Zpěv -hlavně do zkušebny

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Zpěv -hlavně do zkušebny

Příspěvek od Folwik »

nazdar,
potřebujeme něco na zpěv hlavně do zkušebny, případně i nějaké menší koncerty. Jsme kapela, která dá-se-říct-začíná. Máme zpěvačku, která nezpíva nějak nahlas, tak aby to stačilo našim aparátům ... Kytara: Kombo Fender FrontMan II 212R (100W), Basa Kombo Ampeg B-200R (220W) ... a přeřvalo bicí. Časem by se do toho mohlo zapojit i něco z čeho bychom pouštěli nějaké ty doprovodné zvuky (nevim jak se tomu říká :oops: ) nebo tak něco (teda jestli by to šlo), případně další 1-2 mikrofony ... Chtěli bychom něco co hraje, a vydrží na dýl, né nějaké klavesové komba, aktivni bedny za 2000 a podobně.

Co jsem se dočet tak bedny TAPCO nejsou prý špatné. Ale hlavně nevím jaký výkon by to chtělo, aby to stačilo.
Kdybychom koupili třeba dvě tydle bedny a k tomu nějaký powermix nebo by bylo lepší zesilovač a třeba ten malý tapco mix k tomu nebo nějaký mikrofonní předzesilovač (nebo ten by byl potřeba i s tím mixem)???
Cena by měla být nějak přiměřená, nemáme na to milión a půl, jsme jenom studenti. Jó, mikrofon má SHURE - PG48-XLR.

Předtím jsme měli ve zkušebně Powermix Behringer(myslim že to davalo +-230W do 8ohmů) a nějaké 2 prý 500W bedny k tomu. Tohle vlastnil náš starý bubeníkm, tak proto sháníme nové věci. Měli jsme tam zapojenou i tu kytaru. Výkonově to bylo myslim v poho, ale ten mikrofon tam měl asi slabý vstup (nevím), takže když sme to dali trochu hlasitěji, tak to začalo pískat. (Jó jak se dá tohle třeba vyřešit??)
Předtím jsme hrali převzáté věci: Redhoty,Paramore,Avril,Pink ... chtěli bychom hrát ale trochu tvrdší muziku, ňaký takový alternative/pop-rock/nu-metal ??možná něco takového (nevim co se z toho vyvine) .. takže ten výkon by se tam nejspíš hodil (jestli to je teda potřebná informace)

Co byste teda doporučili? Powermix/zesak+mix ?? co ty repra?? .. Klidně doporučte konkrétni modely a tak.. Dík

Baskytara: Squier by Fender JazzBass Standard | Struny: ErnieBall EB2834 45-65-80-100
Kombo: Ampeg B-200R | Ladička: Ibanez CU30 | Krabičky: BOSS Bass Overdrive
striska
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpěv -hlavně do zkušebny

Příspěvek od striska »

Folwik píše:nazdar,
potřebujeme něco na zpěv hlavně do zkušebny, případně i nějaké menší koncerty. Jsme kapela, která dá-se-říct-začíná. Máme zpěvačku, která nezpíva nějak nahlas, tak aby to stačilo našim aparátům ... Kytara: Kombo Fender FrontMan II 212R (100W), Basa Kombo Ampeg B-200R (220W) ... a přeřvalo bicí. Časem by se do toho mohlo zapojit i něco z čeho bychom pouštěli nějaké ty doprovodné zvuky (nevim jak se tomu říká :oops: ) nebo tak něco (teda jestli by to šlo), případně další 1-2 mikrofony ... Chtěli bychom něco co hraje, a vydrží na dýl, né nějaké klavesové komba, aktivni bedny za 2000 a podobně.

Co jsem se dočet tak bedny TAPCO nejsou prý špatné. Ale hlavně nevím jaký výkon by to chtělo, aby to stačilo.
Kdybychom koupili třeba dvě tydle bedny a k tomu nějaký powermix nebo by bylo lepší zesilovač a třeba ten malý tapco mix k tomu nebo nějaký mikrofonní předzesilovač (nebo ten by byl potřeba i s tím mixem)???
Cena by měla být nějak přiměřená, nemáme na to milión a půl, jsme jenom studenti. Jó, mikrofon má SHURE - PG48-XLR.

Předtím jsme měli ve zkušebně Powermix Behringer(myslim že to davalo +-230W do 8ohmů) a nějaké 2 prý 500W bedny k tomu. Tohle vlastnil náš starý bubeníkm, tak proto sháníme nové věci. Měli jsme tam zapojenou i tu kytaru. Výkonově to bylo myslim v poho, ale ten mikrofon tam měl asi slabý vstup (nevím), takže když sme to dali trochu hlasitěji, tak to začalo pískat. (Jó jak se dá tohle třeba vyřešit??)
Předtím jsme hrali převzáté věci: Redhoty,Paramore,Avril,Pink ... chtěli bychom hrát ale trochu tvrdší muziku, ňaký takový alternative/pop-rock/nu-metal ??možná něco takového (nevim co se z toho vyvine) .. takže ten výkon by se tam nejspíš hodil (jestli to je teda potřebná informace)

Co byste teda doporučili? Powermix/zesak+mix ?? co ty repra?? .. Klidně doporučte konkrétni modely a tak.. Dík
Já bych doporučil spíše aktivní bedny + mix. Hodně záleží, kolik na to máš peněz, pak se dají házet nějaký variantyt.
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Folwik »

no zhruba tak kolem těch 15000 ale neni to nějaká hranice, jestli by se třeba za tu cenu moc kvalitní věci dát sehnat nedali tak klidně se trochu přidá, ale zase nemám miliardy v bankách na floridě a tak ...

