Reverb

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
s.kukac

Reverb

Příspěvek od s.kukac »

Koukal sem se na demo komba Blues Junior. Docela se mi zalíbil ten revemb. Ale pak mě ťukla otázka, kde ho použít. Nevíte?
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

imho myslíš reveRb a použít se dá třeba když se nudíš a vzpomeneš si na znělku z Beverly hills copa :D (Crazy frog :D:D:D)
nebo zní dobře v sólu ve Streamline (System of a Down)
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

nemušíš ho používat, ale hodí se do sól 8) .. a časem poznáš kdy je vhodné ho využít :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

podle mě se hodí nejvíc, když kytara hraje sama..... a vůbec nejhorší je používat ho ve zkušebně.. To jsou věci z vlastní zkušenosti :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Odpověď skoro po půl roce. To potěší. :)

Prostě taková simulace prostoru. Dá to zvuku trochu jiný rozměr. Záleží na tom co člověk hraje. To je asi tak nejdůležitější. Každopádně Nero se hodně snažil a ty ani nehledáš ikdyž chápu, že pro revemb jsi asi nic nenašel. :wink:

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6945

Mám teda docela chuť to tady zamknout protože to jaksi "nemá výšku". Uvidíme.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Re: Revemb

Příspěvek od Farrell »

s.kukac píše:Koukal sem se na demo komba Blues Junior. Docela se mi zalíbil ten revemb. Ale pak mě ťukla otázka, kde ho použít. Nevíte?
"kde ho pouzit"? tam kde chces prece! :) ja sam reverb pouzivam prakticky porad, beru ho jako soucast vlastniho zvuku..

edit: ted si tukam na celo ze jsem se nejdriv nepodival ze je to tema ze zahrobi..
Drobák

Příspěvek od Drobák »

V kostce je to 3D simulace zvuku,simuluje odrážení zvuku od stěn,kdo ho nemá v kombu,může ho mít jako krabku... :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

lol :lol:

Mimochodem nevíte jak dosáhnout podobnýho zvuku jako tohle http://uk.youtube.com/watch?v=JE4rfkYcACM ? Je tam asi dost důležitej ten reverb, ale na mym blues juniorovi (zdravím autora :lol:) se mi nějak nedaří toho docílit... Něco tam schází, nevim co. Možná lepší reverb...? :?: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

rasomaso píše:Mimochodem nevíte jak dosáhnout podobnýho zvuku jako tohle http://uk.youtube.com/watch?v=JE4rfkYcACM ? Je tam asi dost důležitej ten reverb, ale na mym blues juniorovi (zdravím autora :lol:) se mi nějak nedaří toho docílit... Něco tam schází, nevim co. Možná lepší reverb...? :?: :lol:
Nemá tam i kapku stříklej delay..?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to asi taky, ale podle mě je to hlavně aparátem, Blues Junior je měkčí, středovější...i kvůli EL84, tohle je jasnej aparát bud s 6L6, nebo 6V6, dole píšou, že hraje i na Ampeg komba...za ním něco je, je to vidět jen nepatrně na začátku a řekl bych, že je to starej Fender Champ...první video, co jsem našel, dyžtak pohledej, ale asi to fakt bude ono, podle zvuku...
http://uk.youtube.com/watch?v=DBRcx8342so
dělalo se jich spousta, různý úpravy...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

rasomaso píše:lol :lol:

Mimochodem nevíte jak dosáhnout podobnýho zvuku jako tohle http://uk.youtube.com/watch?v=JE4rfkYcACM ? Je tam asi dost důležitej ten reverb, ale na mym blues juniorovi (zdravím autora :lol:) se mi nějak nedaří toho docílit... Něco tam schází, nevim co. Možná lepší reverb...? :?: :lol:
řekl bych specialne rotary reverb mozna normalni + krapet tremolo :) a nebo ciste aparat :D vyber si
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud chces takovy surfovy reverbik, tak ti nezbyde, nez poridit jednotku s delsi pruzinou... treba od accoutronicse... ja jsem reverb v ac15 vymenil taky, ale jen kvuli barve.. ten stock se me nelibil.. blues junior i ac15cc1 maji kratke pruziny a nedostanes z toho nic s takovym zvukem... budes muset jit do nejake vetsi jednotky... zkus si o tom neco pohledat na webu.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

tak trochu zkusíme dodat hodnotu tomuhe "topicu" - jakej je rozdíl (zvukově :) ) mezi pružinovým a digitálním reverbem ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi jako mezi všim digitálním a nedigitálním. Jedna skupina lidí ti řekne že ne-digi zní přirozeněji a tepleji, další že didgi je sh*t co to rozseká na 0 a 1, třetí že digi zní mnohem lépe a čtrvtá že to vyjde nastejno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

jenomže digi nebere tolik místa co :D
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

vetsinou plati, ze nejlepsi je pruzinovej reverb.. pouziva se v surf-rocku, vlastne je na nem ten styl zalozenej ;-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“