jinak předem dík za odpovědi
Mezipolohy u snímačů
Pravidla fóra
-
Severin 852
Mezipolohy u snímačů
Zdarec, chtěl bych se Vás zkušených kytaristů zeptat když mám na kytaře např 2 humbuckery a 3tipolohový přepínač tak polohy 1 a 3 jsou mě jasné.Ale je to tak že ve druhé poloze hrají oba současně nebo se rozpojí na dva singly?U singlů sem naopak slyšel že v mezipoloze hrají zase jako humbuckery.Mám tomu rozumět tak že humbuckery se rozpojují a singly spojují.Sorry za dementní dotaz jsem začátečník
No podle toho co máš za kytaru jam na moji kytare mam taky dva hambace a tri polohovy prepinac a mam to tak ze kdys mam prepinac na stredni poloze tak tak hrajou oba cele hambuckery
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
-
Severin 852
Aha a jak poznám že mám rozpínací kytaru?
Jinak jdou teda rozpínat pouze humbuckery?Když mám třeba klasiku stratocastrea se třema singlama a 5 tipolohovej přepínač tak to hraje takto:1.poloha krkový snímač
2.poloha krkový + středový
3.poloha středový
4.poloha středový + kobylkový
5.poloha kobylkový?
U kytary pouze se singlama jjde taky rozpínat?
Ježíš co sem to napsal v tom se nikdo nevyzná
jinak díkec za předchozí odpovědí
Jinak jdou teda rozpínat pouze humbuckery?Když mám třeba klasiku stratocastrea se třema singlama a 5 tipolohovej přepínač tak to hraje takto:1.poloha krkový snímač
3.poloha středový
5.poloha kobylkový?
Ježíš co sem to napsal v tom se nikdo nevyzná
Singl (jedna cívka) rozepnout nejde. Jenom humbucker, protože má právě dvě cívky. Doporučuji nastudovat to základní o snímačích...Severin 852 píše:Aha a jak poznám že mám rozpínací kytaru?![]()
3.poloha středový
5.poloha kobylkový?
Ježíš co sem to napsal v tom se nikdo nevyzná![]()
![]()
![]()
rozpojení singlu je nesmysl - jednu cívku nemůžeš rozpojit na 2 
spojení je imo taky blbost...
Tohle doporučuju si pročíst
spojení je imo taky blbost...
Tohle doporučuju si pročíst
-
Severin 852
JJ ten článek o snímačích sem četl ale nikde se tam přímo nepíše o problematice toho rozpínání.Jak jsem snad pochopil ta rozpínat jde pouze humbucker ale třeba na kytaře se třema singlama múžou hrát dva singly zároveň když má 5 tipolohovej přepínač a někde jsem právě četl že ty dva singly kdyř hrají zároveň se podobají humbuckeru.
díky za odpovědi
díky za odpovědi
-
Severin 852
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Laskavě čti i diskuzi a zkus hledat.Severin 852 píše:jo a jak vlastně poznám že na kytaře půjde ten humbucker rozepnout?
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7031
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
-
Severin 852
-
Severin 852
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče toho rozepínaní, tak Humbucker jsou dvě cívky a Singl je jedná cívka ... takže rozepnout může jít jedině humbucker, u kterého se vypne jedná cívka a poté hraje jako Singl ...
u Singlů (na kytaře Stratocaster) v druhé nebo v čtvrté poloze jsou pak zapnuty dva singly najednou, takže hrajou dvě cívky a vytvaří to zase zvuk, který se podobá humbuckeru ...
Gibson LP - 2x Volume, 2 Tone
... aby sis mohl na každý snímač nastavit přesnou hlasitost a zvuk
...
(hraješ třeba přes kobylkový na poloviční volume a potom přepneš na krkový s maximem volume a máš zesilený zvuk třeba na sólo, takže dobrá alternativa místo boosteru, ale sám osobně mi vyhovuje více booster )
...
... prostě to tak Gibson má a máš více možnosti nastavení prostě
u Singlů (na kytaře Stratocaster) v druhé nebo v čtvrté poloze jsou pak zapnuty dva singly najednou, takže hrajou dvě cívky a vytvaří to zase zvuk, který se podobá humbuckeru ...
Gibson LP - 2x Volume, 2 Tone
... aby sis mohl na každý snímač nastavit přesnou hlasitost a zvuk
(hraješ třeba přes kobylkový na poloviční volume a potom přepneš na krkový s maximem volume a máš zesilený zvuk třeba na sólo, takže dobrá alternativa místo boosteru, ale sám osobně mi vyhovuje více booster )
... prostě to tak Gibson má a máš více možnosti nastavení prostě
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
řekl bych že zas tak to neplatí, když hrajou dva singly tak se to nepodobá humbuckeru :-O enzdá se to ale v poměru jak se chvějí struny sou singly daleko od sebe na to aby to udělalo zvuk humbuckeru, udělá to prostě takový kompromis mezi zvukem středového a kobylového singlu (popřípadě středového a krkového)Adamz Asah píše:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
no já jsem to napsal tak zhruba, vím, že to neudělá takový zvuk, ale na Stratu v tehle poloze pak kombo méně šumí, takže takhle na stratu vytvoříš nejpodobnější zvuk humbuckeru podle mě ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
kombo méně šumí proto, že singl se skládá z jedná cívky, která je nasměrovaná určitým pólem, a singl má díky tomu možnost chytat všechny možné a nemožné ruchy, a humbucker má dvě cívky, které jsou spojené opačnými póly k sobě, a tyto ruchy sou do jisté míry také odstraněny.Adamz Asah píše:no já jsem to napsal tak zhruba, vím, že to neudělá takový zvuk, ale na Stratu v tehle poloze pak kombo méně šumí, takže takhle na stratu vytvoříš nejpodobnější zvuk humbuckeru podle mě ...
a stejne vlastnosti mají i dva singly, které jsou opačně orientované, když je zapneš signály se vyruší a šum zmizí.
nevím jak je to na stratocasteru dělané, mam dojem že krkový a kobylový sou orientovány stejně a středový je od nich otočený.
a nedej bože když se zapnou dva stejně orientované singly, vzniká pískot podobný zpětné vazbě, někde na youtube sem viděl video
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black