marshall AVT150HX kúpiť?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ToRtiK

marshall AVT150HX kúpiť?

Příspěvek od ToRtiK »

Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť :( ) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

O kazivosti Valvekinga teda nic nevím, ale do tohohle Marshalla bych nešel v žádném případě. Jeden známej má z této řady kombo a je to teda nic moc. Je to sice Marshall, ale ...
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

rotten77 píše:O kazivosti Valvekinga teda nic nevím, ale do tohohle Marshalla bych nešel v žádném případě. Jeden známej má z této řady kombo a je to teda nic moc. Je to sice Marshall, ale ...
fúha no neviem s tým marshallom - odporúčal mi to známy čo sa dosť dobre vyzná do gitár. Snáď to bude len tým že to bolo combo a hlavičky budú lepšie. Ale ďakujem za názor - ešte budem nad tým chvíľu rozmýšľať :)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

ale za cca 16 000 máš z bazáče právě jcm 900 a to už je skoro to samý, co stojí novej avt
miguel.kol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miguel.kol »

Ja měl kombo Marshal AVT 100. Co se týče čistýho zvuku tak se z toho dal dostat přijemnej(alespoň pro moje uši), zvuk, co se týče zkresleného zvuku tak tam to bylo horší protože mě osobně přišlo že jsem z toho nemohl dostast pořádně středy takže kytara se v kapele dost ztrácela. Je ale možné že to bylo kytarou, když jsem pořídíl novou kytaru tak už jsem na to nehrál protože jsem kombo obratem prodal. Myslím si ale že za ty peníze se dá určitě pořídit lepší zesilovač, a myslím že by to snad ani nemusel být 150W...ale to už je věc názoru :wink:
Ibanez Apex2 GSF
Mesa Boogie SR
Digitech Whammy
Morley Distortion Wah Volume
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

taky se mi nezdá, že by byly VK hlavy nějak poruchové. Narozdíl od Bugery jsou hezky a kvalitně zpracované.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

BTW, ještě jsi neřekl, co máš za box, případně jakou hlavu hledáš? podle toho JCM800 to asi hi-gain nebude...
miguel.kol píše:Myslím si ale že za ty peníze se dá určitě pořídit lepší zesilovač, a myslím že by to snad ani nemusel být 150W...ale to už je věc názoru :wink:
Jsem stejného názoru. Jenom bych dodal, že za ty peníze je možno koupit LEPŠÍ CELOLAMPOVÝ zesilovač. Když jsem hrál na to kombo z této řady, tak sem tam tu lampu vůbec nepostřehl. Ten zkreslený kanál stál taky za h...

Těch 150W může být na pololampu možná akorát, ale s doboru celolampou bude stačit i 50 :-)

Jenom tak namátkou:
http://kytary.cz/crate-celolampovio-zes ... 69:0:0:1:0 - o téhle hlavě nevím nic, ale myslím, že by to byla lepší volba

Toho ValveKinga bych se nebál, navíc ti něco zbyde...
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Re: marshall AVT150HX kúpiť?

Příspěvek od mxMichael »

ToRtiK píše:Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť :( ) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie :)
Rozhodne Valve King je ok zesak peavey dist. ale jinak mega vytocis co chces. docela dost me to prekvapilo a to uz jsem neco slysel viz my gear :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Novy AVT neni Marshall.. je to sh*t, zvuk za ty prachy nula.

Pokud chces celkem dobrou hlavu tak doporucil bych Hocke (ceskej vyrobce, vybornej pomer cena/vykon) nebo z bazace jcm 900 (pozor na zkresleni, nekomu nemusi vyhovovat) nebo nejakou kopii, pripadne to VK (ale tak zalezi jakej sound chces, na VK sem hraval jednu chvili a byl sem docela spokojenej, ikdyz nejsem milovnik US soundu a vseobecne 6l6gc)

Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy, k nemu je potreba nejakej booster a poradne ho tavit aby dostals dobrej zvuk. Samotnej apec je ale pro my potreby uzasnej (sam mam).

Pokud chces lampu doporucil bych tak 50 az Maximalne s velkym M 100w.
Vic nevyuzijes... mensi kluby/hospy odehrajes s 50 AB a pokud bude neco vetsiho tak je tam vzdycky PAcko. Navic co mam treba zalozni 20w Ackovou lampu, staci mi to na vsechno, v klubu/zivaku pekne vytavim a nezajima me hlasitost protoze je vzdycky adekvatni mistu, at uz s PA nebo bez.
DirX

Příspěvek od DirX »

S tím Hocke je to dost dobrý nápad ale co sem slyšel já tak to budeš muset taky tavit se boostrem nebo s preampem.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
ToRtiK

Příspěvek od ToRtiK »

ďakujem všetkým čo prispeli!
Aj vďaka vám som sa rozhodol práve pre Peavy Valveking.
Konieckoncov na tom fesťáku sa mi na ňom hralo dobre, Poznám osobne 2 gitaristov čo ho majú a zatiaľ žiaden problém s ním nemajú a keby aj bol však načo mám záruku? :D
Díky ešte raz všetkým !
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hansen píše:Novy AVT neni Marshall.. je to sh*t, zvuk za ty prachy nula.
Správná definice
Hansen píše:Pokud chces celkem dobrou hlavu tak doporucil bych Hocke
To mě ani nenapadlo, určitě bych zkusil i jiné. HOT Amps (Pavel Horký), DORD (Zdeněk Dodo Doležal), Rozdal, ...
Hansen píše: Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy...
...a co Rage Against The Machine? Morello hraje na JCM800.
No, a Kerry King ze Slayer má taky JCM800, ale ten tam myslím má navíc nějakej boost http://kytary.cz/marshall-kerry-king-si ... 67:0:0:1:0
Hansen

Příspěvek od Hansen »

rotten77 píše:
Hansen píše:...
To mě ani nenapadlo, určitě bych zkusil i jiné. HOT Amps (Pavel Horký), DORD (Zdeněk Dodo Doležal), Rozdal, ...
HOT jsou hodne drahy (cenove bych rekl ze az moc, za prachy dvoukanal 50w AB zesiku cca 30k.. to radsi koupim ojetou mesinu), Rozdalovsky ti narve dohlavy polovinu kecu o tom jak musi byt vsechno lampovy, nejlip i lampovy snimace na kytare aby to melo pravy lampovy aroma. DORD moc lidi nema a zatim ani nijak na podiich nevidel.
rotten77 píše:
Hansen píše: Pokud chces hrat neco tvrdsiho, tak ver ze jcm 800 neni protebe to pravy...
No, a Kerry King ze Slayer má taky JCM800, ale ten tam myslím má navíc nějakej boost http://kytary.cz/marshall-kerry-king-si ... 67:0:0:1:0
No divej, ono tvrdsi hudbu aby to melo dobrej zvuk zahrajes na jakymkoliv skoro 20k+ lampovym zesiku (booster, preamp atd.) Jen je zbytecny kupovat zesak (40k +-novej... v bazaru za 25+-) kvuli tomu aby si zrusil jeho charakteristiku a boostrem z toho udelal neco jinyho... (jak to delam ja ..) Navic to zkresleni co Kerry Kingoi z toho leze neni teda nic moc a prijde mi to celkem divny. (btw jak koukam ma tam i jiny vykonovky... v klasickym jcm 800 jsou EL34....)

Jinak tvrdsi hudbou myslim spis nejaky HC, hodne podladeny kytary... Na heavy metal s boostrem je to vyborny. A taky clovek musi pocitat ze 100w lampa je dost.
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Hansen píše:
rotten77 píše:
Hansen píše:...
HOT jsou hodne drahy (cenove bych rekl ze az moc, za prachy dvoukanal 50w AB zesiku cca 30k.. to radsi koupim ojetou mesinu), Rozdalovsky ti narve dohlavy polovinu kecu o tom jak musi byt vsechno lampovy, nejlip i lampovy snimace na kytare aby to melo pravy lampovy aroma. DORD moc lidi nema a zatim ani nijak na podiich nevidel.
rotten77 píše:
No divej, ono tvrdsi hudbu aby to melo dobrej zvuk zahrajes na jakymkoliv skoro 20k+ lampovym zesiku (booster, preamp atd.) Jen je zbytecny kupovat zesak (40k +-novej... v bazaru za 25+-) kvuli tomu aby si zrusil jeho charakteristiku a boostrem z toho udelal neco jinyho... (jak to delam ja ..) Navic to zkresleni co Kerry Kingoi z toho leze neni teda nic moc a prijde mi to celkem divny. (btw jak koukam ma tam i jiny vykonovky... v klasickym jcm 800 jsou EL34....)

Jinak tvrdsi hudbou myslim spis nejaky HC, hodne podladeny kytary... Na heavy metal s boostrem je to vyborny. A taky clovek musi pocitat ze 100w lampa je dost.
Aparaty DORD pouzivaji treba kytariste kapely Eutanasia :-) tak poslechni nahravku je to docela peklo :-) jeden ma dokonce startovani na klic jak autak :D:D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Janus
Kontaktovat uživatele:

Re: marshall AVT150HX kúpiť?

Příspěvek od Janus »

ToRtiK píše:Takže chcem si teraz kúpiť gitarovú hlavičku. Najskôr som mal v pláne Peavy Valveking ale po tom ako som behal po nete a čítal fóra som si nie tak istý či by to bola hlava ktorú by som si mal kúpiť.. (vysoká kazovosť :( ) Kamarát mi odporúčil Marshall AVT150HX (nemám peniažky na JCM 900 alebo 800) avšak nenašiel som na to veľa názorov... takže čakám nejaké reakcie :)

Marshall Valvestate (AVTX) smrdí
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“