Baskytara: Squier by Fender JazzBass Standard | Struny: ErnieBall EB2834 45-65-80-100
striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Za takovou cenu se toho moc kvalitního sehnat nedá:-( Podívám se na netu, kdybych našel něco rozumnýho, tak to sem hodim.
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Folwik »

aha :? a zhruba za jakou cenu by se teda něco dalo sehnat ? (nepotřebujeme ale nějaké super hifi)
každopádně zatím diky

Folwik
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpěv -hlavně do zkušebny

Příspěvek od Folwik »

striska píše:Já bych doporučil spíše aktivní bedny + mix.
a v čem to má výhody oproti pasivním + powermixu??

Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Já bych to s 15 tisícovým rozpočtem neviděl tak černě, pokud to teda chcete stereo, tak by to bylo o něco komplikovanější, ale nějaká (1) kvalitnější aktivka se dá spolehlivě za tuhle cenu sehnat, pokud budete někdy používat samply, tak by to taky do zkušebny mělo stačit, maximálně byste museli dokoupit malej mix. A na koncertech bych to stejně nechal na zvukaři, asi tak...
Pískot se dá vyřešit feedback destroyerem, třeba tohle: http://www.wdlux.cz/eshop/kat_detail.php?id=6648 před ten ale musíš zapojit mix (potřebuje to do sebe linkový signál)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Folwik »

ok dik za odpověď .. stereo by to asi nemuselo být ...
tohle by mohlo být v pohodě ne ? aspoň co jsem se dočet tak ty rcf nejsou nejhorší prý ..
RCF - ART-310A - Aktivní reprobox + MACKIE - 402-VLZ3- Analogový mixážní pult

einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

ART-310A je dobrá bedna, vždycky jsem docela překvapen jak tak krabička hraje :-P a MAckie taky nebude nejhorší .... při potřebě více kanálů by mohl dobře posloužit i http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87633
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Folwik píše:ok dik za odpověď .. stereo by to asi nemuselo být ...
tohle by mohlo být v pohodě ne ? aspoň co jsem se dočet tak ty rcf nejsou nejhorší prý ..
Tyjo, dobře ta bedna, ani se mi nechce věřit, že 10" bedna může zvládat 350W, s takovýma rozměrama a váhou to může ta vaše zpěvačka nosit v baťůžku :lol: inu neodym, malý zázrak.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Little.Sick.Fish píše:
Folwik píše:ok dik za odpověď .. stereo by to asi nemuselo být ...
Tyjo, dobře ta bedna, ani se mi nechce věřit, že 10" bedna může zvládat 350W, s takovýma rozměrama a váhou to může ta vaše zpěvačka nosit v baťůžku :lol: inu neodym, malý zázrak.
RCF ART 310A je super "krabička". V kombinaci se SUB 15 od dB Technologies jsem s tím zvučil UDG v jednom klubíku a můžu říct, že zvuk byl naprosto luxusní. Ono záleží na každém článku v tvém systému - od mixu, přes mikrofony (dokonce i kabely) až po konce - v tomto případě aktivky.

RCF je renomovaná značka, takže koupí určitě neprohloupíš.

P.S.: já myslel, že chceš za 15tis 2 satelity i s mixem :-)
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Folwik »

no původně jsem chtěl dvě bedny ... ale asi by to byla zbytečnost

tak koupíme tu RCF bednu ... a k tomu asi Mackie nebo Tapco mix
takže dik za rady ... (a co řikate na Soundcraft mixy?)

striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Folwik píše:no původně jsem chtěl dvě bedny ... ale asi by to byla zbytečnost

tak koupíme tu RCF bednu ... a k tomu asi Mackie nebo Tapco mix
takže dik za rady ... (a co řikate na Soundcraft mixy?)
Soundcrafty jsou podstatně lepší! Pokud by byly finance, šel bych určitě do něj. Mě osobně se líbí Soundcraft EFX 8, je celkem za dobrou cenu. Jediný problém, který má, že má pouze jednu odposlechovou linku.

Jinak tu další bednu můžeš přeci později dopokoupit, ne? Já jsem začínal na jedný aktivce, která napájela pasivku. K tomu 2 mikro bez mixáku a fungovalo to. Dneska mám 3 mixy, aparaturu cca 8kW, 25 mikrofonů atd. :-D
Folwik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Folwik »

paráda... ja jsem se právě díval na ten EPM6, ale možná připlatíme i na ten EFX8, uvidím
jojo, dokoupit později kdyžtak můžem :)

striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Folwik píše:paráda... ja jsem se právě díval na ten EPM6, ale možná připlatíme i na ten EFX8, uvidím
jojo, dokoupit později kdyžtak můžem :)
To už bych si radši našetřil a koupil EFX8. Důvod je jasný. Má již v sobě integrovaný, poměrně slušný, efektový procesor.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“