Kratky šroubky?
Pravidla fóra
Kratky šroubky?
kdyz sem si ladil oktavy tak sem zjistil ze spodni struny(e, b, g)neladi pac ladicka ukazuje ze sou moc nizko a kdyz posunu kameny nejvic co to de k hmatniku tak se skoro nic nezmenilo. nevim co stim dat tam delsi sroubky?? poradte...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem začínal hrát taky mi nešly některé struny v oktávách naladit, po výměně strun to ladilo parádně. 
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
No hele,ono to ladička hrozně blbě pobírá,já se u toho vždy strašně nervuju,navíc,nepříl bych vám to dělat na tone-o-matic,kdy vám kobala brání přístu k můstku,takže se ke šroubum dostávám těžko....ladička mi to někdy ukáže přesně,ale při druhym úhozu kterej je třeba silnější mi to vybočí...a to mam novou chroma ashton za 600kč...prostě jestli jakž takž ladí tak se tim tolik netrap,ti radim...a laď na novej strunách,ale až si sednou!na starejch to nemá cenu...naladit jdou vždycky,ale při jinym uhozu budeš stejnak mimo...a kontroluj si i prázdnou strunu,protože když posuneš kámen,tak se ti rozladí celá struna,takže to pokaždý musíš vyrovnat i kolíkem 
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Struny tam jsou určitě od začatku od výroby, takže zkus koupit nové. Poté to podle mě pujde na 80% naladit
...
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 30.08.2008 18:04, celkem upraveno 1 x.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Jestli chceš výčet značek strun,tak se mrkni do topicu "struny!!!" je to v hardwaru tušim....jinak ernie ball,elixir,D´adario,DR....
Hlavně kupuj poniklovaný,na elektriku...
Jestli je nová z výroby,tak bude beztak neseřízená,což u kytar bejvá...jestli si nováček tak to dej kytaráři a on ti seřídí vše...dohmat,oktávy,výšku snímačů atd atd...u nás za to zaplatíš cca 300 kč...nevim jak je to ale jinde
Hlavně kupuj poniklovaný,na elektriku...
Jestli je nová z výroby,tak bude beztak neseřízená,což u kytar bejvá...jestli si nováček tak to dej kytaráři a on ti seřídí vše...dohmat,oktávy,výšku snímačů atd atd...u nás za to zaplatíš cca 300 kč...nevim jak je to ale jinde
to mas pravdu ale ja znam kamosovyho tatku kterej hraje na kytaru a je celkem profikDrobák píše:bydlim cca 300km od brna,tak ti to neřeknu..ale obecně u každýho kytaráře a hudebninách,pokud to nevlastní nějakej fušer...zeptej se,za to nic nedáš....stejnak když ti tu nikdo řekne že ne,tak ti to nedá a pujdeš se tam poptat
![]()
ahojte, potrebujem poradiť. Na mojej Cort M520 sa mi zlomil v kobylke šróbik na dolaďovanie oktávy. Je však nemetrický (2,8mm), nemôžem ho ničím nahradiť. Neviete nejaký link, kde by som si mohol objednať poprípade aj s kamienkami? U nás v Marrise, kde som ju kúpil, prestali Corty predávať... Poraďte, please