Přelakování

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Přelakování

Příspěvek od rasta_blasta »

Mam pocit ze sem tu uz podobny tema zaslech, ale myslim ze se nakonec nic kloudnyho nevymyslelo...

De mi o to zmenit barvu me vinove kyty (Ibanez s pickem) na bilou. LAh je misty trochu skrably nebo tak ale nikde neopadava. Problem je to ze se mi ta cervena sece libi , ale jako bila nebo cerna by se mi hodila lip k image :lol:
Mozna malichrenost ale prece jen. Jak jhu mam prelakovat? nechat prelakovat a nebo prestat myslet na blbosti a hrat??? diky
Naposledy upravil(a) MilanT dne 26.04.2013 11:48, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Dark Axel: jen pro pořádek jsem to dodatečně přesunul do sekce home-made

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
McYuri

Příspěvek od McYuri »

přestat myslet na blbosti a hrát :lol:
ne, radši to hoď ke kytarářovi nebo k někomu kdo s lakem pracuje... když se to neumí tak se to dá slušně zprasit..barva ti poteče, bude dělat čmouhy a kapky a vrstva bude nerovnoměrná...taky záleží hodně co bereš za barvu, nebo lak..nevim, ale ja bych si na to asi sám netroufl... :wink: moc sem nepomohl co? :D ale hoď to radši k odbonikovi..myslim že nějaka ta stovka navic za to stojí....
.......::: ENDŽOJ :::.......
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

poptam se...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No tak jestli ji chceš fakt přelakovat tak si to nech udělat. Já jsem si kytaru jednou lakoval a byla to taková práce, že bych to podruhý nedělal. Třikrát jsem to zprasil tzn. obrousit zakitovat a znova lakovat. Myslel jsem že mi hrábne. Sice se mi to nakonec povedlo a myslím, že docela dobře, ale fakt to není jednoduchý udělat tak, aby to bylo hezký.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Můžu si nechat přelakovat elektriku s přírodní povrchovou úpravou?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Člověk co umí fakt lakovat tak nalakuje všechno...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jo, dík...a předpokládám že v hudebninách mi asi řeknou o nějakém kytaráři, že? :roll:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No tak poradit by ti v hudebninách mohli to je fakt. Většínou ví o dobrým kytaráři.
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Kitovat kytaru? To není auto.
Každopádně bych se do toho nepouštěl vůbec. Doma si to neuděláš a za odborníka zaplatíš majlant. Znamená to obrousit původní lak na dřevo, jinak je to spousta vrstev a hlavně hromada leštění. Aby to vypadalo, stráví nad tím spoustu hodin. Taky bych se nál, že to poznamená zvuk nástroje.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mondy píše:Kitovat kytaru? To není auto.
Každopádně bych se do toho nepouštěl vůbec. Doma si to neuděláš a za odborníka zaplatíš majlant. Znamená to obrousit původní lak na dřevo, jinak je to spousta vrstev a hlavně hromada leštění. Aby to vypadalo, stráví nad tím spoustu hodin. Taky bych se nál, že to poznamená zvuk nástroje.
Jak říkáš odbrousit původní lak. A po tom ti tam zůstane spousta rýh a podobnýho bordelu. Není nic jinýho než použít kit. Jinak budeš brousit ještě tak za rok. Jestli nevěčíš tak koukni sem. Je to moje Irisska co jsem ji předělával. Během toho jsem použil kit a myslím, že výsledek to opravdu ovlivnilo jenom v dobrém. Zvuk to nemá jak ovlivnit. A jestli jo tak pouze tak málo že to 99,9% lidí nepozná.

http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... bdca3e08ad
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

aivn86 píše:
Mondy píše:Kitovat kytaru? To není auto.
Jak říkáš odbrousit původní lak. A po tom ti tam zůstane spousta rýh a podobnýho bordelu. Není nic jinýho než použít kit. Jinak budeš brousit ještě tak za rok. Jestli nevěčíš tak koukni sem. Je to moje Irisska co jsem ji předělával. Během toho jsem použil kit a myslím, že výsledek to opravdu ovlivnilo jenom v dobrém. Zvuk to nemá jak ovlivnit. A jestli jo tak pouze tak málo že to 99,9% lidí nepozná.

http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... bdca3e08ad
Jen opozdena poznamka :)
Opravdu se pouziva na zakryti spar a poru ve dreve tzv. plnici tmel - strika se na kytaru jako barva, zaplni pory dreva, aby se na to mohl dat teprve lak. U pruhlednych laku je to horsi, tam se lakuje a lakuje (nebo bezbarvy tmel primo urceny na spary ve dreve), dokus pory nezaplni lak, a pak se lesti jak o zivot. Samozrejme se vse mezi vrstvami prebrusuje pod vodou od smirglu cca #240 az po #2000 ve finale. U nitrolaku (Fender) se treba dava i 40-50 vrstev (samo ze ridkych, nitrolak obsahuje minimum pevnych castic, proto tolik vrstev).
Dnesni kytary (bezne v krame) se vezmou 1mm vrstvou polyester nebo polyuretan laku a sbohem... dalsi na holeni... :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Vubec nejhorsi sou takove ty levne straty v sadach a tak maj na sobe nejakou silenou barvu,ktera nejde pomalu snad ani osmirglovat,lakyrnik mi rikal ze je to naky druh novejsi barvy(jak rikal petrpetr)-nenakladne barvy, ktera se nanese a pripece k temu drevu vysledek je kytara na ktere je celkem hodne velka vrstva te barvy a tak sem to ani radsi nesmirgloval(jeden takovej levnej strat ztm mam :D )Jen sem to polepil viz. +++tuning+++
Jinak ty "obycejne" kytary osmirglovat a pak nastrikat sprejem ten je cca nejlepsi -minimum kapancu, nepresneho naneseni,atd. ...A pak pretrit bezbarvym akrylovim lakem....
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
nodj

Příspěvek od nodj »

čau,nevim,jestli se tady už o tom někdo nezmínil,ale já mam jinej problém..:na těle kytary mam odřenej bezbarvej lak (je tam víc takovejch míst)-neni to hluboký až k barvě,ale nevypadá to dobře,protože jinak je to tělo lesklý a tyhle místa odřený-jdee mi o to,jestli jdou ty místa nějak (jak?)vyleštit nebo se to musí řešit tak,že se na ty místa nastříka vrstvička bezbarvýho laku,aby se to lesklo?díky!!
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud je tam rýha tak to moc nezalakuješ. To by jsi tam musel dát hodně toho laku a pak to leštit. Ale asi bych to neřešil. Když je kytara trochu odřená tak je aspon vidět, že na ni hraješ :-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

aivn86 píše:Pokud je tam rýha tak to moc nezalakuješ. To by jsi tam musel dát hodně toho laku a pak to leštit. Ale asi bych to neřešil. Když je kytara trochu odřená tak je aspon vidět, že na ni hraješ :-)
kolik lidí stráví hodiny se šmrglem a pilníkem :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Dřevo se dá vybrousit tak, že se nic kitovat nemusí, ale mezi barvou a dřevem je stejně ještě plnič kvůli savosti dřeva. Proto jsou ty laky takový pěkný. Bezbarvej lak se řeší pár vrstvama, kde se každá přebrušuje 1000-2000. Vlastně ty vrstvy laku nahradí ten plnič.

U levnejch kytar se tam foukne ta velká vrsva, u drahejch nástrojů je dřevo kvalitně zbroušený a víc tenkejch vrstev, nebo mořidlo, lazura.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Ten 1000-2000 je šmirgl aby si nikdo nemyslel že je to počet vrstev:-D Jinak ty levný kytary sou nějaký asi akrylátový barvy,který se nanesou v prášku,pak se rozetřou nějakým mokrým roztokem a pak se zapečou, (na nějakém podobném principu se dnes vyrábí kajaky)
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Y06hurt píše:Ten 1000-2000 je šmirgl aby si nikdo nemyslel že je to počet vrstev:-D Jinak ty levný kytary sou nějaký asi akrylátový barvy,který se nanesou v prášku,pak se rozetřou nějakým mokrým roztokem a pak se zapečou, (na nějakém podobném principu se dnes vyrábí kajaky)
Nevim nevim, jako výrobce bych zvolil co nejlevnější a nejrychlejší způsob, a to bude polyuretan ktrej se stříkne na tělo který bude prožídět v roztopeným tunelu, nebo viset někde v boxu.

Akrylátový barvy jsou taky dvousložkový, mokrý.

To s tím práškem a zapíkáním myslíš komaxit?? ale tam mi neseděj ty kajaky, protože to se používá na železo. To je prášková barva.

Nebo se jedná o něco co neznám :?
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
karolkuko

Re: prelakovani

Příspěvek od karolkuko »

Ahoj lidi, tak jsem to tu přečetl ale nic mi neřeší moje dylema..... :?

Dostal jsem od známýho starou, tím myslím HoDnĚ starou a ošoupanou kytaru je asi dětská páč je menší než normální španělka ale pro mýho 6ti letýho kluka ideální....Jsou na ní vyškrábány rúzné hesla trampské tak jsem si myslel že jí obrousím a nalakuji. Všiml jsem si že jsou tam dírečky asi od nějakýho brouka tak se chci zeptat zda li ji mohu natřít LIGNOFIXEM a nebo něčím jiným na brouky....??? Další otázečka - na hmatníku z druhé strany byla nějaká černá barva, co je to zač? Dík za rady.... :D
woro90

Re: prelakovani

Příspěvek od woro90 »

karolkuko píše:Ahoj lidi, tak jsem to tu přečetl ale nic mi neřeší moje dylema..... :?
Dostal jsem od známýho starou, tím myslím HoDnĚ starou a ošoupanou kytaru je asi dětská páč je menší než normální španělka ale pro mýho 6ti letýho kluka ideální....Jsou na ní vyškrábány rúzné hesla trampské tak jsem si myslel že jí obrousím a nalakuji. Všiml jsem si že jsou tam dírečky asi od nějakýho brouka tak se chci zeptat zda li ji mohu natřít LIGNOFIXEM a nebo něčím jiným na brouky....??? Další otázečka - na hmatníku z druhé strany byla nějaká černá barva, co je to zač? Dík za rady.... :D
Jestli je prožraná červotočem, nemá snad ani smysl do ní investovat moc úsilí. Pokud trampská hesla tolik vadí, není problém to obrousit a natřít nebo nastříkat čirým nitrolakem. Asi vím co je to za nástroj, nejspíš mám podobnou. Ale i přesto není podle mě dobré to natírat nějakým sajrajtem, nejlepší a nejsnadnější řešení je nitro. Pěkně to obrousit na dřevo, do hladka, přelakovat, přebrousit co nejjemnějším smirkem, přelakovat, opět přebrousit a pak už jenom lakovat a lakovat.
Z druhé strany - myslíš zezadu na krku? Jestli je původní, asi nitroemail - pokud ne, může to být cokoli. Pokud myslíš na hmatníku, ten je mořený.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“