Zpěv
Pravidla fóra
- Remy Bonjasky
- Remy Bonjasky
znam spoustu lidi, kteri si mysli, ze ho maj a nemaji hoRemy Bonjasky píše:Někde se tady mluvilo o tom smyslu pro rytmus, jak poznám že ho (ne)mám ? Myslim si, že mi to problém nedělá, ale měl bych rád jistotu.
nejlepsi je zahrat si neco rytmicky slozitejsiho s nekym kdo teto smysl ma
nebo treba si neco nechat odklepat a par taktu hrat bez takovejch tech ptakovinek jako klepani nohou a pocitani si(napr tab v GP na Tears).
nezjistuj to, nema to vyznam
proste hraj, a uzris
Jinak: ja zpival hodne falesne, a taky hodne vysoko, ale pak jsem si precet jak zpivat, a hned to slo ciste apod, mam relativne cistej rozsah hodne pres 2 oktavy, a to jenom proto, ze jsem si precet ze mam dychat do bricha
Bohuzel muj hlas asi neni zrovna atraktivni jako rockovy zpev
- Remy Bonjasky
Dejchat do břicha ? Napiš o tom něco když ti to tak pomohloAsanoth píše: Jinak: ja zpival hodne falesne, a taky hodne vysoko, ale pak jsem si precet jak zpivat, a hned to slo ciste apod, mam relativne cistej rozsah hodne pres 2 oktavy, a to jenom proto, ze jsem si precet ze mam dychat do bricha![]()
Bohuzel muj hlas asi neni zrovna atraktivni jako rockovy zpev
nesmis dejchat do hrudi(tzn. se zvedanim ramen) ale ciste do bricha, ktere se ti timto roztahuje(hrudnik se NEROZTAHUJE).
Dalsi level(mozna jsem jich par preskocil) je zpivani za pomoci "vytlaceni" do branice, tedy ton jaksi "vytlacis do banice" a netvoris ho hlasivkami, nybrz brichem a ton ti rozezniva hlasivky, nikoliv ze hlasivky tvori ton. Tohle umim jenom trochu a jeste ke vsemu jenom mozna
to bricho je ale dulezity
ja napriklad predtim zpival hrozne vysoko(a falesne, ale mozna to byla jen momentalni krize, protoze predtim mi to slo
) a jakmile jsem zacal s brichem, hned jsem spad aspon o oktavu niz
ale vysoko muzu zpivat porad
Dalsi level(mozna jsem jich par preskocil) je zpivani za pomoci "vytlaceni" do branice, tedy ton jaksi "vytlacis do banice" a netvoris ho hlasivkami, nybrz brichem a ton ti rozezniva hlasivky, nikoliv ze hlasivky tvori ton. Tohle umim jenom trochu a jeste ke vsemu jenom mozna
to bricho je ale dulezity
ale vysoko muzu zpivat porad
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Umíte tady někdo to.... holotropní dýchání? (MYSLÍM, že se to tak jmenuje)
Jde o to, že jakmile vydechujete pusou, tak se už během toho nadechujete nosem a v podstaě pořád máte dech.Používá se to hlavně když foukáte do didgeridoo http://www.youtube.com/watch?v=9g592I-p-dc
Nevím, jestli by to šlo využít u zpívání
Jde o to, že jakmile vydechujete pusou, tak se už během toho nadechujete nosem a v podstaě pořád máte dech.Používá se to hlavně když foukáte do didgeridoo http://www.youtube.com/watch?v=9g592I-p-dc
Mělo by jít spíš o cyklické dýchání [, co se využívá třeba u saxofonu].Dariel píše:Umíte tady někdo to.... holotropní dýchání? (MYSLÍM, že se to tak jmenuje)
EDIT: A využití takového dýchání při zpěvu? Mno můžeš zkusit se v jeden okamžik pokusit o nadechování, vydechování a zpívání najednou... moc nadějí ti ale nedávám

- Remy Bonjasky
To asi nepůjde, protože přitom si necháš vzduch v puse a ten vydechuješ mezitim co se nadechuješ nosem, ale když zpíváš, tak ten vzduch musí projít hlasivkama který jsou v krku - ne na jazykuDariel píše:Umíte tady někdo to.... holotropní dýchání? (MYSLÍM, že se to tak jmenuje)
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Holotropn% ... %A1n%C3%ADDariel píše:Umíte tady někdo to.... holotropní dýchání?
...
No, tak to nevim, jak by se dalo využít u zpěvu
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Jo to je tohle? To si občas dělám, to sem nevěděl, že se to takhle menuje a že na to dokonce přišli český vědci
Je to sranda, mám z toho pak v hlavě celkem příjemný pocity... sehnat LSD, tak vám to s ním porovnám 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Přesně tak. Je dobrý vzít si nějakou oblíbenou pasáž písničky a zazpívat ji. Pak ji zkusit zazpívat trochu výš. A pak výš a výš... Za chvilku to jde samo a je to.Giof píše:dovolil bych si jen jednu menší poznámku.. rozsah jde zvětšit trénováním hoooodně....pupack píše:ale barvu hlasu a rozsah neupravíš.
a taky nizKamahl píše:Přesně tak. Je dobrý vzít si nějakou oblíbenou pasáž písničky a zazpívat ji. Pak ji zkusit zazpívat trochu výš. A pak výš a výš... Za chvilku to jde samo a je to.Giof píše:dovolil bych si jen jednu menší poznámku.. rozsah jde zvětšit trénováním hoooodně....pupack píše:ale barvu hlasu a rozsah neupravíš.
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
Asi jako ve sboru St. Petersburg
( http://uk.youtube.com/watch?v=oiBTbi7We90 )
souhlasim, cvicenim zpevu jde jeho kvalitu posunout o 200%, kdo zpiva, vidi to na sobe... hlavne rozsah (dve pivka pred zkouskou a vyzpivam ty pasaze co bez pivka ani nahodou -> co se tyce nizsich pasazi ale), barva hlasu -> to same rozcvic se, protahni hlasivky (na to je milion cviku vsude na netu) a i barvu mas jemnejsi (nemluve o koureni, to taky hodne ovlivnuje...vim, ne
) clovek ma neskutecne veliky vliv na zpev, jen musi brouzdat netem, ptat se zkusenejsich atd atd atd
)
I'm an atheist and I thank God for it...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no zlepšuje se technika, dejchání, intonace apod.. ale rozsah dle mě moc ne, co člověk má svoje dané hranice, ALE
je nutný rozlišit to, že máš nějakej rozsah, který zatím neumíš využít, a tím jak se zlepšuješ tak se víc a víc blížíš k té své "hranici" rozsahu, což vám může přijít jako ZVĚTŠOVÁNÍ ROZSAHU, ale jde jen o zlepšení techniky využití svojeho potencionálu... ale fyzicky ho už pak nezvěčíš.. je to prostě dané
to je jen můj názor.. tak to vidím a tak jsem to myslel v příspěvku výše
prostě tak že vloni jsem dal (plácnu) D2 a teď A2 díky tomu že člověk zpívá, ale dál už to jde jen nepatrně
prostě se člověk dostane na svou hranici...
je nutný rozlišit to, že máš nějakej rozsah, který zatím neumíš využít, a tím jak se zlepšuješ tak se víc a víc blížíš k té své "hranici" rozsahu, což vám může přijít jako ZVĚTŠOVÁNÍ ROZSAHU, ale jde jen o zlepšení techniky využití svojeho potencionálu... ale fyzicky ho už pak nezvěčíš.. je to prostě dané
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ja to myslela taky jinak
vidis, mas pravdu. Me slo o to, ze staci pulhodina prace a vytahnes o 4,5 tonu vys
coz druhy den musis ale znovu zopakovat (ta cviceni) abys mo zas vytahnout vysky
tak sem to myslela.... ze je hlas elasticky, ale souhlasim, je malo lidi jako Wioletta Willas,ktera shora dostala rozsah 4 oktavy 
I'm an atheist and I thank God for it...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
v pohodě rozumím Tichikinka píše:ja to myslela taky jinakvidis, mas pravdu. Me slo o to, ze staci pulhodina prace a vytahnes o 4,5 tonu vys
coz druhy den musis ale znovu zopakovat (ta cviceni) abys mo zas vytahnout vysky
tak sem to myslela.... ze je hlas elasticky, ale souhlasim, je malo lidi jako Wioletta Willas,ktera shora dostala rozsah 4 oktavy
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge