Jaka cena je fakticka na americkem trhu?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Jakou kytaru mam koupit?

Anketa končí za 4.04.2008 11:52

Gibson SG Standard
3
23%
Gibson SG Special Faded
3
23%
Gibson SG Classic
0
Žádná hlasování
Gibson Les Paul Studio
7
54%

Celkem hlasů: 13

slávek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slávek »

ok...hej je lepsi kdyz bych treb arekl tomu danymu a nebo kdyz by treba př.byl v america muj stryc a já mu zavolal aby me to poslal...vyslo by líp jako když to nekdo posle z usa a nebo kdyz ti to nekdo sezene jako dany.??pač sem se bavil s učitelkou angličtiny a ona že jede prej do usa tak ze bych ji treba nejak napsal jestli by me to mohla poslat a az by to doslo tak ze bych to jako zaplatil uz jako sám..co? 8) :lol:
epiphone les paul junior,
telecaster jolana iris,
Marshall Valvestate 8100
digitech rp 200,
Tech-21
dunlop 73mm /88mm
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cnnwatcher »

slávek píše:ok...hej je lepsi kdyz bych treb arekl tomu danymu a nebo kdyz by treba př.byl v america muj stryc a já mu zavolal aby me to poslal...vyslo by líp jako když to nekdo posle z usa a nebo kdyz ti to nekdo sezene jako dany.??pač sem se bavil s učitelkou angličtiny a ona že jede prej do usa tak ze bych ji treba nejak napsal jestli by me to mohla poslat a az by to doslo tak ze bych to jako zaplatil uz jako sám..co? 8) :lol:
Podle me, je uplne zbytecny resit nejaky dovoz, když bazar je plný kytar!! Nereknu, kdyby jsi chtel neco co se tady neprodává. Já např. koupil svou Mesu (myslim teď hlavu) za 21 tis. (což je myslim si hodne dobra cena) a tady v ČR. Jde o to sledovat ceny a nebýt zbrklý.
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Čau, mám dotaz ohledně nákupu efektu z ameriky (jak jinak že) a jde mi teda spíš hlavně o tu dopravu než o cenu. Chci si koupit wah pedál, kterej se v USA prodává za tři kila doláčů, ale v Evropě ho má exkluzivně pedaler.eu, kterej ho má za 350 EURO :shock: což je takřka dvojnásobek. Chlápek co to vyrábí (je to kusová výroba, jednám přímo s výrobcem) říká že mi to klidně pošle, ale neví jak je to se clem jako kolik to stojí a podobně, takže by mě zajímaly vaše tipy ohledně způsobu dopravy. Rád bych na tom co nejvíc ušetřil jestli mě chápete... Jde o to jak je to s tim clem, kolik by to stálo a jestli by to nešlo nějak obejít (poslat s jinou uvedenou cenou) a kolik bych na tom ušetřil... Prosím pokud víte na co se ptám tak napište, budu vám vděčný. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

můj názor je jasný a známý na celém fóru.... Celníky není dobré jebat do zadečků.

A ani si nemyslím že by kvůli kvůli nějakému ušmudlanci(se vší úctou-promiň :D ) ze starého kontinentu chtěl obchodník z usa riskovat problémy.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Díky za toho ušmudlance, tak mi pls někdo napište co mu mám napsat ohledně tý dopravy...

weselow

Příspěvek od weselow »

Nemohlo by ti pomoct http://www.zasilkovasluzba.com/ ?
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hm to bych moh zkusit, díky za tip. :) Akorát teď nevim jak to myslej s tou registrací a zkušební dobou, jestli budu mít zadarmo jen ten pronájem tý schránky nebo i to zabalení podání vyplnění papírů atd, že bych platil jen tu poštu a nebo musim zaplatit jak tu poštu tak i zabalení podání vyplnění... :?: No to je jedno, a nevíte kde by se dalo zjistit jak je to s tim clem?

Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

rasomaso píše:Čau, mám dotaz ohledně nákupu efektu z ameriky (jak jinak že) a jde mi teda spíš hlavně o tu dopravu než o cenu. Chci si koupit wah pedál, kterej se v USA prodává za tři kila doláčů, ale v Evropě ho má exkluzivně pedaler.eu, kterej ho má za 350 EURO :shock: což je takřka dvojnásobek. Chlápek co to vyrábí (je to kusová výroba, jednám přímo s výrobcem) říká že mi to klidně pošle, ale neví jak je to se clem jako kolik to stojí a podobně, takže by mě zajímaly vaše tipy ohledně způsobu dopravy. Rád bych na tom co nejvíc ušetřil jestli mě chápete... Jde o to jak je to s tim clem, kolik by to stálo a jestli by to nešlo nějak obejít (poslat s jinou uvedenou cenou) a kolik bych na tom ušetřil... Prosím pokud víte na co se ptám tak napište, budu vám vděčný. :)
dohodni se ať ti to pošle přes USPS a napíše, že je to gift, clo bys platit neměl a doprava je nejlevnější..
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

A je to teda bezpečný to poslat jako gift? Jinak jak je to se clem, to platim jen jednou (bude to nějakejch těch 20 % ne?) nebo jakoby na americký i český celnici? :lol: :?:

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

si to najdi. tohle se tady uz resilo a myslim, ze je to rozebrane velmi dopodrobna

kdyz ti to posle jako gift s hodnotou 50usd, tak je asi tak 99,9999999999999% sance, ze to u celmiku v americe projde a asi tak 99% ze ti to projde u nasich celniku (kteri cli dle toho, jak se zrovna kdo vyspal) a nebudes clo a dan platit (to je cca 25% s ceny baliku + ceny postovneho). v americe se clo neplati - plati se u nasich celniku, americti to pouze mohou odchytit, pokud by jim treba bylo podezrele, ze nekdo posila gibsol LP s udanou hodnootu 50 usd (ale i to se pry deje) a to zbozi proste zabavi...

s krabickou v malem balicku se nikdo babrat nebude a i kdyby to rozdelali, tak tezko budou vedet, jakou to ma skutecnou hodnotu...

daleko vetsi problem je v tom, ze pokud to psoles jako gift s hodnotou 50usd, tak ti posta proste v pripade ztraty toho baliku da jen tech 50 usd - vic proste ne...

to pojisteni je ale stejne diskutabilni - podle me ti stejne nikdo nezaruci, ze ty penize v pripade ztraty dostanes... protoze se bude pretahjovat USPS s nasi postou a celnikama coz jsou 3 subjekty...

jinak to doporucuju poslat Priority s tracking number... tam je trochu vetsi jistota, ze se to neztrati.
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

borci mozna budu za blbce ale co...
hele kdyz si objednam kytaru co stoji v americe 350 dolaru a pripocitam k tomu tu 1/3 ceny za kterou bych to sem mohl dovest(jak tady qwer zminoval) tak se ani nahodou nedostanu na cenu 12500 Kc za kterou se ta kytara prodava u nas.
nebo jsem silne natvrdlej a porad mi neco unika?
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud kejtra stoji 350 dolacu, tak si k ni pridej dalsich 100 dolaru jako postovne (realne postovne je kolem 50-60usd, ale amici strasne radi na postovnem vydelavaji zvlast pri posilani do zahranici) a jsi na 450... kurz dolaru na paypal je ted nad 17 kc .. takze te to vyjde zhruba na 9500... coz je mensi cena nez tvych zminovanych 12500... cili se to vyplati. problem nastava pouze tehdy, kdyz ti sikovny celnik ojebe lak kytary pri rozrezavani krabice (stalo se mi) kdyz zjistuje, co by se mohlo ukryvat v baliku oznacenem jako guitar body, nebo kdyz se ti balik ztrati, nebo kdyz ti dojde kytara, ktera je proste "sh*t"... kazdy tedy musi zvazit, jakou kombinaci rizika a usetreni vs drazsi jistoty podstoupi...

samozrejme jeste musis najit prodejce, ktery je ochotny ti tu kytaru poslat - mym odhadem to muze byt tak nanejvys 5% inzeratu co tam vidis...
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

no jasny ze kytara muze utrpet nejaky sramy... to je urcity riziko :?
ale i kdyz je kurz tesne pres 17 Kc tak porad mi 450 dolaru nedava 9500. tzn ze ten zbytek je clo? protoze jestli mi to se vsim vsudy vyjde na 9500 tak to uz bych si musel pricist 2/3 puvodni ceny a ne 1/3 jak jsi psal pred tim... to je jen takovej malej puntickarskej poznatek :D
no a ta kytara by byla primo ze shopu tzn. nova a aby to nebyl nejakej sunt tak to bych mel pojisteny.
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

(((350 kytara plus 100 posta) krat 1,19 clo) krat 1.04 dan ) krat 17 kc

kurz dolaru na paypal je vzdy o nekolik desitek dolaru vyysi nez u obyc banky... navic kurz,ktery je ukazan treba na seznamu, je stred mezi nakupem a prodejem... a je da se rict takrka orientacni a pro bezneho cloveka naprosto k nicemu
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

qwer píše:si to najdi. tohle se tady uz resilo a myslim, ze je to rozebrane velmi dopodrobna

kdyz ti to posle jako gift s hodnotou 50usd, tak je asi tak 99,9999999999999% sance, ze to u celmiku v americe projde a asi tak 99% ze ti to projde u nasich celniku (kteri cli dle toho, jak se zrovna kdo vyspal) a nebudes clo a dan platit (to je cca 25% s ceny baliku + ceny postovneho). v americe se clo neplati - plati se u nasich celniku, americti to pouze mohou odchytit, pokud by jim treba bylo podezrele, ze nekdo posila gibsol LP s udanou hodnootu 50 usd (ale i to se pry deje) a to zbozi proste zabavi...

s krabickou v malem balicku se nikdo babrat nebude a i kdyby to rozdelali, tak tezko budou vedet, jakou to ma skutecnou hodnotu...

