je to původně patlané lepidlem nebo nějakým plastem, či gumou, tak by to sna mohlo jít znovu slepit, ne? Vždyť je to jen kus papíru, ne?
Já bych na to vzal lepení na duše.
Je to Celestion G12 Vintage vyráběný pro boxy Marshall a nerad bych ho vyhazoval.
ten střed je navíc jenom prachová krytka, takže je to podle mě jedno a vyhazovat kvůli toho reprák je blbina ne? Má to efekt na zvuk?
Přilepil bych to a šlus
To nemyslis vazne, ne?
Uvedom si, ze ta vec je prilepena primo na membranu, tudiz reaguje na jeji otresy a diky tomu lepidlu meni i to, jak ta membrana kmita. Jakykoliv zasah do membrany musi (at uz slysitelne nebo ne) zmenit zvuk a napatlani lepidla a prilepeni dust capu se mezi ne urcite pocita.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Nojo říkám žš nevím jak přímo se to na tom odrazí, jen jsem viděl rádio, jeden dust cap promáčklý a druhý tam nebyl a pořád to hrálo úplně normálně jako rádio = tak jako předtím....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Už jsem lepil, nejdřív Herkulesem, ten moc nevydržel, teď Kanagon a to už drží... Podle mě je lepší elastičtější lepidlo, než vteřiňák a dát ho co nejmíň, to každopádně.
Podmáznout to do tý škvíry, zatěžkat, aby to zůstalo u sebe a nechat dostatečně dlouho ztuhnout. Podle mě lepší, než to nechat odtrhnutý (může to pleskat o sebe a "prdět"), jakej má to lepidlo vliv na zvuk ti nepovim.
jo tezko rict, ja doma mam dva vterinovkou lepeny 6,5'' carviny, este sem je nezapojil, ten clovek mi je dal zadarmo k 15'' co jsem od nej bral, a rikal, ze snad hrajou docela ok, ale ne jako driv, ze ta vterinovka se natahne do membrany a zmeni jeji tuhost nebo tak neco v tom smyslu, ne ze bych to nekdy nazivo porovnaval...
No když jsem si to znovu pořádně prohlídl a omakal, tak nabývám dojmu, že je to tak už blbě z výroby. Nevidím žádné stopy po odtržení, spíš že tam opravdu chybí to originální lepidlo.
Prakticky nemám možnost ty plochy k sobě nějak solidně přitlačit.
Jedinou možnost vidím, to celé oddělat a přilepit znovu, do toho se ale zatím rozhodně pouštět. Jestli to takhle bylo, když to opouštělo továrnu, tak proč do toho šťourat. Nevypadá to, že by to při vyšších hlasitostech vydávalo nějaké pazvuky.
Pokud se to nebude rozšiřovat, tak to zatím nechám. Nebo nemám?
Pokud to nemá slyšitelný vliv na zvuk tak bych to nechal tak, ale zas se třeba může dostat dovnitř kmitacího systému prach. Repráky se běžně opravují. Zvuk se potom trochu změní, páč se změní hmotnost a pružnost membrány. Pokud si netroufáš sám tak ti to opraví třeba Andrej Cimbala: http://www.ac-akustika.cz/profil.html