DROP C LADĚNÍ. PROČ?
Pravidla fóra
DROP C LADĚNÍ. PROČ?
zajímalo by mě, proč některé kapely (a neni jich málo) Např Bullet for my valentine nebo linkin park používají na svých kytarách DROP C ladění
struny CGCFAD ?
jaké to má výhody, proč nehrají na normálně naladěnou kytaru?
dík
struny CGCFAD ?
jaké to má výhody, proč nehrají na normálně naladěnou kytaru?
dík
no drop C máš v podstatě stejný jako třeba drop D - tzn že v drop D je oproti normálnímu ladění tlustý e snížený o dva pražce, takže můžeš hrát třeba powery místo toho abys musel furt držet standardní úchyt "ob pražec" tak to držíš tři (nebo dvě, to je pak otázka co přesně je power) tlustý struny na stejnym pražci. Pokud vim tak se tim všeobecně taky dosáhne temnějšího soundu, což bude asi v případě drop C ještě umocněnější (celý drop D posunutý o dva pražce na všech strunách). Já hraju v normálnim ladění, popřípadě E flat, takže tyhle vychytávky fakt nepoužívám, nevim když tak mě někdo opravte, ale takhle sem si to vždycky vysvětloval. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Proč drop, nebo proč tak hluboko? 
Drop aby se hrálo jednodušeji a hluboko proto, aby to mělo správně atmosférický hluboký kanální zvouček
Si předtsav, že by Meshuggah hráli na standard E
By byla groteska
Drop aby se hrálo jednodušeji a hluboko proto, aby to mělo správně atmosférický hluboký kanální zvouček
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Takovych veci zas tolik neni a ty kapely to v 95% nehrajou. Je to zkratka pro zjednoduseni drzeni power chorduDark Axel píše:u dropu nejde jen o jednoduchost, podle mě tím dostaneš i více možností. zahraješ věci, ketré bys se standartem nezahrál, nebo zahrál jen těžko
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- tallicaman
Ale je. Je videt, ze to nepouzivasWohma píše:Takovych veci zas tolik neni a ty kapely to v 95% nehrajou. Je to zkratka pro zjednoduseni drzeni power chorduDark Axel píše:u dropu nejde jen o jednoduchost, podle mě tím dostaneš i více možností. zahraješ věci, ketré bys se standartem nezahrál, nebo zahrál jen těžko
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Vedle, ja takhle hral asi rok. Nesetkal jsem se s riffem, kterej by byl nehratelnej (aspon prstove, rychlost nepocitam, ta jde natrenovat), leda tak obtiznejsi.tallicaman píše:Ale je. Je videt, ze to nepouzivas
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak zkus tohle ... podladěný do standartu a v dropu
všechno hammer-on
popřípadě pak si s tím můžeš vyhrát a hrát k tomu dál třeba
mě by třeba takový riff ve standartu nikdy nenapadl... říkám za sebe - dává mi to nové možnosti co můžu hrát... rozhodně se tím nesnažím si něco zjednodušovat 
Kód: Vybrat vše
D------------------------------------
A---------0-3-5--------0-3-5-------
D---0-3-5-------0-3-5-------0-3-5-popřípadě pak si s tím můžeš vyhrát a hrát k tomu dál třeba
Kód: Vybrat vše
D---------------------------------------------------------------
A------------8-10-12---------8-10-12-------5-7-8------5-7-8
D---8-10-12---------8-10-12---------5-7-8-------5-7-8-----Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Vzdyt to je normalni pentatonika
S upravenim prstovani/strun zahraju bez problemu to same
A ja mluvil o kapelach, co hrajou v dropu, vetsina stejne celou pisnicku az na solo drti power chordy
Jako svetla vyjimka me napada Porcupine Tree, ale ti jsou taky hratelni na standardu, i kdyz blbe.
A ja mluvil o kapelach, co hrajou v dropu, vetsina stejne celou pisnicku az na solo drti power chordy
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- tallicaman
Hmm, tak to jsi to moc nezkoumal... No uz hodne dela, ze mas podlazenou volnou strunu, pak se jeste daji chytat ruzne barecka, ktere se standartnim lazenim nechytnes... V podstate powerchordy tak, ze je drzis ob strunu nebo ob dve. No a o rychlosti a komfortnosti hrani nemluve...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Tak chytni kytaru ve standardnim ladeni a zkus si preprstovat ty intervaly, kdyz navic tri tony zacinaji na prazdne strune, tak neni moc co resit. Na druhou stranu mozna by se mi to lip hralo jinak nez od prazdneDark Axel píše:ok, už mlčím
(opravdu to zahraješ ve standartu všechno hamerama?zajímalo by mě jak - beze srandy)
tallicaman: no sice chytnes X novych hmatu, ale zas nechytnes Y standardnich, takze mi to neprijde jako zadna extra vyhoda. Jediny, co me na tom opravdu lakalo, byly vybrnkavacky, tam se s tim da vyhrat, ale zas nic, co by se s trochou fantazie a namahy nedalo zahrat ve standardu.
No, abych jen neremcal, obcas premyslim o drop C, ted ladim D standard a i tak obcas chytam vykastrovanej Cis powerchord apod.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
NA tom nic není. Prostě tam místo barečka prdneš prst jeden. Souhlasím s Wohmou je to hlavně o zjednodušení.draken-x píše:Docela rád bych se s tim drop C laděnim naučil, ale problém sou ty jiný hmaty na akordy. Pár let už hraju na normální ladění tak se to bude těžko přeučovat..
Existuje nějaký "power akord" i pro C ladění?
Já drop nemám, mám jednu strunu o tón víš (takovej mini drop).
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Místo:draken-x píše:Sory, to nějak nechápuLAMA píše: NA tom nic není. Prostě tam místo barečka prdneš prst jeden.
----1----------
----3-------
----3-------
Chytneš (když máš drop)
----1----
----1---
----1----
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
lama: napsals to naopak 
máš power F v normalnim ladění
------
------
------
-----3
-----3
-----1
a když si dáš dropped D tak je to
-------