jsem zacatecnik a pravou rukou hraju trsatkem. Rad bych ale take vyzkousel hru bez trsatka, treba u taboraku a pod
Prosim poradte, diky!
Já osobně rytmy nehraju jen tím ukazováčkem, ale všema prstama. Je to pak takový hlasitější a rychlejší.pupack píše:tak já na akustiku hraju převážně rukou. řiká se tomu raní špetkou. prostě ukazováček a palce k sobě jako by si držel trasdlo a jedeš, sám si vychytáš jak ti to vyhovuje, jde o zvyk.
Souhlas. Hraní špetkou chybí barva a mohutnost, úder dolů by měly dát všechny prsty - jak se struny rozeznívají v časových (mikro)intervalech, tak ta kytara pak chytá mnohem barvitější zvuk. Nahoru to bohužel moc jinak než jedním nehtem palce nejde.drStanek píše:Já osobně rytmy nehraju jen tím ukazováčkem, ale všema prstama. Je to pak takový hlasitější a rychlejší.pupack píše:tak já na akustiku hraju převážně rukou. řiká se tomu raní špetkou. prostě ukazováček a palce k sobě jako by si držel trasdlo a jedeš, sám si vychytáš jak ti to vyhovuje, jde o zvyk.![]()
P.S.: Taky hraju zpravidla rukou.
bohužel na mou akustiku se nedá hrát, tak si jen tak semtam na ni zabrnká i když neladí už na 2hem prazci, a na akustice hraju teda taky bez trsadla, ale na elektrice bych to nedokázal. má na moje tluste kratucke prstiky moc blizko struny u sebeNero píše: Jinak na akustiku snad výhradně rukouMám palk lepší pocit ze hraní.
Přesně tohle dělám jáweselow píše:Doporučuju nechat si narůst dlouhé nehty... a čím hnusnější tím líp. Pak to půjde tak nějak snáz, jak vybrnkávání, tak hraní všema prstama.
Jak trsátko? Já se ptal, jestlikdyž se něco naučíš s nehtama, jestli to pak z fleku můžeš vystřihnout i bez nich? A s trsátkem (co se týče pravačky) to je učení od znova. Ale jak je to při hraní bříšky, popř. bříšky + hranamy normálně ostříhaných nehtů, pokud je vhodně zaklopím?weselow píše:Tak si vezmu trsátko
Myslím, že kytaristi si na to kapou nějakou vodičku, ale víc nevím, když něco zjistíš, rád se poučím.weselow píše:... kamarádka mi poradila, že si je mám nechat zpevnit, nemáte s tim někdo zkušenost?