Tezce OT ale prece:
No, celkem i ten "pocit" dela cena. Co sem mel v ruce kytary na veletrzich i za 100k zase takovy rozdil to nebyl (mezi cenovou relaci 20-40k) protoze:
a) nebyl sem na tu kytaru zvyklej
b) nehral sem na vetsich hlasitostech
Na druhou stranu, zkousel jsem pri pokojove hlasitosti dve kytary. Jeden mexickej fender deluxe lone star (zrovna ten muj) .. druhej americkej deluxe strat HSS s uplne stejnym snimacem (hb pearly gates)... Celkovej pocit rekl bych velmi podobny (stejny amp, stejny krabicky)... ale ..
Po hodine hrani cca ve velkych hlasitostech na zivaku sem si vsiml, ze se kytara chovala absolutne jinak, cim vic volume tim se rozezpivala, uplne jina charakteristika zvuku a absolutne jina dynamika, pocit atd... navic na to hraju docela jinak nez normalne.
Ibanez RG321MH vs. B.C.Rich BC OUTLAW PX3T
Pravidla fóra
Saul píše:sorry, ale to není jen o tom jak hraje. Taky jak se na ní hraje. Jestli nepoznáš tohle, tak to nebyla kytara nad 50, nebo máš dřevorubecký ruce.
Ten cena_pocit se na tom taky podepisuje, ale kazdopadne zajima me hlavne jak kytara hraje. Jak se na ni hraje nezjistim pri zkouseni hned, ale az casem, napriklad kdyz si zahraju celej nas set a poznam rozdily. (tj v obchode/na veletrhu se mi spatne zkousi veci, nemaj tam moje kombo, moje nastaveni, moje krabicky takze celkova objektivita je na tom spatne).Hansen píše:... a absolutne jina dynamika, pocit atd... navic na to hraju docela jinak nez normalne
Kazdopadne s tvrzenim, ze jakmile si clovek vyzkousi kytaru kolem 50k kvalitne serizenou a na dobrym apci, tak pochopi na jakej sh*t hraje, plne souhlasim.
Drevorubecky ruce mozna mam.