LP Standard 2008 - nový a lepší

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano. (Teda alespoň já to tak chápu :) Ten článek jsem ani nečetl a popravdě bych ho asi ani nepochopil. Vyplivl mi to Google)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No jestli si to pamatuju srpávně tak skin efekt je o tom, že proudová hustota ve vodiči je největší na jeho okraji a k tomu se váže únava materiálu a ztráty. Proto se dělají lanka, které mamí spoustu malých drátků(licny) a tím se prudová hustota rozdělí do celého průřezu. Vím, že se to zmiňovalo v kontextu se ztrátami. Pokud se to navíc týká vysokých frekvencí tak nás to nemusí zajímat protože VF je daleko za "výškami". :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud byla řeč o tom, že "výšky proudí po okraji kabelu", tak se o skin efekt jedná.

Ale tohle jsem našel na jednom fóru, když jsem v Googlu zalistoval o pár stránek dál:
Vy přikládáte důležitost skin-efektu, přičemž mnozí odborníci tvrdí, že se neprojevuje v akustických frekvencích…
---
(Zde je řeč patrně o měření jednoduchým signálem)
Pokud hovoří o ztrátách signálu, tak je to pravda. Ty jsou opravdu nepatrné a nemají význam.
Problém je ale v tom, že skinefekt mění dynamiku složeného signálu, jeho spektrum. Toto je moment, který již může být sluchem vnímán.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak ono to neni uplne o tom, co usi slysi, ale i o tom, co telo vnima, protoze brat to na urovni toho co do slysi, je takovy dost orezany :D
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Hele zase to ze ti to vyplivl Google neznamena ze je to hned pravda , ok skin-effect existuje o tom zadna ale rekl bych ze tak vysoky frekvence aby se to projevovalo na zvuku v kytare nemas a taky se mi zda blbost resit tady to s tim plosnakem dokud jste na to nikdo nehral tak je to diskuze o nicem protoze to nemuzem porovnat
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“