Basové kombo pro Les Paulku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Velda
Kontaktovat uživatele:

Basové kombo pro Les Paulku?

Příspěvek od Velda »

Chci se zeptat, jestli je velká kravina koupit basové kombo, když mám Les Paulku. Kamarád prodává kombo Ibanez Sound Wave 65W, zkoušel jsem to, zdá se mi že to docela pěkně zní. Zkreslení na kombu stejně nevyužívám, mám multiefekt a chci si koupit nějakou lepší krabičku... Dík za radu.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Basova repra maji jinou frekvencni charakteristiku do 50 Hz a kytarova treba 20Hz - 5000Hz. Takze to hrat moc dobre nebude, ten zvuk nebude mit vysky..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

není to kravina, kytara zní na basovém kombu výtečně, mnohem líp,než na spoustě tranzistorech pro elektriky...já jsem jednou hrál na kombo našeho basáka, Fender Rumble 100, s 15" reprákem, čistej zvuk byl vynikající, skoro jako na lampě a zkreslení jsem měl přes Mesa/Boogie V-Twin, to bylo neuvěřitelný!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

mrkendy píše:Basova repra maji jinou frekvencni charakteristiku do 50 Hz a kytarova treba 20Hz - 5000Hz. Takze to hrat moc dobre nebude, ten zvuk nebude mit vysky..
to je blbost, jak by asi jinak basisti slapovali? výšky to má a zatraceně ostrý...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co Fender Bassman? TAky basový kombo, který se začlo používat na kytary....
My když máme na zkoušce málo komb, tak druhou kytaru píchnem do basovýho, přidáme gain a máme crunch. A basu píchnem do CD-vstupu kytarovýho komba.. neni to ono, ale basa je stejně čistá tak jako tak...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

jo kupme si všichni basové komba :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mám dojem, že přece jen se aparatury se s přídomky kytarová či basová prodávají zejména kvůli tomu, že ta jedna zní líp s kytarou a jedna s basou. Takže bych se toho držel...

Jinak jsou samozřejmě i vyjímky, viz Fender Bassman, ale to je přece jen po něčem jiném než SW65 - mimojiné ji mám doma a zapojit do ní kytaru je ptákovina. Zní to fakt na nic.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

dřív jsem hrál na basový 170w 2x10" hocke s externím kreslítkem a zvuk byl nááááádhernej. na čistým zvuku pěkně tlustej, líbil se mi víc, než se současným kytar. kombem.. nevýhody byly:

*těžký
*velký
*nehrálo to jako 170w kytarový kombo - menší citlivost repráků

btw: fender bassman byl taky původně jen pro basy
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Samozřejmě že BASSman byl pro basy, ale rozhodně si myslím, že vzít jakékoli baskombo a píchnout do něj kytaru nění zrovna optimální řešení.

A u té SW obzvlášt, ten zvuk je z toho na nic...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

to není.. vysvětlení:

opravdový bassrepra (f. pásmo plácnu 30-1khz - jen příklad!!!!!) se vlivem basů chladěj - membrána lítá sem a tam - vítr - chlazení. Když do toho člověk přivede signál třeba 10khz (zas příklad - na kytaře to není) tak to repro bude hrát, ale ta cívka bude tak rychle (= málo) kmitat, že se neuchladí a shoří.. To moje kombo mělo repra eminence a ty maj široký f. pásmo, takže tam šla píchnout i kytara.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“