BOX 2x12 - VOX vs. FRAMUS

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

Ktory Box by ste si vybrali?

Anketa končí za 22.08.2008 10:46

FRAMUS FR 212
9
56%
VOX V212 BN
7
44%

Celkem hlasů: 16

dankosmile

BOX 2x12 - VOX vs. FRAMUS

Příspěvek od dankosmile »

VOX: http://kytary.cz/vox-kytarovy-reprobox- ... 41:0:0:1:0
FRAMUS: http://kytary.cz/framus-kytarovy-reprob ... 41:0:0:1:0

Chcel by som si kúpit BOX 2 x 12 k hlave VOX AC Classic Plus Collection (50 WATT) a mam na to do tych 8000 Czk.
Urcite by som vyberal z tychto dvoch variant pretoze su cenovo podobne, chcem 2x12 a zalezi mi aj na designe. Mam kombo VOX AC 30 s tymi lacnejsimi reproduktormi. Nehraju zle, ale aj tak by ma zaujimalo ci mate niekto skusenost s bednou framus a ci by ste vedeli porovnat ktory zvuk vam viac vyhovoval, alebo aky sa Vam zdal byt.
O co mi ide? O hutnejsi a zaroven jasnejsi zvuk pri skresleni, o prijemny cisty zvuk :).
Ibanez Art Star 50, Danelectro 59 DANO, Squier Jazz Bass, VOX AC 30, MV3 (Bass Head), MikroKorg, Electro-Harmonix Worm, TC Electronics - Chorus/Flanger, Boss TU2, Cry Baby Deluxe, Boss Acoustic Simulator 2, Boss Line Selector, EH nanoMUFF...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Vox ma hloubku pouze 264mm, cili s nabasovanim a hutnosti nepocitej - jasny bude;)
Nejlepsi 2x12 dela Orange..
to uz se snad radsi podivej po starsi 1936, pokud ti nevadi bazarek..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z těhle 2 bych volil Framuse. Zvuk má podle mě přesvědčivější a věrnejší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dankosmile

No Orange ma tiez zaujal, ale je prilis drahy. Urcite by som kupil aj pouzity.. to mi nevadi. :) len ta cena...
Takze Framus je lepsi? :) asi pojdem do kytar vyskusat teda.
Ibanez Art Star 50, Danelectro 59 DANO, Squier Jazz Bass, VOX AC 30, MV3 (Bass Head), MikroKorg, Electro-Harmonix Worm, TC Electronics - Chorus/Flanger, Boss TU2, Cry Baby Deluxe, Boss Acoustic Simulator 2, Boss Line Selector, EH nanoMUFF...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Framus ma V30 a tema reprakama zvuk voxe naprosto zabijes - myslim hlavne cisty. proste to uz nebude hrat jako vox, bude to takovy trebly sh*t.

to uz radsi tu bednu od voxe, chvilku s tim hrat a pak se vrhnout na neco poradneho jestli chces mirit nejak hodne vysoko, ja si ale myslim, ze je to dostatecne.

jeslti mas ty voxacke repra v kombu, tak asi vis jak to hraje. je to bud imitace G12H 30W a nebo neco mezi greenbackem a G12H... ja jsem ten repro vymenit za pravy G12H verze Heritage - hraje to podobne, ale je ta jako nebe a dudy... zvuk je jasnejsi, krasnejsi, proste parada... je to jako by nekdo odhodil z meho komba deku, vysky jsou pronikavejsi, ale zaroven prijemnejsi, stredy jsou vic citit... je to proste dobre repro Made in england... ten voxacky reprak je ale plne srovnatelny s G12H co se ted dela v cine - ta stoji pulku toho co stoji ten muj heritage - takze kdyz uz upgrade, tak poradny a necpat do toho predrazene smejdy od Celestion Made in China - bud si priplatit za lepsi reprak od celestion a nebo jit do uplne neceho jineho. ja ten heritage sehnal novy z anglie za 3t.

jinak Classica jsem v zivote neslysel, ale je to proste podobne AC30 (ten jeden kanal) - druhy kanal je na vetsi zkresleni z toho co jsem pochopil a slysel v nejakych ukazkachi... myslim, ze G12H je asi to nejlepsi, co takove hlave muzes doprat... alnicem blue zabijes velke zkresleni, bude to znit jako pres kompresor, greenback bude zahuhlany, V30 je pro vox zvuk nejhorsi volba...

