DROP C LADĚNÍ. PROČ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
draken-x

Příspěvek od draken-x »

dík 8)
Sem ale teď zkoušel podladit a Ečko se podlaďuje na C, takže o 2 tony.
Teď je ta struna volná že mi tam jen tak plandá a zahrát se na ní pořádně nedá. Nevíte co s tim? To musim mit nejaky specialni struny nebo jak?
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Hraju v drop d, vyjímečně drop c... vlastně všechny nové songy do kapely dělám v dropu. Nejde mi o zjednodušení, nejsem lamka ^_^' Jde mi hlavně o ty možnosti...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

draken-x píše:dík 8)
Teď je ta struna volná že mi tam jen tak plandá a zahrát se na ní pořádně nedá. Nevíte co s tim? To musim mit nejaky specialni struny nebo jak?
:roll: Máš tam 10 struny co? A ještě se tomu divíš... Aspoň 13 na C. Jinak na tom můžeš věšet akorát prádlo... :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

010 hybridy jsou vcelku v pohodě :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Dark Axel píše:010 hybridy jsou vcelku v pohodě :wink:
Nevím :oops: Já nikdy do C ani do D nedropoval a ani to nemám v plánu 8)
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Tak ja hraju drop H a struny vidis v popisku :wink: Je to 12-54.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

tallicaman píše:Tak ja hraju drop H a struny vidis v popisku :wink: Je to 12-54.
Drop H a Gery Moore LP :roll: ...sice OT ale trošku mě to nejde dohromady :D
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

lp jak lp :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Demilich

Příspěvek od Demilich »

10ky struny jdou na LP podladit až na F# a hrát se na to s trochou citu dá :lol: Že Axele :lol:
Ne fakt. S desítkama dáš D vpohodě, C taky, pokud nemáš přehnané nároky na pevnost strun, což je zcela subjektivní a je to jenom pocit. I na planďáky se DÁ hrát.. Takže ty vaše řeči, že na C musíš mít 13 jsou zcela mimo.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
draken-x

Příspěvek od draken-x »

wreptile píše:Hraju v drop d, vyjímečně drop c... vlastně všechny nové songy do kapely dělám v dropu. Nejde mi o zjednodušení, nejsem lamka ^_^' Jde mi hlavně o ty možnosti...
Těma možnostma myslíš to, že můžeš hrát hloubějc? a ještě nějaká výhoda?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Demilich píše:10ky struny jdou na LP podladit až na F# a hrát se na to s trochou citu dá :lol: Že Axele :lol:
Ne fakt. S desítkama dáš D vpohodě, C taky, pokud nemáš přehnané nároky na pevnost strun, což je zcela subjektivní a je to jenom pocit. I na planďáky se DÁ hrát.. Takže ty vaše řeči, že na C musíš mít 13 jsou zcela mimo.
nemělo to nejhorší zvuk a hrát se na to dalo... nojo, děti tohle doma nezkoušejte :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Podívej se třeba na song I'm Broken od Pantery nebo cokoliv od Billy Talent, třeba This Suffering nebo This Is How It Goes
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

wreptile píše:Podívej se třeba na song I'm Broken od Pantery nebo cokoliv od Billy Talent, třeba This Suffering nebo This Is How It Goes

přesně tyhle songy sem chtěl dát za příklad!! v this sufering je takovech prechod dolu který končí s vražením do poweru D, který bys v jiným ladění prostě neuhrál (při troše cviku uhrál ale tak chápete) já to teda hraju někdy i na obič ladění ale to končím jen u samostatnýho tonu D tak je to jedno

viz.

