože je to tak třeba v originále) tak hrej jen dolů. Jinak taby bejvaj často špatně, takže to ber s rezervou. Nikdy neplatí co je psáno to je dáno, obzvlášť u tabů. :D

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“