mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?
Pravidla fóra
mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?
Značka, šířka, tvar? Co vám na něm sedí a proč. Postněte i fotku klidně.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
já nikdy nejdu přes hranici 0.60 ... takže teď momentálně mám nejradši 0.53 od Brainu
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Já mám hranici asi 0.8 a hraju žlutou želvou 0.73 to je trsátko které miluju, úplně akorát, není měkké jak bláto a není ani tvrdé, abych v něm neměl cit, prostě kompromis nejlepší.. Na riffing někdy 0.8, s tím se mi lépe dělá tremolo picking... Na sóla jedině želva 0.5 fajně klouže, je rychlá a hlavně to má jiný zvuk než třeba ta 0.73, takový ostřejší, průraznější... No a 1 milimetr, s tím netahraju ani notu, to je patyk.. ale zase big stubby 2mm je vklidu, nechápu..
Axelovým 2mm pařezem to taky šlo docela...
Axelovým 2mm pařezem to taky šlo docela...
Naposledy upravil(a) Demilich dne 18.08.2008 18:45, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
PIKCARD
Ty trsadla nejsou plastový, ale nějaká guma papír či co. Maj také tlumené zvuk, ale zase prd vydrží. Jde taky jaký metal či rock.
JInak želvičou nic nejde zkazit. Zelená nebo žlutá na riffy a oranžová na nějaké to rockové brnkání.
JInak želvičou nic nejde zkazit. Zelená nebo žlutá na riffy a oranžová na nějaké to rockové brnkání.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Toto téma patří do Topicu Hraní na kytaru :)Jinak používam na metal 1 mm
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Korty:když už tu může bejt "jaký trsátka používáte",tak tu může nejt i tohle,myslim je že je to samý,ale jen víc specifikovaný...
Co se týče mě tak hraju s Jazzem III(1.36mm) a sem naprosto spokojen,když ale třeva hraju v E ladění a hraju nějakej struming s PM tak šáhnu po ultatexovym dunlopu 0.83,to aby se trsátko nezasekávalo,ale používám ho málokdy.jazz III je prostě muj
Co se týče mě tak hraju s Jazzem III(1.36mm) a sem naprosto spokojen,když ale třeva hraju v E ladění a hraju nějakej struming s PM tak šáhnu po ultatexovym dunlopu 0.83,to aby se trsátko nezasekávalo,ale používám ho málokdy.jazz III je prostě muj
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
0.10 struny->0.60 Brain trsadlo typický tvar trsátka, žádné mikro ani mega trsadlo. Dobré na alternative picking a tremolo picking+flůaolety, nemohu si stěžovat, dřív sice 1.14, ale již nikdy...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
to bych nedelal.nekdo by se mohl stydet ze ho ma malyho, a tohle by melo byt do nejakyho erotickyho foraDisasterpiece píše:udelame tema jak velkyho ho mate ne? kdyz uz tu muzou bejt tydle blbosti.
jinak ted posledni dobou hraju ze svetle zelenou zelvou 1mm akorat me nejdou sesnastinky s tim protoze se to obcas zasekne
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
No jo pravda.....Drobák píše:Korty:když už tu může bejt "jaký trsátka používáte",tak tu může nejt i tohle,myslim je že je to samý,ale jen víc specifikovaný...
www.metallica-band.ic.cz
Ja to mam tezky, vetsinou hraju na Jazz III a pripada mi hrozne dobry, jindy zas chytnu nakou .88ku s hrotem a chrochtam blahem...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Georg Dennis 0,88 sharp - ideální na vše
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
To jako nestíháš nebo co?Dariel píše:Nikdy jsem si neoblíbil želvy....to ani necítím, že nějaké trsadlo mám.Používám prakticky výhradně Jazz III, popř. něco 2 mm.
Otázka pod čarou:Když někdo píše ''na sóla tamto, na refrény tohleto a na sloky tentononc'' tak to si jako během mezihry šahá pro jiné trsátko, nebo co?
Ne, prostě když chci a vím, že budu teďka jenom šmrdlat sólíčka tak si vemu tu 0.5ku
Jinak všecko drtím 0.73
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm představa jak to děláš na koncertě v rychlém sledu mě opravdu bavý.Demilich píše:To jako nestíháš nebo co?Dariel píše:Nikdy jsem si neoblíbil želvy....to ani necítím, že nějaké trsadlo mám.Používám prakticky výhradně Jazz III, popř. něco 2 mm.
Otázka pod čarou:Když někdo píše ''na sóla tamto, na refrény tohleto a na sloky tentononc'' tak to si jako během mezihry šahá pro jiné trsátko, nebo co?![]()
Ne, prostě když chci a vím, že budu teďka jenom šmrdlat sólíčka tak si vemu tu 0.5ku![]()
Jinak všecko drtím 0.73
"MOJO" kills modern music...