Co říkáte na basy Cort?
Pravidla fóra
Co říkáte na basy Cort?
Přemejslim o koupi nový basy a docela mě zaujala tahle značka. Vyjadřujte se především k těm v cenovej relaci kolem 7000. Díky
Když jsem si vybíral novou basu tak jsem zkoušel i ty Cortky. Tuším modely C4, B4... Je to myslím dražší model než za 7000,- ale působily na mě hodně dobře. Nakonec jsem nesehnal tolik peněz tak jsem šel do
Fokusu za 7000,- a nelituju toho. Ale mít tenkrát peníze tak toho Corta nejspíš koupím.
Fokusu za 7000,- a nelituju toho. Ale mít tenkrát peníze tak toho Corta nejspíš koupím.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
Pavel Norek
Cort
Myslim že jsou celkově asi to nejlepší v těch nejlevnějších třídách.
Ibanez ATK, Spector NT, Fender RBX 100, Gallien krueger 110.
- hrushi
- Kontaktovat uživatele:
Cortky mi většinou přijdou jako kopie Ibanezek a spol, ale člověk neplatí tolik za značku a poměr cena výkon je fakt super. Moje první basa byla od Cortu a nelituju té investice, tenkrát jsem si za těch pár šupů (7) dostal pohodové dřevo, silný krk, dobrý zvuk, sice snímače mohly být trochu lepší, ale jinak fajn basa. Akorát jsem byl teď trochu zklamaný, když jsem zkoušel Cort Funkmachine II, čekal jsem víc za ty prachy, přijde mi že 505ka hraje o dost líp (stejné snímače Bartolini, 505 mahagon, funkmachine lípa)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Ja som hral na mojej Cortke 4 roky a bol som s nou docela spokojny... mala fajn zvuk a hlavne sa mi na nej pohodlne hralo. Podla mna su Cortky vo svojej cenovej kategorii to najlepsie co sa da kupit.
Fender Mike Dirnt Precision Bass® Black Rosewood, Gallien Krueger 700RB-II, Gallien Krueger 410RBX, Planet Waves PW-AG20, Ibanez GU30
Cortky mají bezvadný dohmat.Já mám Cort Action 4 a je bezvadná.Akorát už trošku bzučí snímače ale hraní na ni jde skoro jako oproti třeba jazzbasu.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
wtf?Janus píše:ale hraní na ni jde skoro jako oproti třeba jazzbasu.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
woow Ty se zbavis Jolany? To uz nebudes ty 
Audix OM2s
Audix OM2s
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Nerejpej:) Bude mi holka chybět, ale zas mám radost z toho že se na ní bude hrát country, myslím si že se na to bude hodit víc než na ty moje sólovější a mnohdy slapové záležitosti. Ale bude se mi stýskat... Asi si ji ještě nafotím než ji prodám.du-lo píše:woow Ty se zbavis Jolany? To uz nebudes ty
Mno ja mam Cortku C5 a jsem s ni plne spokojen... ale je pravda, ze kdyz vezmu do ruky treba jazz bass tak je to sakra rozdil, proste to moje je mnohem vic moderna...
- baskytara - kontrabas - tuba -
Dobrohošť, Irish Dew, Harmcore Jazz Band, Jazz Blend, Puss'O'Liqour, Johny Capler Orchestra a další...
Dobrohošť, Irish Dew, Harmcore Jazz Band, Jazz Blend, Puss'O'Liqour, Johny Capler Orchestra a další...
Jeji fakt skoda..Alcarmo píše:Nerejpej:) Bude mi holka chybět, ale zas mám radost z toho že se na ní bude hrát country, myslím si že se na to bude hodit víc než na ty moje sólovější a mnohdy slapové záležitosti. Ale bude se mi stýskat... Asi si ji ještě nafotím než ji prodám.du-lo píše:woow Ty se zbavis Jolany? To uz nebudes ty
Ja se te svoji stare Superstarky nezbavim nikdy
Hmm.. no nevim. Za ty penize co kupujete ty Cortky, ja sehnal nove MTD
Audix OM2s
Audix OM2s
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tak na mé doporučenísi moje, tenkrát ještě přítelkyně, koupila právě basu Cort, nedávno jsem jí zkoušel a úplně mě zarazilo, jak nádherně rezonuje, úplně brutálně mě šimrala na břiše
zvuk fakt pěknej, nevím co bych jí vytknul, snad možná plastový ladící kolíčky 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
akože kortku by som si kúpil kedykoľvek (keby bolo viac peňazí). Mám Action 4 doma a je napozaj skvelá, je to moja tretia basa. Predtým som mal harley benton a oproti nej je to drevo. Cortku by som odporúčal každému. Hrám Grunge-rock a úplne mi sedí do štýlu.
Fender Jazz Bass MIJ 1976
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
Fender Precision Bass special
Gallien Krueger Fusion 550
David Eden WT 400 Traveler
Hartke XL 410
AKG WMS Pro Flexx
Já teda nemám basu, ale kytaru, ještě klasickej stratocaster, dneska se už neprodává. Velice pěknej dohmat, zvučné dřevo, řekl bych že je zvučnější jak dražší můj Ibz. Technicky se na ní nedělalo nic vážnýho, jen se zašpalkovala kobyla. Basu mám Stagg, hned z kraje se odpražcovala, sbrousil hmatník do roviny, nasadily nový pražce, snížil se nulťák, krk se vypodložil kvůli nižšímu dohmatu a snímače se daly RM, a taky to funguje. U Cortu předpokládám dobrý zpracování, dřevo. A výměna snímačů za lepší /pokud by nestačily původní/ je věc naprosto běžná i u dražších nástrojů.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie