Zesílení elektroakustiky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
felixx

Zesílení elektroakustiky

Příspěvek od felixx »

chtěl bych se zeptat co používáte na zesílení elektroakustické kytary na sóla?

mám v kytaře fishmann natural I (nemá žádné korekce) a chtěl bych nějakou krabku, kterou budu moct zesílit na sólo skokově a taky vypnout/odpojit (mute) když budu hrát na elektriku (což je tak 80%).

hledám nějaké efektivní řešení - poradíte?
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
griper

Příspěvek od griper »

asi EQ..
felixx

Příspěvek od felixx »

ano to je varianta. když EQ, tak jaký na akustiku? byl mi doporučen basový pro větší rozsah...

a pak nějaký udělátko na odpojení...
felixx

Příspěvek od felixx »

používáte někdo kabel s vypínačem?
http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... 13:0:0:1:0
docela šikovné řešení odpojení zdá se :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

felixx píše:používáte někdo kabel s vypínačem?
http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... 13:0:0:1:0
docela šikovné řešení odpojení zdá se :roll:
Já se obávám, že to není přesně to co potřebuješ. To že to zkratne při vyndání drátu neznamená, že je to běžný spínač, aspon myslím.

Jinak bych pro tebe viděl jako řešení A/B box. Z jedné strany bys do ní narval kabely z elektriky a z akustiky, mezi kterýma bys přepínal switchem toho A/B boxu, z druhé strany bys měl výstup do aparátu. pokud teda hraješ jen na jeden aparát, což tak teda vypadá podle tvých předchozích příspěvků.

http://kytary.cz/boss-line-selector-ab- ... 00:0:0:1:0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
felixx

Příspěvek od felixx »

JJ hraju do jednoho, vymýšlím si PB už to mám celkem namyšlený. Na přepínání linek mám Line Selector LS2. Jelikož akustika půjde taky přes Dibox ven, potřebuji ji nějak vypínat aby na place opuštěná teskně nevyla (nevazbila). Ten vypínací kábl by to měl řešit co mám informace, každopádně to testnu. Pokud to bude blbý tak se vyrobí nějaký vypínač :wink:
Lime

Live hraní na akustiku

Příspěvek od Lime »

Na akustiku hraju s kapelou cca 20 let. Prošel jsem si obdobím zapojení vlastního snímače do kytary, přes OVATION (vřele všem doporučuji, např. těm co hrají na ocelové struny), ke Gibsonu Chet Atkins CEC (nylonové struny). Můj názor: vždy hraju přímo do PA (max. přes nějaký multiefekt, např. hall, chorus), popř. přes DI Box. Kombo na odposlech nepoužívám, kytaru si nechám dát od zvukaře lehce do odposlechů, aby "nehoukala" (u Chet Atkinse vyřešeno - vazba nehrozí, OVATION jsem utlumil takovým gumovým krytem do ozvučného otvoru. Zapomněl jsem napsat , že popisuji hraní s celou kapelou (bicí, basa. el. kytara atd.) - spíše rockový sound, žádné country... No a zesílení sóla? To bych asi neřešil, zvukař s ušima by Tě měl zesílit, ale otázka je právě, jaký styl hraješ (způsob hry: trsátko, prsty? ? ?), jaké máte obsazení kapely apod. (jinak ten kabel od Planet Waves je právě pro akustiku super - vypneš a můžeš vytáhnout, popř. doladit atd.)
felixx

Příspěvek od felixx »

Hrajem takovej rockofolkobigboš a jelikož právě zvukaři jsou většinou slabej článek tak si to chystám tak abych měl vše maximálně pod kontrolou a zvukař měl minimum práce.
Je to také dáno tím, že pokaždé nás zvučí někdo jiný. Já budu mít pro sebe hotovej zvuk, kluci dostanou španělu do odposlechů a zvukař to dostane přes dibox rovnou z kytary resp. z EQ a na sóla se budu zesilovat sám 8)
Jo a ten tlumič mám taky, je to dobrá věc :wink:
Lime

Live hraní

Příspěvek od Lime »

Souhlas... :D ale zažil jsem i spoustu šikovných zvukařů, kteří toto dokážou (je paradox, že občas v menším městě je lepší technik, než tam, kde bys to očekával z podstaty). Super - pokud máš vyřešenou zpětnou vazbu, nemusíš se zesílení akustiky obávat (pak jen souhlasím s tím, co psali pánové výše - EQ, popř. ten LS2). Já používám ještě Digitech TSR 12, možná by se zesílení dalo dosáhnout i pomocí nějakého takového zařízení, pěkně si to uložíš do paměti a jen přepínáš, ale jsou to zase peníze navíc (no, ale jak píšeš o tom hotovým zvuku, mohl bys tam přidat trochu hallu a chorusu - a pak by zvukař fakt jen zesiloval), ale co je efektivní - stejně si na to člověk musí přijít vždy sám, co mu nejlépe vyhovuje - tak hodně úspěchů...
felixx

Příspěvek od felixx »

Tak zesílení akustiky budu provozovat basovým EQ GEB7 a vypínat budu tím vypínacím kabelem PW, mám ho objednaný u kámoše v prodejně. Ještě je ve hře varianta, že použiju jen ten vypínací jack PW a dá se to na kvalitní kábl a na druhou stranu Neutrik jack.
felixx

Příspěvek od felixx »

Tak to dopadlo, mám ten vypínací kabel (vypínací lomený jack PW, kabel Sommer, Neutrik jack) Odzkoušeno a je to perfektní! Doporučuju.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

felixx píše:Tak to dopadlo, mám ten vypínací kabel (vypínací lomený jack PW, kabel Sommer, Neutrik jack) Odzkoušeno a je to perfektní! Doporučuju.
Mám ho taky už nějakej pátek, občas (velice vzácně) mi to ale trošku blbne...ale vychtávka je to pěkná a užitečná...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“