Epiphone LP standard vs Custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
hot.dog

Epiphone LP standard vs Custom

Příspěvek od hot.dog »

Zdravim, uvazujem nad kupou epi LP a rad by som sa spytal, aky je rozdiel medzi tymito dvoma modelmy? cenova relacia cca 15 000skk
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jde prakticky pouze o kosmeticke rozdily - Custom ma binding tela a krku, osazeni zlatymi mechanikami (ktere se narozdil od chromovanych brzy oloupou;) - vlastni zkusenost, mel jsem bily i cerny) apod..mechanika, snimace (ihned pryc), drevo (o mahagonu nemuze byt rec) a vsechny ostatni casti jsou uplne totozne..najdi spravny kus, at uz to bude Standart nebo Custom;)
Jsou to slusne kytary za nynejsi ceny, ty drivejsi - kdyz stal Custom 17k byly prehnane..dneska mas novy Gibson za 18k, coz uz stoji za to;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

jonas1 píše:Jde prakticky pouze o kosmeticke rozdily - Custom ma binding tela a krku, osazeni zlatymi mechanikami (ktere se narozdil od chromovanych brzy oloupou;) - vlastni zkusenost, mel jsem bily i cerny) apod..mechanika, snimace (ihned pryc), drevo (o mahagonu nemuze byt rec) a vsechny ostatni casti jsou uplne totozne..najdi spravny kus, at uz to bude Standart nebo Custom;)
Jsou to slusne kytary za nynejsi ceny, ty drivejsi - kdyz stal Custom 17k byly prehnane..dneska mas novy Gibson za 18k, coz uz stoji za to;)
Nerek bych ze je to s tema snimacem zas tak horky, jsou kazdopadne vic nez pouzitelny (cimz nechci tvrdit ze perfektni), rozhodne to neni zadna tragedie.. Tzn. ihned pryc - silna slova :) Stejnak ma finalni slovo aparat..
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jestli ti vyhovujou snimace, ktery pri "normalni" hlasitosti na apartu pisti jako kdyz slapes kocce na ocas a maji zvuk, jako bys hral nekde pod dekou, nekonkretni, necitelny, nevyvazeny, tak prosim;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Tak tipuju, ze to bude uz asi dyl, co jsi porizoval ty kytary. Pokud vim, tak byla zmena snimacu a ty nove hraji teda docela good. Dnes uz bych veril dokonce, ze ty kytary delaji z mahagonu(je ale podstatne z jakeho...) Podivej se na modely, ktere jsou osetrne jen bezbarvym lakem... no mozna se mylim, ale myslim, ze ee...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

tallicaman píše:Tak tipuju, ze to bude uz asi dyl, co jsi porizoval ty kytary. Pokud vim, tak byla zmena snimacu a ty nove hraji teda docela good. Dnes uz bych veril dokonce, ze ty kytary delaji z mahagonu(je ale podstatne z jakeho...) Podivej se na modely, ktere jsou osetrne jen bezbarvym lakem... no mozna se mylim, ale myslim, ze ee...
Jasne, dnesni cinska vyroba je spicka;)
Ale puvodni otazka se obracela na rozdil mezi typy..cili neni treba hodnotit kytary, kazdy sam pozna..
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

I don't give a sh*t...

Ale tak aby to nebylo zas takove OT, tak jsem taky zadne rozdily, krom tech kosmetickych nepoznal...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

jonas1 píše:Jestli ti vyhovujou snimace, ktery pri "normalni" hlasitosti na apartu pisti jako kdyz slapes kocce na ocas a maji zvuk, jako bys hral nekde pod dekou, nekonkretni, necitelny, nevyvazeny, tak prosim;)
V tom pripade ta Epina co jsem mel v ruce ja byla asi specialni prezentacni model pro oklamani zakazniku. :lol:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

to jedine..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ohledně toho névho Giba za 18 - jestli myslíš BFG, tak tomu bych se radši velkým obloukem vyhnul. To bych fakt radši bral tu Epi Standard nebo Custom. BFG jsou hodně odfláknutý, zpracování nic moc a hlavně to jejich duté tělo je šílenost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

A ten finish nezlobte se na mě, ale to je hnus je to jak kdyby to někdo hlodal pilkou povrch to má jak nalakovanej polystyren i váhu.IMHO radši na to ani nekoukat - věřim že si své kupce najde.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no nevěřil jsem mu, ale na BFG jsem si zahrál a na to, co má splňovat je to velice dobrá kytara. Rozhodně na lepší úrovni zpracování i zvuku, než LP a SG Special:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Nero píše:Ohledně toho névho Giba za 18 - jestli myslíš BFG, tak tomu bych se radši velkým obloukem vyhnul. To bych fakt radši bral tu Epi Standard nebo Custom. BFG jsou hodně odfláknutý, zpracování nic moc a hlavně to jejich duté tělo je šílenost.
Myslim, ze bys mel nad nekterymi svymi prispevky trosku zauvazovat, nez je postnes:)
Hansen

Příspěvek od Hansen »

jonas1 píše:
Nero píše:Ohledně toho névho Giba za 18 - jestli myslíš BFG, tak tomu bych se radši velkým obloukem vyhnul. To bych fakt radši bral tu Epi Standard nebo Custom. BFG jsou hodně odfláknutý, zpracování nic moc a hlavně to jejich duté tělo je šílenost.
Myslim, ze bys mel nad nekterymi svymi prispevky trosku zauvazovat, nez je postnes:)
Je to nazor. Nikoho nezajima jestli kladny/negativni. Pokud se s tim nestotoznujes, zkus mu ho vyvratit... tyhle kecy o zamysleni by moh napsat kazdej na uplne kazdej post na foru.. jak by to tady vypadalo vid.

Jinak k topicu.. na BFG sem hral docela chvili a je to hroznej sh*t teda, snimace divne hluchy (fakt nevim, ale ta p90tka vubec nehrala, ani trosku), divnej pocit pri drzeni, divnej celkovej zvuk a zpetnou vazbu to chyta slusne (inteligentni nezavoskovanej snimac burstbucker). Za nejakejch 18+- mas nejakej lowend fender + poradny snimace dotoho, nebo tu epi a hodne dobry snimace (zalezi jakej zvuk chces). Hrat to bude rozhodne lip nez tohle. Navic nepochopil jsem ty snimace co jsou na tom gibsnu, na jakej styl je ta kytara ? Dva absolutne odlisny snimace na ruzny styly... nic tvrdsiho na tom nezahrajes diky vazbe a pokud chces jazz, blues tak musis stahovat potak, burstbucker je moc "agresivni" ... a radsi teda nez killswitch bych mel druhej tone. Navic vysmech ta predni deska, castecne opracovanej povrch tela neni minus.. to je dokonce vyhoda a reklamni prvek! Boha jeho..

Zkousel sem na marshall jcm 800 + zw sign overdrive.

Abych to napsal jak to je z myho pohledu, gibson jde cim dal vic do sracek.

Jinak uz ten nazev Big Fucking Gibson mluvi za vsechno :p
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Gibson ma alespon jakoustakous zaruku dreva, osazeni (kdyz uz se uplne nepovede zpracovani), kdezto Epiny jsou dneska z Olse??(preklizku by si snad nedovolili namichat) - jen mi prijde, ze Neruv post je spis zalozen na vzhledu kytary, nez jeji kvalite:)
Mel jsem v zivote 4 Epi, z nichz jednu, kupodivu tu nejlevnejsi, stale mam (protoze to je uzasna kytara za ty fufliky) a v porovnani s nejlevnejsimi Gibsony (Studio,..) je to ale nebe a dudy..I nejlevnejsi Gibson, v tomhle pripade BFG, strci celou produkci Epi (snad krome Elitist rady) do kapsy, Gibson ma zivejsi drevo, ktery narozdil od kterykoli Epi opravdu hraje..duvodu je vic, ale ty uz tu visi, a pokud nekdo napise, ze Epi hraje lip nez Gibson, na to se fakt neda nezareagovat:)
Jedina vec, ktera mluvi proti nynejsim Gibsonum je to, ze se dostavaji na kram neserizeny (coz nechapu), to pak cloveka dokaze i odradit..
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Za ty prachy epi bude hrat lip s dobre zvolenyma snimacema a lehce poupravena (kazdopadne porad se clovek do ty ceny vejde). O starsich modelech nemluve.
kubog

Příspěvek od kubog »

No ja len tolko že súdiť podla jedného lacného modelu celu produkciu Gibsonu :roll: . Na BFG som nehral ale na gibson fórach je veľa spokojných majiteľov. Mal som už veľa Gibsonov, SG Standard, Lp Special, Standard, Custom, teraz mam R7 a žiadnej som nemal čo vytknúť, tej poslednej už vôbec nič. Stále som si myslel aká je moja Vintage V100 úžasná gitara pokial som si nezahral na tomto. Na pár epinách som hral a to sa naozaj nechytá (a keď vidím ako všetci vravia že epi + gut snímače su lepšie ako origoš Gibson, no no...) . Mne to tak pripadá že každý ide just proti gibsonu a stále kydá ako ide kvalita dole vodou (a stavím sa že polovica ich ani nechytila a len opakujú čo povedia ostatní), a chce mi nahovoriť že v Gibsone používajú šunty súčiastky, na h***o drevo a že tí ludia tam flákajú spracovanie. Nehovorím že sa nenájde odfláknutý kus ten sa nájde všade. AD rezonančné komory, mohli by sme sa konečne vzdať predsudkov. Veľa majiteľov LP Supreme, LP Standard Faded aj ostatných modelov Vám povie, že ta gitara jednoducho žije, a má to niečo doseba. Keby to bolo nahovno asi by to nevyrábali (a ľudia nekupovali však). Tak isto "swiss cheese" diery v tele. Robili ich už (niesom si istý) už na konci 80. začiatok 90. rokov, nikde o tom nepísali a nikto si to ani nevšimol. A keď sa to firma oznámila tak hned chceli hráči poctivý peň dreva aj ked im to predtým vôbec nevadilo. Momentálne je bohatá ponuka modelov, kto chce rezonačné komory má tu BFG, Supreme, LP Standard Faded...., kto chce Swiss Cheese má tu napr Traditional a kto chce poctivé drevo nech si kúpi Custom, Reissue alebo SGčko
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

kubog: naprosty souhlas..u kytary jde v prvni rade o drevo, tudiz sebelepsi snimace Epi prilis nahoru vytahnout nedokazou - Epi+lepsi snimace je mozna lepsi volba nez Cort, ale urcite ne Gibson..
taky jsem mel se svou upravenou Epi Custom, ze je to slusna kytara, ale potom, co jsem presedlal na Gibson, se ta Epi-iluze rozplynula:)
Mel jsem Gibson s dutymi komorami a ta kytara hrala velice slusne!
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

jonas1 píše:Gibson ma alespon jakoustakous zaruku dreva, osazeni (kdyz uz se uplne nepovede zpracovani), kdezto Epiny jsou dneska z Olse??(preklizku by si snad nedovolili namichat) - jen mi prijde, ze Neruv post je spis zalozen na vzhledu kytary, nez jeji kvalite:)
Mel jsem v zivote 4 Epi, z nichz jednu, kupodivu tu nejlevnejsi, stale mam (protoze to je uzasna kytara za ty fufliky) a v porovnani s nejlevnejsimi Gibsony (Studio,..) je to ale nebe a dudy..I nejlevnejsi Gibson, v tomhle pripade BFG, strci celou produkci Epi (snad krome Elitist rady) do kapsy, Gibson ma zivejsi drevo, ktery narozdil od kterykoli Epi opravdu hraje..duvodu je vic, ale ty uz tu visi, a pokud nekdo napise, ze Epi hraje lip nez Gibson, na to se fakt neda nezareagovat:)
Jedina vec, ktera mluvi proti nynejsim Gibsonum je to, ze se dostavaji na kram neserizeny (coz nechapu), to pak cloveka dokaze i odradit..
Ty mas tech epiponek asi hodne ze jo? jsou z mahogonu (akorat vrchni deska neni z javoru jako u normal gibsona ale vetsinou z olse) ja teda epinu custom mam je z mahagonu a hraje bezvadne, a bezvadne serizena uz prisla a nechci se hadat ale myslim ze custom epi mivaj o neco kvalitnejsi drevo nez standart, taky jsem na par forech cetl ze drazsi epi maj stejny drevo jako levnejsi modely gibson.
edit: a cilem epiphone neni strcit produkci gibson do kapsy oni jsou dalo by se rict takova nejlevnejsi rada od Gibsonu pro nas co nemame tolik penez
Naposledy upravil(a) LarryColl dne 24.08.2008 13:46, celkem upraveno 1 x.
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Hansen

Příspěvek od Hansen »

kubog píše:...
Bavime se k konkretnim modelu a to BFG... to neni zvukove ani vzhledove gibson. Je to proste nepodareny kousek s logem Gibsonu. (Neco jako marshall MG atd.)

Neodsuzuju celou znacku hned, ale vyvstava me otazka, jak muze renomovana firma dat svuj napis na takovej sh*t ? Co si o tom clovek ma myslet potom. Neco jako levny neserizeny mexicky fendry, ktery sou horsi na prvni poslech/hru nez nejlepsi rada squieru.

Muj nazor na tohle je ciste nazor. Hral jsem, vyzkousel a diky nechci. Nezajima me kolik je v kytare der nebo jak vypada. Chci aby hrala. Z Epi dokazu udelat kvalitnejsi zvuk na jakejkoliv styl nez z tyhle divne nastaveny kytary... Pokud chci hrat metal, dam pozadovany snimace atd.

Jako sory, ale co si o tech snimacich mam myslet. Jeden "singl" p-90 s divnym "negibson" zvukem u krku, na sola malej vystup a na normalni rytmus logicky moc nabasovanej, naopak u kobyly zase burstbucker kterej napiskava, ale naopak ma docela ostry zkresleni. Vyuziti ? Ja si ho fakt nedokazu predstavit. ( samozrejme ze se na to da hrat cokoliv, ale kdyz uz chci neco specializovanyho, jsou tu rozhodne lepsi moznosti a nastaveni)

Navic za 18k to drevo je nejvetsi sh*t co maj v tovarne a urcita cena padne na jeho "nedodelanou" povrchovou upravu.

Epi sice ma hodne kolisavou kvalitu ale jak rikam, kytaru z toho jde udelat (cca tech 11k zaklad) nez slavnej gibson BFG.

Fora me nezajimaj a nezajima me nejaky harmony central s reklamnim hodnocenim. Jinak Gibsny mam docela rad, vzdycky pro me predstavovali jakousi kvalitu za hodne slusny penize, hral sem na relativne dost kousku (docela velky cenovy rozpeti ale) a zadnej nebyl tak spatnej jak takhle kytara.

Tot muj nazor.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“