http://www.911tabs.com/link/?2342522

a u this is how it goes je to ještě líp vidět k čemu je podladování

http://www.911tabs.com/link/?3705440

tohle bez podladění hrat temer nejde
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Soundgarden tohle hodně používaj, některý songy jsou skutečně nehratelný se standardním laděním. A není to je drop D nebo C, maj tam všelijaký jiný ladění který ani nevim jak se jmenujou. Určitě tohle otevírá nový možnosti, každopádně kromě drop D osobně odmítám používat nějaký divočejší způsoby ladění, protože si myslím že ještě dost neovládám standardní ladění na to abych se posunul o takovej kus daleko. Až zahraju cokoliv co chci/potřebuju, budu možná zkoumat někam dál. :) :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Pytes

Příspěvek od Pytes »

Demilich píše:10ky struny jdou na LP podladit až na F# a hrát se na to s trochou citu dá :lol: Že Axele :lol:
Mě se s hybridama nepodaří podladit ani do Dropped D :lol: prostě je to potom nějaký rozladěný přitom oktávy seděj. :?
Naposledy upravil(a) Pytes dne 18.08.2008 18:21, celkem upraveno 1 x.

Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Ja ladim dva tony dolu (In Flames) a sem tam to jeste dropnu a kdyz vam reknu jake mam struny, tak mi neuverite ze na tom jde hrat a leze z toho relativne normlani zvuk. Struny nedrnčí a ani nejsou nejak moc "uvolněné" :) divim se sam sobe ze takove ladení zvladam s 9tkami :) a ted me stahnete z kuze :D

Chtel jsem to jednou z prdele skusit s temi 9tkami dat na IF ladeni a pak se mi to zalibilo a mam to tak porad no :)
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

aaasdfggg píše:Ja ladim dva tony dolu (In Flames) a sem tam to jeste dropnu a kdyz vam reknu jake mam struny, tak mi neuverite ze na tom jde hrat a leze z toho relativne normlani zvuk. Struny nedrnčí a ani nejsou nejak moc "uvolněné" :) divim se sam sobe ze takove ladení zvladam s 9tkami :) a ted me stahnete z kuze :D

Chtel jsem to jednou z prdele skusit s temi 9tkami dat na IF ladeni a pak se mi to zalibilo a mam to tak porad no :)
ja myslim ze to je ale tak uplna hranice kdy to jeste jde.. zkus tam cvicne narvat dvanactky.. uslysis ten kurevskej rozdil..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

LAMA píše:
draken-x píše:dík 8)
:roll: Máš tam 10 struny co? A ještě se tomu divíš... Aspoň 13 na C. Jinak na tom můžeš věšet akorát prádlo... :wink:
to co to ma bejt 13 nejmin na drop C?mas li struny skrz telo tak 10ky staci na drop C uplne v klidu.... tak ze bych uplne netvrdil ze nejmin 13ky jsou nejlepsi na podladeni.
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

pigdestroyer píše:
aaasdfggg píše:Ja ladim dva tony dolu (In Flames) a sem tam to jeste dropnu a kdyz vam reknu jake mam struny, tak mi neuverite ze na tom jde hrat a leze z toho relativne normlani zvuk. Struny nedrnčí a ani nejsou nejak moc "uvolněné" :) divim se sam sobe ze takove ladení zvladam s 9tkami :) a ted me stahnete z kuze :D

ja myslim ze to je ale tak uplna hranice kdy to jeste jde.. zkus tam cvicne narvat dvanactky.. uslysis ten kurevskej rozdil..
No skusim. Nekdy kdyz se odhodlam do mesta tak navstivim hudebniny a koupim nejake lepsi struny :) a je mi jasne ze to bude o hodne lepsi :) jenom jsem rikal ze jde hrat i s 9 jakz takz
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
Drobák

Příspěvek od Drobák »

v drop C hraju s hybridama 11C a zbytek 10..ale kdysi sem hrál s 10tkama a uplně v pohodě,nedrnčelo to,takže ideál jsou třeba 11,11.52,11.56...13 sou max co bych cpal tak na Áčko nebo Béčko,ale třeba knoti hrajou v často v Béčku a používaj tušim 11.50... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“