Zvuk Korn(podladění)

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Drobák

Zvuk Korn(podladění)

Příspěvek od Drobák »

Zdarec,máte někdo zkušenosti se podladěnim alá korn?
Pokuď se nepletu tak ladí standartní B nebo Drop A...ale na 7-strunce
Jak je hrát na 6-ti strunce? některý songy sem hrál v drop D a celkem to i znělo,místama falešnej ton se do toho celkem hodí,jestli chápete co myslim...navíc celkem dost ditrotionu a gainu to skreje,ale urči¨tě tim nechci skrejvat nedostatky,protože hrát alá pila neni pro mě umění...
ani v Drop C to neznělo blbě,teda až na Éčkovou strunu která je do C a při klasicky Powerchordu zní jako pěst na oko,člověk by ho tak musel hrát o 4 frety dál,jestli se nepletu....
Dost dlouho sem hrál v Céčku a pamatuju jak sem třeba sweet dreams,nebo crazy train hrál o strunu níž :D
Napadlo mě tohle ladění:A-E-A-D-F#-D
Našel sem to na netu ale s rozdílem že Horní A bylo křížkem...
Proto se ptám,jestli máte nějaký typy,nebo zkušenosti....Ď :wink:

Edit: mě napadá dát místo D .B...že by to bylo skoro jako Drop B ale a A na začátku??
Už se v tom sám motam...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

KoRni maj tuší ADGCFad. Žádný drop. Já mám naladěno EAEGHe. A hraju na horní 3 struny. Co hrajou na 1, 2 struny já hraju na 3 takže se to celkem vyrovná (myslím jejich podladění a moje nepodladění) co do hutnosti tónu. Jestli chceš hrát KoRny na 6ku pořádně, tak ti nezbývá nic jinýho než drop A :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

ADGCFad mám naladěno já :-)
Tučná pohoda... 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

to se někomu mluví když má sedmičku :D on se ptá na šestku! zkus třeba AECGDA nebo ADGCEA nevim z jaký strany se to píše :lol:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

cerfotoc píše: zkus třeba AECGDA nebo ADGCEA nevim z jaký strany se to píše :lol:
To se myslel ne drop A sorry. Takhle to budeš mít naladěný jak sedmičku KoRni. Akorát bez nejtenčí struny.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Podlaď na nejtlustší struně na Ačko a zbytek nalaď podle metody pátého (a jednoho čtvrtého) pražce a máš standart A bez spodní struny - tak hrajou korni (s tou jednou doel navíc no...) That's it. ne? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To zní celkem rozumně,ale bude to chtít tlustější struny...protože to áčko na mejch desítkách bude jak věšák na prádlo...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

k***a ja sem myslel ze popkorn ladi nejak kurevsky hluboko.. a ono je to prachsproste ACKO? nemaji to A aspon o oktavu dolu? tak to pak je h***o.. musim se mrknout na naky taby, tohle se mi totiz nezda.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

o oktavu dolu? hmm... to uz by na kytare snad poradne neslo.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Demilich

Příspěvek od Demilich »

framikoin píše:o oktavu dolu? hmm... to uz by na kytare snad poradne neslo.
Naladil jsem D1 :-) Nějaké problémy? :lol: :lol:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no dobre :-), ale hralo to nejak? ja muzu jit o dve oktavy niz, ale to uz je chrchalni, ne poradny ton. :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Demilich

Příspěvek od Demilich »

framikoin píše:no dobre :-), ale hralo to nejak? ja muzu jit o dve oktavy niz, ale to uz je chrchalni, ne poradny ton. :-)
Nooo :D
Jako nahrávku máš v sekci "zhodnoťte naše nahrávky" ... Bylo to, jako hrom od blesku, takové fakt kanální distortion zaříznutí, ale tón držel vpohodě.. No ale bylo to fakt už nízko, taky jsem to naladil prakticky omylem akorát si s tím pak hrál :lol: Sem to brnkal jen tak jako background to D1 krátce 8)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Rocková kytara 2 - ladění - sedmistrunné kytary - tam to je, ale teď se mi v tom nechce listovat
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja tam mam AGDFAD..co sem se koukal tak to C vesmes vynechavaj a dyz uz tam je...no mrdup, neco se obetovat muselo.
Hofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofi »

RATTLE BUCKET hrajou na 6strun a maj to A D G C E A prej je to na zpusob korn tak uvidíš uslyšíš
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Menši ressurection topicku :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Hofi píše:RATTLE BUCKET hrajou na 6strun a maj to A D G C E A prej je to na zpusob korn tak uvidíš uslyšíš
ano, je to vpodstatě ono, akorat bez nejtenčí struny a s tím že místo F je E, aby to bylo jako na šestce, jenom nechápu proč otvíráte starej topic kde už bylo vše řečeno...
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Giof píše:Menši ressurection topicku :)
Resurrection :wink:

Obrázek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Hofi píše:RATTLE BUCKET hrajou na 6strun a maj to A D G C E A prej je to na zpusob korn tak uvidíš uslyšíš
taky ze ma custom extra hand made kytaru ( a struny jemu urcite taky delaji na zakazku :D )
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Disasterpiece píše:
taky ze ma custom extra hand made kytaru ( a struny jemu urcite taky delaji na zakazku :D )
Struny ma GHS BOOMERS 13ky rikal mi kdyz hrali u nas :wink:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“