Takze za me jasne ten box od voxe (z techto dvou)
dankosmile

:) takze zrejme budem volit VOX. Urcite aj lepsie vyzera ako Framus a VOX + VOX bude zrejme lepsi :). Takze uz len ziskat co najlepsiu cenu.
Myslis inak, ze tie blue dogy su za tu cenu o tolko lepsie?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no framus je 100% lepsi pro tvrdsi aparaty... predci jen je to proste celestion V30, ktery je temer modlou pro kazdeho rockera...

ale zvuk V30 neni pro vox to prave...

jinak alnico blue hraje proste uplne jinak... nutno slyset...

neni to o "lepsi" nebo "horsi"... je to uplne jiny zvuk... totalne jiny. vic komprese, vysky zni jinak... prave kvuli te kompresi nemusi byt uplne univerzalni na vsechno, co pres nej pustis... pro vox je univerzalni prave ten G12H... ten snese i tvrdsi zvuky... pokud jde ale o cisty, tak se alnicu blue tezko hleda konkurence.
dankosmile

No mne ide sice dost o cisty zvuk, ale tvrdsi potrebujem(pripadne menej prikresleny) pouzivam tiez dost velkým podielom :) takze mi z toho vychadza, ze ak si poridim non-blue tak by to malo byt ok :). Inak ta 50 hlava ma celkom pekny ten skresleny zvuk (skusal som v piatok v kytarach).
:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to zas pozor... i na lehci zkresleni je alnico blue super :)

je vylozene zle spis na opravdu radne zkresleny zvuky ala HC, metal, tvrdsi rock... nema rado distortion krabicky nastavene na nejaky vysavacovity zvuk... no ale da se rict, ze i tohle je o vkusu...

primo alnico blue je ale dost limitovano tim, ze je delane na maximalni zatez 15W, takze bys to mohl tou 5Ow hlavou odpalit i kdyz je tam hodis dve... dela se ale i dalsi verze GOLD, tak je watazi posilena.. a nebo potom jeste dela Eminence RED Fang, ten je levnejsi nez Celestion a pry taky v pohode a hodne podobny... ten ma 50w. ja osobne jsem slysel jen blue...

zkus si na to blue nekde zahrat at ziskas prestavu o zvuku, jestli hrajes jen nejake jemnejsi zkresleni, tak by ani to alnico nemuselo byt zle... chce to ale zkusit - zvlaste tohle je fakt vec, kterou by si kazdy mel poslechnout, protoze to proste nejde popsat :)

taky se docela casto osazuje alnico blue spolu s G12H 30

tuhle dvojici sezenes novou za nejakych 8-9 tisic z anglie a musi to byt zvukova slast :)
dankosmile

A co si myslis o tomto :)? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... AQ:DE:1123
Tak ale v kazdom pripade skusim aj blue repraky :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

alnico silver pry hraje tak trochu jinak nez blue, ale nevim jak. nikdy jsem to neslysel a ani nevim jestli treba tohle repro u nas v republice nekdo ma.

osobne bych se do toho bal jit... 40 let stary reprak je predce jen uz 40 let strary reprak a nevis, co tomu muze byt a kdy to muze odejit

navic ta cena asi docela brutalne vystoupa

pokud chces trochu experimentovat, tak alnico repraky dela treba weber a maji docela dost velky vyber... ono to pak hraje i podle toho, kolik do toho pustis stavy a tak.. jinak bude hrat 15w, jinak bude hrat 100w reprak... pak je tady ten red fang, ktery jde taky sehnat za jeste rozumne penize na alnico... no a pak celestion blue a gold za skoro dvakrat tolik penez co stoji ty predchozi. ani nevim, jestli se delaji jeste v anglii a nebo uz vyrobu taky kopli do ciny...

rozhodne vyzkousej nekde blue, ktery je samozrejme nejcastejsi a ziskas predstavu o tom, jak alnico hraje...
dankosmile

Vyriesil som to teda tak, ze som si objednal VOX bez blue alnico. Zapojime, uvidime a ak by sa mi zdalo lepsie to vymenit tak skusim jeden blue a jeden nechat. Myslis, ze je zle kombinovat? :) Ako to mi je jasne, ze to sa neda uplne popisat a treba pocut, ale kazdopadne dakujem za radu. Aspon som sa utvrdil, ze touto volbou zrejme nerobim zly krok :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no kombinovat samozrejme muzes.

G12H 30 ma docela brutalni basy a vysky a zvuk toho voxika zmoderni. kdyz tam nechas ten stock reprak, tak se nic nestane. casem ale doporucuju urco vymenit za ten heritage. je to jina liga a necelych 6t. za dva spickove repraky neni tolik. a kdyz se ti bude libit alnico, tak ho tam muzes kopnout misto jednoho G12H30... je to pry docela vyhledavana kombinace. alnico doda krasne stredy a krasne vysky, G12H tomu doda spodek a pravy rockovy zvuk. oba maji stejnou citlivost, takze je to bez problemu i z tohohle hlediska.

az se definitivne zblaznim, tak chci koupit alnico blue, dat ho do komba a vyrobit si bednu 1x12 stejneho designu jako je ma AC15, do ktere dam ten G12H Heritage co mam v kombu ted :) blue jde sehnat novy za 5t.

ty bys musel jit do alnico gold, ten ma 50w a taky stoji 5t.

tak nejak jsem pochopil, ze reprak a lampy delaji u lampoveho komba troufam si rict 50% zvuku, takze investic do techto dvou veci, prestoze je jedna z nich vylozene spotrebni, nikdy litovat nebudu
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pro nejakou vzevrubnou predstavu o zvuku repro, ktere tady probirame poslouze tohle:

http://proguitar.de/AudioDemo/CompareSp ... eaker.html
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“