daleko vetsi problem je v tom, ze pokud to psoles jako gift s hodnotou 50usd, tak ti posta proste v pripade ztraty toho baliku da jen tech 50 usd - vic proste ne...

to pojisteni je ale stejne diskutabilni - podle me ti stejne nikdo nezaruci, ze ty penize v pripade ztraty dostanes... protoze se bude pretahjovat USPS s nasi postou a celnikama coz jsou 3 subjekty...

jinak to doporucuju poslat Priority s tracking number... tam je trochu vetsi jistota, ze se to neztrati.
Hm snad máš pravdu s těma procentama, díky za vyčerpávající odpověď. Jen bych se ještě chtěl zeptat... Když to pošle jako gift (to potom nemusí nějak složitě vyplňovat nějaký papíry že ne?) a celníci přijdou na tu hodnotu toho pedálu (nebo se jim to nějak nebude líbit a prostě se na to přijde) tak krom toho že to zabavěj, koho můžou postihnout? Jde mi o to, že když mu řeknu ať to pošle jako gift, tak aby z toho potom neměl nějaký problémy... Jinak výroba pedálů není jeho hlavní job, je to mariňák, takže to není tak úplně "obchodník".

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vsechno c musi udelat je zaskrtnout policko GIFT a napsal cislo "50"... to j vse

jinak je to samozrejme danovy unik, coz je v USA snad nejvetsi zlocin :D ale aby to nekdo zjistil, tak by opravdu musel byt asi telepat... zvlast, kdyz tu krabicku sam postavil, tak je to vlastne naprosto nepostihnutelne, nebot mu tezko nekdo dokaze, je jeho rukama postavena krabicka ma jinou hodnotu nez on sam tvrdi :) takze celniku bych se vazne nedal... sance, ze to u nich neprojde je asi tak milionkrat mensi nez ze se ta zasilka ztrati na poste
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jinak ono kouzelné slovíčko "Gift" nemusí nutně platit. Pokud chceme být exaktní, tak výslednou cenu spočítáme tak, že k ceně prodejní připočteme dopravu, k tomu přidáme 19% daně a pak na hudební výbavu se podle tabulek vztahuje clo 3,70%.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nevim jestli se ti to vyplati... Kdyz srovnavam urcite ceny zbozi tak to vyjde s minimalnim rozdilem oproti thomannovi...oproti nam je to proad rozdil...ale myslim si ze tech par stovek stoji za jistotu a pripadne mit "blize" obchod kvuli reklamaci...preci do Nemecka to jen neni pres ocean...A riziko? Od thomanna i zde na foru nakupovalo dosti lidi. I kdyz je jasne, ze pocatecni cena napsana u zbozi na US Eshopech je fakt na oslepeni nasich oci...ale vse neni tak jednoduche jak v pohadce...

Myslim ,ze jedina cesta jak doopravdy mit takovou nizkou cenu je, ze bud mate kurna stesti a neprocli a snad i nezdani se vam to (ptz i to se snad dela na celnicim a nasi celnici cli, jak se jim zrovna chce)...a jen proste zaplatite postovne. A nebo druha cesta je takova, ze si udelate vylet do statů, nebo tam mate nejakeho pritele ci rodinu, ktera vam zbozi vybere a nekdy s nim prijede sem. Ptz zaslani jako gift, si myslim, ze fakt nefunguje... Ale ted si nejsem zrovna jist jak to je, kdyz si jedete do statu a jedete se zbozim zpet do CR...Musite to nechat proclit nebo zdanit??? Nebo je to prsote vase zavazadlo a nic neplatite?...to stejne i v USA??? Nebo pripadne kdyz jede ten kamarad do CR s vasim zbozim????...nevite nekdo? Ja si myslim, ze neplatite nic, ptz jeden kluk z naseho mesta byl ve statech a dovezl si Stratocastera Fendera a rikal, ze ho stal se vsim vsudy 16.000,-...Coz odpovida akorat cene v USA za novy kousek 1000USD x 16 (kurz dolaru...). Moc se s nim neznam, jinak bych se ho na to zeptal sam. To jen pro ujasneni.
slávek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slávek »

to zase me treba řikal kamoš co hraje na bassu,ze si kupoval z bazaru z U.S.A fenderku která stála 400 USD ale ze kdyz stoji neco do 100 dolaču tak neplatiš clo no tak on se s tim americanem od kterého si to kupoval dohodl ze on mu tam napsal 100 dolaru tak neplatil clo a ty dalsi capiny ale platil mu normalne 400 ale mel lepsi ze nepletil ty cla atd tak ho to vyslo jen na 9000 coz je dobra cena :)
epiphone les paul junior,
telecaster jolana iris,
Marshall Valvestate 8100
digitech rp 200,
Tech-21
dunlop 73mm /88mm
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Clo a DPH se neplatí do ceny 50 dolarů - pořád jde o úniky a teď si dávaj údajně na celnici sakra majzla a kontrolujou pečlivě loutr všechno.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“