Par otazek a nejaky klasicky riffy
Pravidla fóra
Par otazek a nejaky klasicky riffy
Zdar je mi teprv 15 tak sem tu asi mladej no nic hral sem rok na akustiku z ucitelem takze klasicky pisnicky uz hraju docela dobre.Pak jsem presel na elektriku a to jsem byl rok samouk ale vzdycky zkousim hrat nejakou pisnicku tak se dostanu tak do pulky a zacne byt proste moc slozita nebo moc rychla ze to proste normalne nestiham
zkousel jsem hrat treba Highway to hell od AC/DC,Kiss....atd ale vzdycky jsem se naucil intro nebo zacatek verse podle tabu a skoncil jsem naopak treba Sex Pistols jsem se ucil celkem snadno tak nevim jestli to je tim ze je to celkem primitivni Punk...Kazdopadne bych chtel jestli nevite o nejakych pisnickach na kterych bych si ja s moji urovni neco procvicil a naucil ale zaroven aby to nebyla nezahratelna drina...proste neco zajimavyho.Dal bych chtel nejaky taby s klasickyma rockovyma riffama nikde jsem to nenasel snad vite co tim myslim..A na zaver bych se chtel zeptat myslite si ze je elektrika tezsi nez basa ???Kamarad hraje na bassu a hraje treba i to s cim ja mam na kytaru problem..a to ja hraju dyl atd..pride mi ze se tam hraje jen par tonu a ze sola na elektriku atd jsou mnohem mnohem tezsi co myslite ?Jinak me nekamenujte sem docea zacatecnik 
Uz jsem prilis unavenej, abych na vsecko odpovedel, ale poradim ti: Pokud po nekom neco zadas, snaz se byt strucny, spoustu lidi odradi delka odstavce. Kdyz mas hodne otazek, je nejlepsi je ocislovat a nejak oddelit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
1. mluv strucnej
2. nepotrebujes zadny pisnicky na procviceni, hraj co se ti libi i dyz zvladnes jenom cast, postupne se budeš zlepšovat (pokud nejsi totalni dřevo)
3. basa ve velke casti pisnicek se da naucit v podstatě mechanicky, bud jsou to rovne punkove riffy ktere maj porad stejny rytmus, a nebo je rytmus velmi jednoduchy takze z toho bych si hlavu nedelal. (pokud nepocitame nektere pisne od redhotu atp.)
4. uz si nepamatuju na co vsechno ses ptal tak kdyztak se zeptej znova a strucnej. i dyz ja mam tak akorat co rikat
2. nepotrebujes zadny pisnicky na procviceni, hraj co se ti libi i dyz zvladnes jenom cast, postupne se budeš zlepšovat (pokud nejsi totalni dřevo)
3. basa ve velke casti pisnicek se da naucit v podstatě mechanicky, bud jsou to rovne punkove riffy ktere maj porad stejny rytmus, a nebo je rytmus velmi jednoduchy takze z toho bych si hlavu nedelal. (pokud nepocitame nektere pisne od redhotu atp.)
4. uz si nepamatuju na co vsechno ses ptal tak kdyztak se zeptej znova a strucnej. i dyz ja mam tak akorat co rikat
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Přesně. tahle nepřehlednost a zbytečný okecávání mě odradili si to celý přečíst...Wohma píše:Uz jsem prilis unavenej, abych na vsecko odpovedel, ale poradim ti: Pokud po nekom neco zadas, snaz se byt strucny, spoustu lidi odradi delka odstavce. Kdyz mas hodne otazek, je nejlepsi je ocislovat a nejak oddelit.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Re: Par otazek a nejaky klasicky riffy
No nevim co je na Highway to hell tezky kdyz hrajes jen 3 akordychevy píše:Zdar je mi teprv 15 tak sem tu asi mladej no nic hral sem rok na akustiku z ucitelem takze klasicky pisnicky uz hraju docela dobre.Pak jsem presel na elektriku a to jsem byl rok samouk ale vzdycky zkousim hrat nejakou pisnicku tak se dostanu tak do pulky a zacne byt proste moc slozita nebo moc rychla ze to proste normalne nestihamzkousel jsem hrat treba Highway to hell od AC/DC,Kiss....atd ale vzdycky jsem se naucil intro nebo zacatek verse podle tabu a skoncil jsem naopak treba Sex Pistols jsem se ucil celkem snadno tak nevim jestli to je tim ze je to celkem primitivni Punk...Kazdopadne bych chtel jestli nevite o nejakych pisnickach na kterych bych si ja s moji urovni neco procvicil a naucil ale zaroven aby to nebyla nezahratelna drina...proste neco zajimavyho.Dal bych chtel nejaky taby s klasickyma rockovyma riffama nikde jsem to nenasel snad vite co tim myslim..A na zaver bych se chtel zeptat myslite si ze je elektrika tezsi nez basa ???Kamarad hraje na bassu a hraje treba i to s cim ja mam na kytaru problem..a to ja hraju dyl atd..pride mi ze se tam hraje jen par tonu a ze sola na elektriku atd jsou mnohem mnohem tezsi co myslite ?Jinak me nekamenujte sem docea zacatecnik
Mě by zajimalo co to hraješ a jak často cvičís ja budu hrát za chvilu dva roky (samouk) a hraju metlu . Počítej s tim , že ti každy řekne at piluješ to co se ti libí dokud to nepujde.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Hlavně cit v prstech
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
A hraješ jí zatraceně dobřeNuker píše:Mě by zajimalo co to hraješ a jak často cvičís ja budu hrát za chvilu dva roky (samouk) a hraju metlu . Počítej s tim , že ti každy řekne at piluješ to co se ti libí dokud to nepujde.
Klasický riffy a songy který by jsi po 2 letech hraní určitě měl precizně zvládnout, rytmickou kytaru minimálně: Metallica - Enter Sandman, Nothing Else Matters, One; Black Sabbath - Iron Man, Heaven & Hell... a sakra došly mi nápady... ale za 2 roky nevím s čím máš problém, to jsi asi moc netrénoval co...
Já ti radím pořiď si nějaky program např. Guitar pro ten te nauci vsechno
www.metallica-band.ic.cz