marshall AVT150HX kúpiť?
Pravidla fóra
marshall AVT150HX kúpiť?
Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť
) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
O kazivosti Valvekinga teda nic nevím, ale do tohohle Marshalla bych nešel v žádném případě. Jeden známej má z této řady kombo a je to teda nic moc. Je to sice Marshall, ale ...
Hraju na kytary a mašinky
fúha no neviem s tým marshallom - odporúčal mi to známy čo sa dosť dobre vyzná do gitár. Snáď to bude len tým že to bolo combo a hlavičky budú lepšie. Ale ďakujem za názor - ešte budem nad tým chvíľu rozmýšľaťrotten77 píše:O kazivosti Valvekinga teda nic nevím, ale do tohohle Marshalla bych nešel v žádném případě. Jeden známej má z této řady kombo a je to teda nic moc. Je to sice Marshall, ale ...
-
dlouhovlasac
-
miguel.kol
- Kontaktovat uživatele:
Ja měl kombo Marshal AVT 100. Co se týče čistýho zvuku tak se z toho dal dostat přijemnej(alespoň pro moje uši), zvuk, co se týče zkresleného zvuku tak tam to bylo horší protože mě osobně přišlo že jsem z toho nemohl dostast pořádně středy takže kytara se v kapele dost ztrácela. Je ale možné že to bylo kytarou, když jsem pořídíl novou kytaru tak už jsem na to nehrál protože jsem kombo obratem prodal. Myslím si ale že za ty peníze se dá určitě pořídit lepší zesilovač, a myslím že by to snad ani nemusel být 150W...ale to už je věc názoru 
Ibanez Apex2 GSF
Mesa Boogie SR
Digitech Whammy
Morley Distortion Wah Volume
Mesa Boogie SR
Digitech Whammy
Morley Distortion Wah Volume
taky se mi nezdá, že by byly VK hlavy nějak poruchové. Narozdíl od Bugery jsou hezky a kvalitně zpracované.
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
BTW, ještě jsi neřekl, co máš za box, případně jakou hlavu hledáš? podle toho JCM800 to asi hi-gain nebude...
Těch 150W může být na pololampu možná akorát, ale s doboru celolampou bude stačit i 50
Jenom tak namátkou:
http://kytary.cz/crate-celolampovio-zes ... 69:0:0:1:0 - o téhle hlavě nevím nic, ale myslím, že by to byla lepší volba
Toho ValveKinga bych se nebál, navíc ti něco zbyde...
Jsem stejného názoru. Jenom bych dodal, že za ty peníze je možno koupit LEPŠÍ CELOLAMPOVÝ zesilovač. Když jsem hrál na to kombo z této řady, tak sem tam tu lampu vůbec nepostřehl. Ten zkreslený kanál stál taky za h...miguel.kol píše:Myslím si ale že za ty peníze se dá určitě pořídit lepší zesilovač, a myslím že by to snad ani nemusel být 150W...ale to už je věc názoru
Těch 150W může být na pololampu možná akorát, ale s doboru celolampou bude stačit i 50
Jenom tak namátkou:
http://kytary.cz/crate-celolampovio-zes ... 69:0:0:1:0 - o téhle hlavě nevím nic, ale myslím, že by to byla lepší volba
Toho ValveKinga bych se nebál, navíc ti něco zbyde...
Re: marshall AVT150HX kúpiť?
Rozhodne Valve King je ok zesak peavey dist. ale jinak mega vytocis co chces. docela dost me to prekvapilo a to uz jsem neco slysel viz my gearToRtiK píše:Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Novy AVT neni Marshall.. je to sh*t, zvuk za ty prachy nula.
Pokud chces celkem dobrou hlavu tak doporucil bych Hocke (ceskej vyrobce, vybornej pomer cena/vykon) nebo z bazace jcm 900 (pozor na zkresleni, nekomu nemusi vyhovovat) nebo nejakou kopii, pripadne to VK (ale tak zalezi jakej sound chces, na VK sem hraval jednu chvili a byl sem docela spokojenej, ikdyz nejsem milovnik US soundu a vseobecne 6l6gc)
Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy, k nemu je potreba nejakej booster a poradne ho tavit aby dostals dobrej zvuk. Samotnej apec je ale pro my potreby uzasnej (sam mam).
Pokud chces lampu doporucil bych tak 50 az Maximalne s velkym M 100w.
Vic nevyuzijes... mensi kluby/hospy odehrajes s 50 AB a pokud bude neco vetsiho tak je tam vzdycky PAcko. Navic co mam treba zalozni 20w Ackovou lampu, staci mi to na vsechno, v klubu/zivaku pekne vytavim a nezajima me hlasitost protoze je vzdycky adekvatni mistu, at uz s PA nebo bez.
Pokud chces celkem dobrou hlavu tak doporucil bych Hocke (ceskej vyrobce, vybornej pomer cena/vykon) nebo z bazace jcm 900 (pozor na zkresleni, nekomu nemusi vyhovovat) nebo nejakou kopii, pripadne to VK (ale tak zalezi jakej sound chces, na VK sem hraval jednu chvili a byl sem docela spokojenej, ikdyz nejsem milovnik US soundu a vseobecne 6l6gc)
Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy, k nemu je potreba nejakej booster a poradne ho tavit aby dostals dobrej zvuk. Samotnej apec je ale pro my potreby uzasnej (sam mam).
Pokud chces lampu doporucil bych tak 50 az Maximalne s velkym M 100w.
Vic nevyuzijes... mensi kluby/hospy odehrajes s 50 AB a pokud bude neco vetsiho tak je tam vzdycky PAcko. Navic co mam treba zalozni 20w Ackovou lampu, staci mi to na vsechno, v klubu/zivaku pekne vytavim a nezajima me hlasitost protoze je vzdycky adekvatni mistu, at uz s PA nebo bez.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Správná definiceHansen píše:Novy AVT neni Marshall.. je to sh*t, zvuk za ty prachy nula.
To mě ani nenapadlo, určitě bych zkusil i jiné. HOT Amps (Pavel Horký), DORD (Zdeněk Dodo Doležal), Rozdal, ...Hansen píše:Pokud chces celkem dobrou hlavu tak doporucil bych Hocke
...a co Rage Against The Machine? Morello hraje na JCM800.Hansen píše: Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy...
No, a Kerry King ze Slayer má taky JCM800, ale ten tam myslím má navíc nějakej boost http://kytary.cz/marshall-kerry-king-si ... 67:0:0:1:0
Hraju na kytary a mašinky
HOT jsou hodne drahy (cenove bych rekl ze az moc, za prachy dvoukanal 50w AB zesiku cca 30k.. to radsi koupim ojetou mesinu), Rozdalovsky ti narve dohlavy polovinu kecu o tom jak musi byt vsechno lampovy, nejlip i lampovy snimace na kytare aby to melo pravy lampovy aroma. DORD moc lidi nema a zatim ani nijak na podiich nevidel.rotten77 píše:To mě ani nenapadlo, určitě bych zkusil i jiné. HOT Amps (Pavel Horký), DORD (Zdeněk Dodo Doležal), Rozdal, ...Hansen píše:...
No divej, ono tvrdsi hudbu aby to melo dobrej zvuk zahrajes na jakymkoliv skoro 20k+ lampovym zesiku (booster, preamp atd.) Jen je zbytecny kupovat zesak (40k +-novej... v bazaru za 25+-) kvuli tomu aby si zrusil jeho charakteristiku a boostrem z toho udelal neco jinyho... (jak to delam ja ..) Navic to zkresleni co Kerry Kingoi z toho leze neni teda nic moc a prijde mi to celkem divny. (btw jak koukam ma tam i jiny vykonovky... v klasickym jcm 800 jsou EL34....)rotten77 píše:...a co Rage Against The Machine? Morello hraje na JCM800.Hansen píše: Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy...
No, a Kerry King ze Slayer má taky JCM800, ale ten tam myslím má navíc nějakej boost http://kytary.cz/marshall-kerry-king-si ... 67:0:0:1:0
Jinak tvrdsi hudbou myslim spis nejaky HC, hodne podladeny kytary... Na heavy metal s boostrem je to vyborny. A taky clovek musi pocitat ze 100w lampa je dost.
Aparaty DORD pouzivaji treba kytariste kapely EutanasiaHansen píše:HOT jsou hodne drahy (cenove bych rekl ze az moc, za prachy dvoukanal 50w AB zesiku cca 30k.. to radsi koupim ojetou mesinu), Rozdalovsky ti narve dohlavy polovinu kecu o tom jak musi byt vsechno lampovy, nejlip i lampovy snimace na kytare aby to melo pravy lampovy aroma. DORD moc lidi nema a zatim ani nijak na podiich nevidel.rotten77 píše:To mě ani nenapadlo, určitě bych zkusil i jiné. HOT Amps (Pavel Horký), DORD (Zdeněk Dodo Doležal), Rozdal, ...Hansen píše:...
No divej, ono tvrdsi hudbu aby to melo dobrej zvuk zahrajes na jakymkoliv skoro 20k+ lampovym zesiku (booster, preamp atd.) Jen je zbytecny kupovat zesak (40k +-novej... v bazaru za 25+-) kvuli tomu aby si zrusil jeho charakteristiku a boostrem z toho udelal neco jinyho... (jak to delam ja ..) Navic to zkresleni co Kerry Kingoi z toho leze neni teda nic moc a prijde mi to celkem divny. (btw jak koukam ma tam i jiny vykonovky... v klasickym jcm 800 jsou EL34....)rotten77 píše:...a co Rage Against The Machine? Morello hraje na JCM800.Hansen píše: Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy...
Jinak tvrdsi hudbou myslim spis nejaky HC, hodne podladeny kytary... Na heavy metal s boostrem je to vyborny. A taky clovek musi pocitat ze 100w lampa je dost.
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Re: marshall AVT150HX kúpiť?
ToRtiK píše:Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie
Marshall Valvestate (AVTX) smrdí
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126