Kombo mi dává nechtěnej metalovej zvuk.
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Kombo mi dává nechtěnej metalovej zvuk.
Nedávno jsem si koupil Fulltone OCD a v manuálu se píše, že je určenej na nekompromisní crunch zkreslení (psali tam rachot). A tak sem ho zapojil mezi Epiphone Les Paul Standard a Crate V-50. nedočkavostí jsem kombo zapbul hned (power a standby najednou). a ten " nekompromisní rachot" byl, hrál sem ale asi 10 minut a jak se ty lampy rozehřály, tak ten zvuk se relativně změnil. už to nebyl ten nekompromisní rachot, ale už to bylo zkreslení alá tohle http://www.youtube.com/watch?v=wUO0oicF0gA ale já chci prostě ne takhle čitelný zkreslení, ale prostě rachot. je to snímačema, který jsou určený na univerzakitu, anebo reprákem, kterej je původní a to kombo používám jen na čistym kanálu. anebo poslední možnost jsou lampy....
- Regular John
Stahni gain. Posteluj korekce. Co chces vic poradit o zvuku, ktery definujes jako rachot.
Opravdu si nedovedu predstavit co je pojem rachot. Video rachotu by neuskodilo (pro nekoho muze byt rachot napriklad kdyz vrazi nuz do repraku). Pokud se takhle chovas k lampam tak se nediv, ze ti brzo odejdou nebo ti delaj takovejhle bordel, pak clovek nikdy nevi.
Reprak + kvalitni novy lampy delaj divy. Pokud mas puvodni tak osobne bych se nebal oboje vymenit za novy a presne podle toho jakej zvuk chces.
Pripadne pokud chces neco zahuhlanejsiho (vetsi bordel ve zvuku) doporucuju fuzz nebo nejakej levnej pedal (ktery ti ten zvuk udela tak rockenrollovej, ze se vratis do 60tejch let)
Opravdu si nedovedu predstavit co je pojem rachot. Video rachotu by neuskodilo (pro nekoho muze byt rachot napriklad kdyz vrazi nuz do repraku). Pokud se takhle chovas k lampam tak se nediv, ze ti brzo odejdou nebo ti delaj takovejhle bordel, pak clovek nikdy nevi.
Reprak + kvalitni novy lampy delaj divy. Pokud mas puvodni tak osobne bych se nebal oboje vymenit za novy a presne podle toho jakej zvuk chces.
Pripadne pokud chces neco zahuhlanejsiho (vetsi bordel ve zvuku) doporucuju fuzz nebo nejakej levnej pedal (ktery ti ten zvuk udela tak rockenrollovej, ze se vratis do 60tejch let)
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Zvláštní, jsem vždycky myslel, že lidé hledají kvalitní zvuk...
Jestli chceš shyt zvuk, můžu ti prodat mojeho 10W Maršála MG, který má provalený reprák a byl hodně dlouho hrán na plnou hlasitost ^_^'
Teď vážně, pohraj si s gainem a korekcema...
Jestli chceš shyt zvuk, můžu ti prodat mojeho 10W Maršála MG, který má provalený reprák a byl hodně dlouho hrán na plnou hlasitost ^_^'
Teď vážně, pohraj si s gainem a korekcema...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
no on je problem, ze z ocd proste 60 rachot neleze... leze z toho proste silne higainove zkresleni... "jak jsem ti jiz nekolikrat psal..." s gainem a clonou si sice hrat muzes, ale vzdycky to bude akorat o kompromisu.
nevim, co presne hledas za zvuk, ale vsadil bych se, ze ten ocd te k nemu nedovede... "jak jsem ti jiz nekolikrat psal..."
nevim, co presne hledas za zvuk, ale vsadil bych se, ze ten ocd te k nemu nedovede... "jak jsem ti jiz nekolikrat psal..."
on potřebuje asi nějaký super vybavení od snímačů po reprák, protože jemu nesedí snad nic
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Tak to by mě zajímalo, co myslí autor rachotem, já si pod tím představim právě metalovej plnej zvuk
Nechci rejpat, ale to ses nepodíval na youtube, případně proguitarshop.com, jakej to má přibližně tón, než si to koupil?
Nechci rejpat, ale to ses nepodíval na youtube, případně proguitarshop.com, jakej to má přibližně tón, než si to koupil?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
ME by spise zajimalo co chce vlastne hrat kdyz chce aby mu z aparatu lezl bordel. Sis mel koupit hramofon nasroubovat ho ts9 a hrat prez amplion to by byl bordel. Spravnacky blackovy rachot omg
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Jestli chceš tak ti dám svýho rolanda a koupim ti k němu SD-1 za tu lampu,a budeš mít rachot
To sis měl ozkoušet než koupíš ne?když testuješ na lampě tak hraj tak 20min aby si věděl jakej má zvuk když se lampy vybuří... taky nevim co si čekal od lampy
Edit:opravil sem si chybu
To sis měl ozkoušet než koupíš ne?když testuješ na lampě tak hraj tak 20min aby si věděl jakej má zvuk když se lampy vybuří... taky nevim co si čekal od lampy
Edit:opravil sem si chybu
Naposledy upravil(a) Drobák dne 30.08.2008 17:41, celkem upraveno 1 x.
Pokud sis pořizoval Fulltone, tak ses měl porozhlédnout po jejich ostatních produktech...OCD je zvukově ten nejmodernějčí, hutnej a uměle uhlazenej pro novodobý styly a právě třeba ten Fulldrive je klasickej, starej nechutně dobře nakopávací efekt:D a krom toho má za téměř stejnou cenu mnohem víc možností, hlavně boost...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
heh tak co si potom stěžuje? když někdo nechce něco, co mu dá zvuk, po kterém se pachtí a koupí si místo toho krabičku na naprosto odlišnej styl, není mu pomoci:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
A můžu se slušně zeptat, co je ti do toho? Proč by sis měl rýpatwikxzen píše:A ja si rypnu taky, kdyz po tom OCD tak prahnul, tak jsem mu psal, ze na bazaci tady je OCD k prodeji. Ne, on si pres tatu musel na narozeniny poridit novy, drazsi ... jen proto, ze je novy.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely