Poloha palce při hraní
Pravidla fóra
Poloha palce při hraní
Zdravim,hledal jsem tu podobný téma ale nic jsem nenašel...jsem samouk a zajímala by mě poloha palce při hraní, palec mi totiž tak divně "čouhá".Když hraju baré tak ho mam v pohode zespoda na krku kytary ale jakmile prehodim například na power akordy už mi zase čouhá
Má se hrát s palce opřeným o krk i při powerech nebo stupnicích?Nebo je to jedno?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To je otázka... někomu vyhovuje držení s palcem přes hmatník, někdo radši klasické držení s palcem opřeným zezadu o krk. Zjednodušeně se dá říct, že při hraní běžných akordů to je jedno a někdy je skoro i žádoucí mít palec nahoře, protože některé mírně "prasácké" hmaty užívají mačkání basu palcem. Jinak je lepší mít palec zezadu, protože ta poloha ruky ti umožnuje lepší pohyb prsty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přeně u akordů palec hořr a u powerů ze zadu krku(nikoliv nezbytně, ale mě to tak vyhovuje a mnohým jiným snad taky), jinak to tu bylo již promíláno minimálně 2×
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
- tallicaman
Tak palec nesmi vycuhovat, musi byt naproti prostrednicku a mela by to byt jedina plocha, kerou se dotykas krku. Kdyz se dotykas aj dlani, tak to pak drhne a prsty placaji na struny, misto aby dopadaly kolmo... Tak s tim vycuhovanim palce to ale beru trosku s rezervou, bo pri stani je to strasne nekomfortni.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Když už tu byl ten Malmsteen, tak třeba takovej James Hetfield drží kytaru skoro jako lopatu a nikdo mu to snad nevytýká...
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
já si palcem občas přidržím vrchní E
jinak palec = prostředníček
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
2 LAMA:Cože?
Tak to musím vyzkoušet 
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±